تاریخ انتشار: ۰۸:۰۳ - ۱۹ آذر ۱۴۰۲
دو سناریو در بازار سهام

پیش بینی بورس امروز ۱۹ آذر ۱۴۰۲

با ریزش شاخص کل بورس برای دومین روز معاملاتی متوالی، ناظران خوشبین و بدبین سناریو‌های متفاوتی را برای بازار متصور هستند.

اقتصاد۲۴- دیروز شاخص‌های بورس ریزش کردند و خروج پول حقیقی از بازار ادامه داشت. برای پیش بینی بورس امروز –یکشنبه ۱۹ آذر- به روند بازار سهام در روز کاری گذشته نگاه می‌کنیم. روز شنبه شاخص کل ۱۰ هزار و یک واحد افت کرد و شاخص کل هم‌وزن ۲ هزار و ۶۳۷ واحد پایین آمد. همچنین شاخص کل فرابورس ۳۳ واحد افزایش یافت و شاخص هم وزن فرابورس رشد ۳۸۰ واحدی داشت.

در پایان معاملات روز شنبه، ۲۷۷ نماد رشد قیمت داشتند و قیمت سهام ۴۱۶ نماد کاهش یافت، به عبارت دیگر، ۴۰ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۶۰ درصد بازار افت قیمت داشتند.

بیشترین افزایش قیمت

روز شنبه در بورس شرکت تولیدی چدن سازان (چدن)، شرکت سیمان سفید نی ریز (سنیر) و شرکت هلدینگ صنعتی ملی (وملی) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت گسترش سرمایه گذاری ایرانیان (وگستر)، شرکت مجتمع تولید گوشت مرغ ماهان (زماهان) و شرکت سرمایه گذاری تدبیرگران (سدبیر) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

بیشترین کاهش قیمت

در بورس نماد‌های پردیس (شرکت سرمایه گذاری پردیس)، دامین (شرکت داروسازی امین) و سیلام (شرکت سیمان ایلام) در روز شنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت سرمایه گذاری مسکن پردیس (ثپردیس)، شرکت رایان هم افزا (رافزا) و شرکت توکا ریل (توریل) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار

در معاملات شنبه، ۵۸ نماد صف خرید داشتند و ۴۷ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد ۴۴ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۲۱۶ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش ۱۱۸ درصدی به ۵۲۳ میلیارد تومان رسید.


بیشتر بخوانید: عرضه‌های اولیه در چه شرایطی بازار را متعادل می‌کنند؟


پیش بینی بورس امروز

در معاملات دیروز بورس تهران، شاخص کل از دقایق ابتدایی روند نزولی پیدا کرد و در پایان نیز ۱۰ هزار واحد پایین‌تر از روز قبل ایستاد. بدین ترتیب شاخص برای دومین روز معاملاتی متوالی ریزش کرد.

نماد‌های بزرگ بازار؛ فولاد، شستا، حکشتی، خودرو، فارس و رمپنا بیشترین اثر کاهشی را بر شاخص داشتند.

همچنین ارزش معاملات خرد به محدوده ۶ هزار میلیارد تومان صعود کرد و رشد ۹ درصدی داشت؛ بنابراین به نظر می‌رسد بازار برای دومین روز در مدار اصلاح و تعدیل قرار داشت. برخی از ناظران خوشبین ریزش روز شنبه را یک تعدیل کوتاه مدت قلمداد کردند و معتقدند پس از ۸ روز صعود متوالی، تعدیل دو یا سه روزه قابل پیش بینی بوده و به معنی روند ریزشی نیست. در مقابل، ناظران بدبین ریزش دیروز را به معنی پولبک می‌دانند و معتقدند شاخص به سطح مقاومت پیشین –یعنی مرز ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد- باز خواهد گشت.

 

منبع: اکوایران

ارسال نظر