تاریخ انتشار: ۱۰:۱۹ - ۰۳ دی ۱۴۰۲

واقعیت‌های پشت صحنه رشد اقتصاد ایران

بانک مرکزی می‌گوید: اندازه کیک اقتصاد ایران در نیمه نخست امسال با حساب کردن ارزش افزوده بخش نفت ۴.۷ درصد و بدون آن ۳.۶ درصد بزرگتر شده و رشد مثبت شاخص رشد اقتصادی حکایت از ادامه رشد‌های قابل قبول فعالیت‌های اقتصادی حکایت می‌کند.

اقتصاد۲۴- خارج شدن اقتصاد ایران از تله رکود در عین حال اینکه خبر مثبت و خوبی است، اما با کاهش نرخ تورم، شیرینی آن را مردم به وضوح احساس خواهند کرد چرا که اگر نرخ تورم پایین نیاید، خطر افتادن اقتصاد ایران در تله رکود توام با تورم جدی خواهد بود. بانک مرکزی می‌گوید: تشکیل سرمایه ثابت ناخالص به عنوان شاخص رشد سرمایه‌گذاری هم نشان می‌دهد که این شاخص در بهار امسال ۶.۴ درصد و در ۶ ماهه نخست سال جاری ۴.۵ درصد نسبت به بازه زمانی مشابه سال قبل بیشتر شده است.

پشت صحنه رشد اقتصاد

ناگفته پیداست که همچنان ارزش افزوده بخش نفت موتور اصلی رشد اقتصادی کشور به شمار می‌رود چرا این رشد گروه نفت و گاز در فصل تابستان امسال ۱۷.۸ درصد برآورد شده و رشد بخش صنعت و معدن ۳.۷ درصد، خدمات ۲.۷ درصد و کشاورزی یک دهم درصد بوده است. سهم بالای نفت از کیک اقتصادی کشور نشان از استمرار صادرات نفت ایران و البته با چاشنی رشد قیمت نفت دارد.

این گزارش می‌افزاید: یکی از موتور‌های اصلی رشد اقتصادی کشور به تولید در گروه صنایع و معادن برمی‌گردد که رشد این بخش از ۶.۵ درصد در پایان تابستان پارسال به ۹ دهم درصد در نیمه نخست امسال به ۳.۸ درصد رسیده است. کندتر شدن فعالیت بنگاه‌های صنعتی یک زنگ خطر برای شاخص رشد اقتصاد به شمار می‌رود که البته ممکن است یک دلیل اصلی آن به وضعیت تامین انرژی صنایع در فصل تابستان امسال مرتبط باشد.


بیشتر بخوانید:بهبود اقتصاد ایران زیر ذره بین بانک جهانی


البته بانک مرکزی می‌گوید: ارزش افزوده بخش صنعت به قیمت‌های ثابت سال ۱۳۹۵ از افزایش ۴ درصدی نسبت به شش‌ماهه اول سال ۱۴۰۱ برخوردار بوده و به طور مشخص رشد شاخص تولید کارگاه‌های بزرگ صنعتی ۱۰۰ نفر کارکن و بیشتر ‏با اختصاص سهم حدود ۷۰ درصد از ارزش افزوده بخش صنعت، نسبت به شش‌ماهه اول سال ۱۴۰۱ معادل ۳.۵ درصد بود.

این گزارش نشان می‌دهد: در شش‌ماهه اول سال ۱۴۰۲ از مجموع ۲۴ گروه اصلی، ۱۸ گروه از رشد مثبت تولید برخوردار بوده‌اند و از جمله صنایعی که بیشترین سهم را در رشد محقق شده این دوره داشته‌اند، می‌توان به صنایع تولید فلزات اساسی، صنایع تولید وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیم‌تریلر، صنایع تولید محصولات کانی غیرفلزی و صنایع تولید مواد غذایی اشاره کرد.

 

منبع: همشهری آنلاین
ارسال نظر