اقتصاد۲۴- پژو ۲۰۷ سقفشیشهای با اضافهشدن آپشنهایی مثل سامانه کنترل پایداری و نشانگر تعویض دنده و تبدیل به پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقفشیشهای ارتقایافته، در کارخانه حدود ۱۵۵ میلیون گران شده است، اما همین محصول بهمحض ورود به بازار اختلاف قیمت زیادی با ۲۰۷ سقفشیشهای پیدا نکرد و نهایتا ۲۰ میلیون بیشتر معامله میشود. از تابستان امسال که بحث اعمال استانداردهای ۸۵ گانه مطرح شد، حداقل چهار محصول داخلی با پسوند ارتقایافته یا تیپ DA راهی بازار شدهاند که شیوه استقبال بازار از این مدلها میتواند پالس معناداری برای شورای رقابت داشته باشد.
رانا پلاس ارتقایافته؛ افزایش ۱۱۲ میلیونی
رانا پلاس ارتقایافته اخیرا با دریافت کد جدید به فهرست محصولات ایرانخودرو اضافه شده است. مثل رانا پلاس قبلی با پیشرانه TU ۵ روانه بازار شده و از همان جعبه دنده پنجسرعته دستی استفاده میکند. یعنی اساسا رانا پلاس ارتقایافته از حیث فنی تفاوتی با رانا پلاس نسخه قبلی ندارد.
رانا پلاس ارتقایافته با این حال بهخاطر سختگیریهای سازمان ملی استاندارد به سامانه کنترل پایداری، سامانه پایش فشار باد تایرها، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی و نشانگر تعویض دنده مجهز شده و حالا همین چندتا آپشن قیمت رانا پلاس در کارخانه را دقیقا ۳۷ درصد افزایش داده است.
قیمت رانا پلاس ارتقایافته در کارخانه درحالی به حدود ۴۳۴ میلیون تومان رسیده که رانا پلاس قبلی در کارخانه تقریبا ۳۲۲ میلیون فروخته میشود.
قیمت رانا پلاس ارتقایافته بهاین ترتیب نزدیک ۱۱۲ میلیون گرانتر از رانا پلاس معمولی تعیین شده، اما جالب است بدانید در بازار آزاد این اختلاف قیمت نهایتا ۲۰ میلیون تومان برآورد میشود.
بیشتر بخوانید: تولید خودروهای برقی در کشور کلید خورد
۲۰۷ سقفشیشهای ارتقایافته؛ افزایش ۱۵۵ میلیونی
پژو ۲۰۷ سقفشیشهای ارتقایافته جزو جدیدترین مدلهایی است که به بازار رسیده است و نیمه آذر امسال نخستین نسخههای آن به متقاضیان تحویل شد.
قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقف شیشهای با گیربکس اتوماتیک در بازار آزاد حدود ۸۳۵ میلیون تومان تعیین شده که نسبت به ۲۰۷ اتوماتیک سقفشیشهای معمولی تقریبا ۲۰ میلیون گرانتر است.
قیمت پژو ۲۰۷ سقفشیشهای اتوماتیک ارتقایافته با این حال از نظر شورای رقابت در کارخانه نزدیک ۱۵۵ میلیون بیشتر از ۲۰۷ اتوماتیک سقفشیشهای به تصویب رسیده است. چون از متقاضیان ۲۰۷ اتوماتیک سقفشیشهای ارتقایافته حدود ۵۸۲ میلیون دریافت میکنند، اما آخرین نسخههای ۲۰۷ اتوماتیک سقفشیشهای معمولی در نمایندگیهای فروش ایرانخودرو با قیمت ۴۲۶ میلیون و ۸۵۳ هزار تومان فروخته شد.
قیمت پژو ۲۰۷ سقفشیشهای دندهای هم در کارخانه با اضافهشدن عبارت ارتقایافته از مرز ۳۴۳ به حدود ۴۹۸ میلیون تبدیل شده و این یکی هم رشد قیمت ۱۵۵ میلیونی را تجربه میکند. با این حال در بازار آزاد تفاوت زیادی بین قیمت ۲۰۷ سقفشیشهای ارتقایافته دندهای و نسخه قبلی آن دیده نمیشود.
ساینا S تیپ DA؛ افزایش ۷۵ میلیونی
ساینا S جزو اولین مدلهایی محسوب میشود که با اعمال استانداردهای ۸۵ گانه و با اسم ساینا S تیپ DA به فهرست محصولات داخلی اضافه شده است.
ساینا S تیپ DA اوایل آبان امسال به متقاضیان این محصول تحویل داده شد که یکی از مهمترین تفاوتهای آن درمقایسه با نسخه قبلی جهش قیمت ۷۵ میلیون تومانی است. قیمت ساینا S در کارخانه تا قبل از مطرح شدن بحث اعمال استانداردهای ۸۵ گانه ۲۴۸ میلیون و تقریبا ۷۰۰ هزار تومان بود، اما آنهایی که آبان امسال همین محصول را بهاسم ساینا S استاندارد ۸۵ گانه یا همان ساینا S تیپ DA دریافت کردند، نزدیک ۳۲۳ میلیون تومان هزینه کردند.
قیمت ساینا S تیپ DA با این حال در بازار آزاد تفاوت چشمگیری با نسخه قبلی خودش ندارد و نهایتا پنج میلیون گرانتر معامله میشود.
کوییک S تیپ DA؛ افزایش ۱۳ میلیونی
قیمت کوییک S در کارخانه بهعنوان یکی از ارزانترین سواریهای تولیدی فعلی تحتتاثیر استانداردهای ۸۵ گانه ۱۳ میلیون افزایش پیدا کرد.
قیمت کوییک S دندهای در کارخانه تا اواخر شهریور امسال ۲۶۸ میلیون تومان اعلام میشد، اما الان در فهرست قیمت محصولات سایپا روبروی اسم کوییک S دندهای تیپ DA عدد ۲۸۱ میلیون بهچشم میخورد.
قیمت کوییک S دندهای تیپ DA در بازار آزاد با این حال حولوحوش ۳۵۷ میلیون تومان برآورد میشود که درمقایسه با کوییک S دندهای نسل قبلی فقط پنج میلیون بیشتر است.
مقایسه تاثیر استانداردهای ۸۵ گانه در کارخانه و بازار
مدل |
میزان افزایش قیمت در کارخانه |
میزان افزایش قیمت در بازار آزاد |
پژو 207 سقفشیشهای ارتقایافته |
155 میلیون |
20 میلیون |
رانا پلاس ارتقایافته |
112 میلیون |
20 میلیون |
ساینا S تیپ DA |
75 میلیون |
پنج میلیون |
کوییک S تیپ AD |
13 میلیون |
پنج میلیون |