تاریخ انتشار: ۱۵:۲۰ - ۱۲ دی ۱۴۰۲
گام بلند بانک ملت در تامین مالی ارزی در کشور؛

نقش اوراق مرابحه ارزی در توسعه اقتصاد ایران/ تامین مالی ارزی بدون التهاب در بازار

اوراق مرابحه ارزی شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس به همت بانک ملت به عنوان اولین روش تامین مالی ارزی در کشور اجرا شد.

به گزارش اقتصاد ۲۴، چند روزی از انتشار اوراق مرابحه ارزی شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس به ارزش ۱۰۰ میلیون یورو می‌گذرد.

مبلغ سرمایه‌گذاری در پروژه بیدبلند خلیج فارس بالغ بر یک میلیارد و ۱۰۹ میلیون دلار اعلام شده که از این مبلغ تاکنون حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان آن از سوی بانک ملت تامین شده است.

این اوراق به عنوان اولین نوع اوراق ارزی در کشور با موضوع مرابحه منتشر شد تا فتح بابی برای تامین مالی ارزی شود.
با توجه به حجم بالای این اوراق و نوآوری بانک ملت در این پروژه، رییس کل بانک مرکزی از بانک ملت تقدیر و تشکر به عمل آورده است.

گفتنی است بانک مرکزی چندی پیش در راستای تأمین مالی برای تکمیل پروژه‌های ارزآور، «دستورالعمل اجرایی عرضه اوراق مرابحه ارزی» را ابلاغ کرد و در این راستا در تاریخ ۱۲ آذر سال ۱۴۰۲ اولین اوراق مرابحه ارزی با تامین مالی ۱۰۰ میلیون یورویی در مرحله اول، از سوی شبکه بانکی منتشر شد.

اوراق مرابحه ارزی در واقع گامی موثر در راستای توسعه ابزار‌های جدید تامین مالی پروژه‌های اقتصادی است که در سال «مهار تورم و رشد تولید» از آن رونمایی شده است و رشد و اعتلای اقتصاد ایران بسیار کارگشا خواهد بود.


بیشتر بخوانید: عرضه اولین اوراق مرابحه ارزی کشور


سود اوراق مرابحه ارزی ۶ درصد سالانه و به صورت یورویی است. در جریان انتشار این اوراق، قرار است طی دو ماه آینده نیز ۱۰۰ میلیون یورو دیگر عرضه شود.
این اوراق با ۵ رکن ﻧﺎﺷﺮ، ﺿﺎﻣﻦ، ﻋﺎﻣﻞ، ﺍﻣﻴﻦ و ﻣﺘﻌﻬﺪ ﭘﺬﻳﺮﻩﻧﻮﻳﺲ منتشر شده که بانک ملت رکن ضامن را دارد.

اوراق مرابحه ارزی مبتنی بر یورو است و سود و اصل مبلغ نیز به صورت یورو، بازپرداخت می‌شود و مصارف طبق برنامه‌ریزی خواهد بود. در نتیجه این اوراق التهابی در بازار ایجاد نمی‌کند.

با تامین ارزی از طریق اوراق مرابحه، محدودیت پرداخت تسهیلات در شبکه بانکی کمتر خواهد شد و منابع ارزی به‌سمت سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های مولد هدایت می‌شود. در واقع این اوراق موجب تبدیل منابع ارزی غیر مولد به منابع مولد خواهد شد.

گفتنی است طبق عقود اسلامی، مرابحه نوعی قرارداد است که به موجب آن عرضه‌کننده، بهای تمام شده اموال و خدمات را به اطلاع متقاضی می‌رساند و سپس با افزودن مبلغ اضافی به عنوان سود، آن را به صورت نقدی، نسیه دفعی یا اقساطی، به اقساط مساوی یا غیر مساوی در سر رسید یا سررسید‌های معین به متقاضی واگذار می‌‌کند.

ارسال نظر