اقتصاد۲۴- اخبار غیررسمی حکایت از توافق میان مهران مدیری با مدیران صداوسیما برای بازگشت به آنتن از سال ۱۴۰۳ دارد و همه اینها به معنای قرار گرفتن این هنرمند در آستانه یک دوره پرکاری است.
در ادامه روایتی از کارنامه مهران مدیری و جایگاه «اسکار» در میان فعالیتهای اخیر او را میخوانید.
روایت اول؛ مردی برای همه فصول
بازیگر، کارگردان، خواننده و مجری. این فهرست کارهایی است که مهران مدیری از ابتدای فعالیتاش در عرصه هنر انجام داده است و معمولا روزهای پرمشغلهای داشته است. تقریبا تعداد کمی از بازیگران را سراغ داریم که علاوهبر بازیگری، در حوزه اجرا، کارگردانی و موسیقی هم دستی بر آتش داشته باشند.
سریال «مشتهای کوچک» اولین حضورِ تصویریِ مهران مدیری به حساب میآید که بعد از آن در مجموعههای پرمخاطبی، چون «ساعت خوش»، «سال خوش»، «نوروز ۷۴»، «نوروز ۷۶» و... دیده شد.
بیشتر بخوانید:مهران مدیری با اسکار به شبکه نمایش خانگی میآید
همچنین او پیش از اینکه بازی در مقابل دوربین را تجربه کند، در حوزه تئاتر هم فعالیت داشت و از اواسط دهه ۵۰ در نمایشهای مختلفی روی صحنه رفت. اما اوج شهرت او به سریال «ساعت خوش» در سال ۷۳ برمیگردد که علاوهبر بازی، کارگردانیِ آن را هم برعهده داشت. مجموعهای طنز که به شکل آیتمی ساخته میشد و مورد پسند مخاطبان قرار گرفت.
مدیری در این سالها به ساخت سریالهای زیادی پرداخت که از جمله آنها میتوان به «نقطه چین»، «جایزه بزرگ»، «شبهای برره»، «مرد هزار چهره»، «قهوه تلخ» و... اشاره کرد. او بعد از اینکه پخش سریال «در حاشیه» با شکست مواجه شد، در سال ۹۴ به اجرای برنامه «دورهمی» پرداخت. برنامهای که در ابتدا با نمایش آغاز میشد و به مرور آن بخش کمرنگ شد.
مدیری همچنین از اواخر دهه ۷۰ در عرصه موسیقی هم فعالیت داشت و خوانندگیِ تیتراژ فیلم «همنفس» و سریالهای «مهر و ماه»، «شبهای برره»، «باغ مظفر»، «قهوه تلخ» و... را برعهده داشته است. این بازیگر و کارگردانِ پرکار، حتی قرار بود در جدیدترین تجربه خود داوری را هم آغاز کند و در فصل سوم برنامه «عصرجدید» با کارگردانی و اجرای احسان علیخانی حضور پیدا کند، اما در نهایت این اتفاق رقم نخورد.
روایت دوم: ماجرای یک اسکار
آخرین برنامهای که مدیری اجرای آن را برعهده داشت، فصل پنجم برنامه «دورهمی» بود که در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ از شبکه نسیم پخش شد. تهیهکنندگی این برنامه را ناصر قدیرکاشانی برعهده داشت و با حال و هوای جدید روی آنتن رفت.
فصل پنجم «دورهمی» به شکل مسابقه بود که با دعوت از چهرههای مختلف و گفتگو با آنها تولید شد. اما بعد از مسابقه «دورهمی» مهران مدیری در برنامه جدیدی ظاهر نشد و سراغ بازی در سریال «پدر گواردیولا» به کارگردانیِ سعید نعمتالله رفت.
برنامه «اسکار» جدیدترین برنامه مدیری به حساب میآید که اواخر آذر ماه خبر صدور مجوزش از ساترا، منتشر شد و حالا اخبار مربوط به آغاز پخش آن از ۱۸ دیماه از سوی پلتفرم فیلیمو مخابره شده است.
دوشنبه شب گذشته محمدرضا خوشرو، مدیر شبکه نسیم در برنامه زنده «جام جم» درباره برنامه «دورهمی» و مهران مدیری گفت، این هنرمند از تلویزیون حذف نشده است.
