تاریخ انتشار: ۰۱:۴۶ - ۲۳ آذر ۱۴۰۲

این عادت کار دست مغزتان می‌دهد

دانشمندان ادعا می کنند عادت ناخوشایندی که اکثر افراد در خلوت خود دارند، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد. مطالعه‌ای که توسط محققان دانشگاه گریفیث روی موش‌ها انجام شد، ارتباط کوچکی بین دست کردن در بینی و تجمع پروتئین‌های مرتبط با بیماری زوال عقل نشان داد.

اقتصاد۲۴- دانشمندان در آن زمان گفته بودند به نظر می‌رسد که عفونت با باکتری ممکن است با بیماری آلزایمر مرتبط باشد. هنگامی که آسیب به بافت نازک پوشش بینی به نام اپیتلیوم بینی برسد، عفونت‌های عصبی شدیدتر می‌شوند.

به گزارش سان دیلی، محققان می‌گویند که حرکت در اطراف بینی می‌تواند به بافت‌های محافظ داخلی آسیب برساند و دسترسی باکتری‌های خطرناک به مغز را آسان‌تر کند.

مغز نیز به نوبه خود به این نفوذ واکنش نشان می‌دهد که شرایط ایجاد شده توسط بیماری آلزایمر را منعکس می‌کند. این یک بیماری ویرانگر است که به تدریج بر عملکرد مغز و حافظه بیماران تأثیر می‌گذارد و با گذشت زمان شدیدتر می‌شود.

تیمی از محققان در کوئینزلند استرالیا آزمایشاتی را بر روی باکتری به نام کلامیدیا پنومونیه به عنوان یک نوع نادر میکروب انجام دادند که می‌تواند باعث عفونت‌های دستگاه تنفسی مانند ذات الریه شود.

این باکتری همچنین در مغز افراد مبتلا به زوال عقل دیررس کشف شده است، تحقیقات انجام شده در سال ۱۹۹۸ آن را در ۱۷ نمونه از ۱۹ نمونه مغز ارزیابی شده نشان داد.


بیشتر بخوانید: دلیل احساس تشنگی‌های مکرر


دانشمندان در آن زمان گفته بودند به نظر می‌رسد که عفونت با باکتری ممکن است با این بیماری مرتبط باشد. هنگامی که آسیب به بافت نازک پوشش بینی به نام اپیتلیوم بینی برسد، عفونت‌های عصبی شدیدتر می‌شوند.

طی آزمایش‌های انجام شده روی موش، سلول‌های مغز موش با رسوب بیشتر پروتئین‌های آمیلوئید بتا به باکتری‌ها پاسخ دادند که نشانه آلزایمر هستند. انجمن آلزایمر اعلام کرد یکی از اجزای اصلی بیماری زوال عقل، تجمع پلاک‌هایی است که وقتی قطعات بتا آمیلوئید به هم می‌چسبند، تشکیل می‌شوند.

پروفسور جیمز سنت جان، یکی از نویسندگان این مطالعه و رئیس مرکز نوروبیولوژی و تحقیقات سلول‌های بنیادی کلم جونز، گفت: «ما اولین کسی هستیم که نشان دادیم کلامیدیا پنومونیه می‌تواند مستقیماً از بینی و مغز وارد شود. این باکتری می‌تواند پاتولوژی‌هایی را ایجاد کند که شبیه بیماری آلزایمر هستند. ما این اتفاق را در یک مدل موش دیدیم و شواهد به طور بالقوه برای انسان نیز ترسناک است.

محققان به سرعت هجوم باکتری‌ها به سیستم عصبی مرکزی موش‌ها اشاره کردند که بین ۲۴ تا ۷۲ ساعت طول کشید. بازه زمانی عفونت مرکزی توسط به طور قابل توجهی سریعتر از آنچه قبلا نشان داده شده بود.»

منبع: همشهری آنلاین
ارسال نظر