اقتصاد۲۴- در روز جاری قیمت دلار با رقم ۵۰ هزار و ۳۵۰ تومان، درست همانند رقم بسته شدن بازارها در هفته گذشته معامله شد. بازار ارز امروز نیمهتعطیل بود و معاملات، رونق چندانی نداشتند. معاملهگران، تعطیلی فردا و فرارسیدن روزهای پایانی آذر را دلیل بیجانی بازار میدانند.
گفتنی است دلار طی یک ماه اخیر در کف کانال ۵۰ هزار تومانی قرار گرفته و به دنبال سیاست ارزی بانک مرکزی، قیمت این اسکناس فریز شده است. صعود قیمت دلار به کریدور ۵۰ هزار تومانی متعاقب جنگ میان حماس و اسرائیل رخ داد. کارشناسان اقتصادی دو نوع تحلیل برای بازار ارز ارائه میدهند. نخست اینکه خواست سیاستگذار، منطقه مذکور است و دوم اینکه فشار تقاضا مانع کاهش قیمت دلار میشود.
نشانههای صعود دلار در حال شکلگیری است؟
با توجه به اینکه قیمت دلار با ارزش ذاتی این اسکناس، حدود ۱۵ درصد فاصله گرفته تجربه نشان داده که در دورههای گذشته هر وقت قیمت، با ارزش ذاتی ۱۵ تا ۲۰ درصد فاصله میگرفت، بعد از یک افت و تغییر کریدور، روند قیمت به صورت شارپی سقف میزد.
بیشتر بخوانید: عاقبت یک هفته هیاهو در بازار ارز دیجیتال
این هفته، خبر مربوط به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل منتشر شد. این قطعنامه با رای مثبت ۱۵۳ عضو تصویب شد که خواستار آتش بس فوری بشردوستانه در غزه و همچنین آزادی فوری و بدون قید و شرط همه اسرا شده است؛ بنابراین این احتمال وجود دارد که قیمت دلار بار دیگر به کریدور ۴۰ هزار تومانی برگردد و در منطقه ۴۷ تا ۴۸ هزار تومانی کفسازی کند و بعد سقف قبلی را که قیمت ۵۸ تا ۵۰ هزار تومان بود را بشکند.
گفتنی است هفته گذشته رئیس کل بانک مرکزی خبر از انحلال یک موسسه اعتباری دیگر تا پایان سال را داد. هر چند که اسمی از این موسسه نبرد، اما در مرداد ماه هم دو موسسه نور و توسعه منحل شدند. این مساله با توجه به سیاست یکهتازی بانک مرکزی و اقدامات شارپی سال اخیر و بعد از ریاست آقای فرزین مثل انحلال کانون صرافان ترجیح مردم را به سپردهگذاری در بانک به سمت سایر سپردهگذاریها مثل دلار، طلا و سکه سوق میدهد.
دلار در بازارهای همسایه کاهشی شد
تحلیلگران بازارهای مالی هر گونه پیش بینی قیمت دلار در مقطع فعلی را به علت نزدیکی به پایان سال میلادی جدید و سررسید تسویه حساب ارزی تجار که مقطع زمانی حساسی است، به سیاستهای ارزی بانک مرکزی مربوط میدانند.
گفتنی است امروز قیمت دلار در بازارهای همسایه روند کاهشی داشت. قیمت دلار هرات کاهش ۲۵۰ تومانی داشت و با قیمت ۵۰ هزار و ۹۵۰ تومانی معامله شد. دلار سلیمانیه کاهش ۷۰ تومانی داشت و با قیمت ۵۰ هزار و ۲۴۰ تومانی معامله شد. درهم امارات بدون تغییر و با قیمت ۱۳ هزار و ۸۲۰ تومان معامله شد.