تاریخ انتشار: ۱۱:۳۲ - ۰۳ دی ۱۴۰۲

سازماندهی ورزش بانوان با کمک شهرداری‌ها

سیده ناهید کریمی، دکترای مدیریت تکنولوژی و قهرمان گوجوکای کاراته جهان

اقتصاد۲۴- آموزش مربیان ورزش شهروندی، اطلاع رسانی، مسابقات شهروندی، توسعه امکانات در شهر‌ها و روستاها، شناسایی استعداد ها، بخش ارتباطات با سازمان‌های بزرگ داخلی و خارجی و تأمین بودجه ورزش شهروندی، از مهم‌ترین بحث‌ها در شهرداری‌ها هستند.

با توجه به امکانات موجود، زنان برای ثبت نام در باشگاه‌های دولتی دغدغه زیادی ندارند. آن‌ها با کمترین هزینه به عضویت باشگاه‌ها در می‌آیند و سلامتی خود را تضمین می‌کنند.

گر چه در ورزش شهروندی بانوان ایجاد پارک‌های بانوان در سال‌های اخیر حرکت رو به رشد و قابل توجهی محسوب می‌شود، اما امید است که کار مدیران و مسئولان ورزش همگانی و بانوان کشور به اینجا ختم نشود، زیرا بسیارند بانوانی که خارج از پارک‌های بانوان و باشگاه‌ها علاقه دارند که همچون مردان بتوانند در آرامش و با امنیت در فضا‌های ورزشی اختصاص یافته به فعالیت بدنی بپردازند.

فضا‌های اختصاص یافته در پارک‌ها اصولا متعلق به مردان است، زمین‌های چمن فوتبال، زمین‌های والیبال و حلقه‌های بسکتبالی که در خیلی از شهر‌های اندوهی ناشی از نبود فضایی برای ورزش همگانی بانوان را بر انگیزاند. دخترانی که در نوجوانی فضا‌های بازی را برای پرداختندبه ورزش نمی‌یابند و تمام ورزش آنان به باشگاه‌ها ختم می‌شوند و در آینده به مادرانی که در پیش پا افتاده‌ترین حقوق انسانی خود که همانا برابری است در ورزش همگانی و تفریح به دلیل جنسیت و فرهنگ جامعه و بی توجهی مسئولان مربوطه از همراهی با جامعه باز می‌مانند.

برای پیشگیری از چنین مشکلاتی یا مقابله با آنها، ایجاد جاذبه‌ها و امکانات لازم برای همگانی کردن ورزش در بین بانوان، از ابزار‌های کار آمد در این زمینه است.

با توجه به نظر سنجی‌های انجام شده برای رفع چنین موانعی، توجه به ایجاد مکان‌ها و فضا‌های ورزشی خاص بانوان، رایگان کردن ورزش‌های همگانی برای همه بانوان کشور، تربیت مربیان زن در گرایش‌های متنوع ورزش‌های همگانی، فعال سازی نقش رسانه‌های گروهی در ارتقای سطح فرهنگ گرایش به ورزش در میان بانوان و برگزاری مسابقات تفریحی ورزشی در میان اقشار مختلف بانوان کشور را پیشنهاد کردند.

با توجه به نتایج مهم حاصل از پژوهش‌ها و نظر سنجی‌های به عمل آمده، مشکلات و کاستی‌هایی در وضعیت موجود ورزش‌های همگانی از دیدگاه بانوان شاغل و غیر شاغل مشاهده می‌شود؛ لذا اقداماتی اصلاحی از سوی مسئولان ورزش‌های همگانی کشور در سطح بانوان و سیاست گذاری مشترک و اجرای تصمیمات گرفته شده در سطح وسیع‌تر برای توسعه ورزش همگانی ضروری است.

همچنین توجه خاص به بخش ورزش شهروندی بانوان معلول نیز حائز اهمیت است. بانوان نقش بسیار مهم و پر رنگی در سلامت جامعه بر عهده دارند و این لزوم توجه بیش از پیش به چگونگی گذراندن تفریحات آنان و بستر سازی برای مشارکت آنان در ورزش شهروندی را چند برابر می‌کند. کم توجهی به ورزش بانوان از جمله مواردی است که در برنامه چشم انداز توسعه نیز به آن توجه شده است. به امید اینکه اقدامات لازم در راستای رفع کاستی‌ها و موانع ورزش شهروندی بانوان انجام گیرد.

ارسال نظر