حالا باید منتظر باشیم و ببینیم برنامه «اسکار» هم مثل آثار دیگر مدیری مورد توجه قرار میگیرد یا خیر. با این فرضیه که دیگر برنامههای شبکه خانگی حداقل تا اینجای کار با چنان اقبال رضایتبخشی مواجه نشدهاند، شاید «اسکار» هم به چنین سرنوشتی دچار شود.
روایت سوم؛ دومین فیلم مهران مدیری
مدیری از سال ۹۵ به حیطه فیلمسازی وارد شد و فیلم «ساعت ۵ عصر» را مقابل دوربین برد. فیلمی که مثل بیشتر سریالهای او یک شخصیت مبادی آداب داشت و با مشکلات اجتماعی دست به گریبان بود.
حالا بعد از گذشت ۶ سال، تابستان امسال خبر آمد که تصویربرداریِ فیلم جدید مدیری با نام «ساعت ۶ صبح» به پایان رسید و باید دید آیا در چهلودومین جشنواره فیلم فجر حضور خواهد داشت یا خیر. جالب اینکه اسم اولین فیلم مدیری «ساعت ۵ عصر» بود و حالا جدیدترین فیلماش «ساعت ۶ صبح» نام دارد.
شاید مدیری قصد دارد دومین فیلم از یک سه گانه را پیش روی مخاطباناش بگذارد. مدیری علاوه بر کارگردانی، نویسندگیِ فیلم جدیدش را هم برعهده دارد و پیش از این عباس رافعی قصد داشته فیلمنامهای به نام «بنبست» را کارگردانی کند، اما آن را به مدیری واگذار کرده است. این فیلمنامه پس از بازنویسی و اعمال تغییراتی توسط مهران مدیری برای گرفتن پروانه ساخت، به «ساعت ۶ صبح» تغییر پیدا کرده است.
روایت چهارم؛ ماجرای سانسورهای مداوم
یکی از مسائلی که همیشه سریالهای مهران مدیری با آن روبهرو بوده، سانسور است. هر از گاهی مهراب قاسمخانی که در تیم نویسندگان سریالهای پرمخاطب مدیری حضور داشته است، در صفحه شخصیاش در شبکه اجتماعیِ اینستاگرام به مرور خاطرات این سانسورها میپردازد.
یکبار او در پستی به تعریف خاطرهای درباره سریال «شبهای برره» پرداخت که به دلیل استفاده از عکس رضا شاه با چالشهایی روبهرو شده بودند و به این نکته اشاره کرد که سریال «شبهای برره» رکورد سانسور در تاریخ تلویزیون رو داشته است.
مدیری در برنامههای تلویزیونی خود همچون «دورهمی» هم در چند نوبت طعم سانسور را چشید که معروفترین نمونه آن توقیف قسمتی از برنامه با حضور زندهیاد ناصر ملکمطیعی بود.
سریال «در حاشیه» هم یکی دیگر از آثار مدیری است که قبل از اینکه پایاش به آنتن شبکه سه برسد، دچار حاشیه شد و پزشکان که معتقد بودند این سریال تصویر نادرستی از جامعه پزشکی نشان میدهد. این موضوع باعث شد تا وزیر بهداشتِ وقت (حسن قاضیزاده هاشمی) با نامهای به رئیس سازمان صدا و سیما از او درخواست کند که مانع از پخش سریال «در حاشیه» شود، اما این اتفاق نیفتاد.
در هر حال مهران مدیری در قاب تلویزیون فشارهای بسیاری را تحمل کرد و سرانجام تصمیم به کوچ به شبکه نمایش خانگی گرفت. او تا به امروز تنها سریالسازی در این مدیوم را تجربه کرده بود و حالا برای اولینبار سراغ برنامهسازی رفته است. باید دید آیا «اسکار» میتواند بهواسطه خروج از قاب تلویزیون، رنگ و لعابی متفاوت از تجربههایی همچون «دورهمی» داشته باشد و آیا اعتباری به کارنامه پربار مهران مدیری اضافه خواهد کرد؟