تاریخ انتشار: ۱۷:۱۸ - ۲۰ آذر ۱۴۰۲

پیش‌بینی قیمت دلار فردا سه‌شنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۲

قیمت دلار امروز برای سومین روز متوالی با همان رقم روزهای گذشته معامله شد. این اسکناس در حالی در حصار سیاست‌گذار اسیر شده که کارشناسان اقتصادی با تکیه بر شرایط کلان اقتصادی، سیاست تثبیت قیمت دلار را منطقی نمی‌دانند.

اقتصاد۲۴- قیمت دلار امروز با روند ثابت و نوسان محدود با همان رقم روز‌های گذشته معامله شد. امروز دلار با قیمت ۵۰ هزار و ۴۰۰ تومانی مبادله شد. فریز قیمت دلار در حالی برقرار است که تحلیلگران بازار‌های مالی می‌گویند، در شرایطی که بر اساس آمار ماهانه ۴۰ هزار میلیارد تومان به حجم نقدینگی اضافه می‌شود و زمانی که توانایی مهار تورم و نرخ بهره در اقتصاد وجود نداشته باشد، آسان‌ترین و شاید تنها راه برای قدرت‌نمایی، مانور و دستکاری نرخ ارز است.

کارشناسان اقتصای از منظر معامله‌گران به بازار ارز نگاه می‌کنند و می‌گویند در حال حاضر معامله‌گران، بازار دلار و طلا را جذاب نمی‌بینند و بازار‌های دیگر برایشان گیرایی بیشتری دارد. آن‌ها به بی‌تحرکی بازار ارز و کاهش پیاپی قیمت طلا و سکه اشاره می‌کنند و معتقدند، مردم زمانی برای خرید به بازار‌های مالی ورود می‌کنند که بازار در روند صعودی قرار داشته باشد. به گفته کارشناسان، ریتم‌های باثبات و کاهش‌های محدود مردم را برای خرید و فروش ترغیب نمی‌کند.

گپ منفی دلار به ۲۰ درصد می‌رسد؟

برزو حق‌شناس، کارشناس اقتصادی با اشاره به ددلاین زمانی ۱۰ آذر تا ۱۰ دی که منطقه حساسی است گفت: «مقطع مورد اشاره بازه زمانی ماه آخر سال میلادی است و در این مقطع وقت تسویه حساب‌های بین‌المللی شرکت‌هاست؛ بنابراین درخواست برای ارز بالا می‌رود.»

وی افزود: «همزمان بازارساز تلاش دارد هم با تزریق دلار و هم با تزریق اخبار قیمت دلار را بشکند. این در حالی است که ارزش ذاتی دلار در بازه ۶۰ تا ۶۱ هزار تومان است. تلاش سیاست‌گذار و سوق دادن قیمت به سمت کریدور ۴۰ هزار تومانی برای ثبات دلار، این گپ منفی را بیشتر می‌کند.»

حق‌شناس با بیان اینکه معمولا دلار حباب‌های منفی بیشتر از ۱۵ درصد را تحمل نمی‌کند خاطرنشان کرد: «بازارساز نیز اصرار دارد قیمت را به سمت پایین هل دهد، بنابراین حباب بیشتر می‌شود و حتی شاید بالای ۲۰ درصد نیز برسد. به همین دلیل شروع حرکت بعدی دلار شارپی‌تر خواهد بود.»

سیاست تثبیت ارز، منطقیست؟

وی افزود: «با وجود هشدار‌های داده شده توسط کارشناس اقتصادی، اما بازارساز تلاش دارد این حباب منفی را بیشتر کند. باید در نظر داشت قبل از شروع حرکت بعدی، شاید دلار حرکتی به سمت بازه ۴۷ تا ۴۸ هزار تومان هم داشته باشد. این احتمال برای یکی دو هفته آینده وجود دارد، اما معمولا این گپ‌ها بیشتر از دو سه روز دوام نخواهد داشت.»


بیشتر بخوانید:  افزایش نرخ دلار در گرو این شرط است


این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه زمانی که ارزش ذاتی فاصله بین ۱۵ تا ۲۰ درصد را باز کند، می‌توانیم درباره حرکت بعدی دلار صحبت کنیم، خاطرنشان کرد: «با توجه به تجربه روند‌های شارپی گذشته آن زمان حرکت بعدی دلار به سمت سقف قبلی شروع خواهد شد.»

وی در ادامه گفت: «به لحاظ شرایط کلان اقتصادی این احتمال را نمی‌دهم دلار قیمت‌های ۴۷ و ۴۸ هزار تومانی را ببیند، اما از لحاظ تجربه قبلی در سقف‌های گذشته این اتفاق افتاده که گپ ۲۰ درصدی رخ داده و بعد از گذشت حدود سه روز حرکتی شروع شده که منجر به زدن سقف قبلی شده است؛ بنابراین سیاست تثبیت ارزی در شرایط تحرمی و در حالی که مفروضات کلان اقتصادی ما دارد به هیچ وجه عقلانی و منطقی نیست.»

مرکز پژوهش‌های مجلس دروغ می‌گوید!

در نخستین روز هفته، گزارشی از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس در ارتباط با افزایش نرخ ارز ترجیحی از ۲۸ هزار تومان به ۳۵ هزار تومان با هدف ترمیم کسری منابع در سال آینده منتشر شد. امروز بانک مرکزی به مرکز پژوهش‌ها پاسخ داده و مطالب آن را کاملا دروغ خوانده است. بانک مرکزی در مقام دفاع از خود برآمده و گفته است که ادعای تامین کسری ارز حمایتی از محل خرید ارز با نرخ بالاتر و افزایش پایه پولی از این محل کاملاً دروغ است. نهاد سیاست‌گذار پولی اطمینان داده که تا کنون حتی یک دلار هم با نرخ بالاتر از نرخ ترجیحی برای تأمین منابع ارز مورد نیاز خریداری نشده است.

امروز قیمت دلار در بازار‌های همسایه روند یکدستی نداشت. قیمت دلار هرات کاهش ۶۰ تومانی داشت با قیمت ۵۰ هزار و ۱۷۰ تومان معامله شد. دلار سلیمانیه کاهش ۷۰ تومانی داشت و با قیمت ۵۰ هزار و ۳۷۰ تومانی معامله شد. درهم امارات با کاهش ۳۰ تومانی با قیمت ۱۳ هزار و ۷۹۰ تومان معامله شد.

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر