تاریخ انتشار: ۰۲:۰۸ - ۱۶ دی ۱۴۰۲

توصیه هایی کاربردی برای رهایی از چربی‌ها

چربی‌ها یک عنصر نامطلوب در رژیم‌های غذایی هستند که همه دوست دارند آنها را از فهرست غذایی خود حذف کنند یا به حداقل برسانند اما مشکل اینجاست که حذف کامل چربی ها از سبد غذایی ممکن نیست و همین موضوع ما را وادار می کند چربی خوب را از چربی بد تفکیک کنیم.

اقتصاد۲۴- کارشناسان تغذیه چربی‌ها را به دو بخش اصلی تقسیم می‌کنند: چربی‌های اشباع و غیر اشباع که هر کدام انواع مختلفی دارند و در غذا‌های مختلف می‌توان آن‌ها را یافت. نکته اینجاست که در اغلب غذا‌هایی که در وعده‌های روزانه مصرف می‌کنیم، انواع و اقسام چربی‌های اشباع شده وجود دارند؛ از محصولات لبنی پرچرب مانند کره، پنیر، گوشت‌های چرب و فرآوری شده تا انواع کیک و بیسکویت و نکته اینجاست که این نوع چربی‌ها نه تنها برای سلامتی مضر هستند بلکه سبب اضافه وزن و به هم خوردن رژیم‌های لاغری می‌شوند.

در مقابل چربی‌های اشباع نشده قرار دارند که می‌توان آن را در انواع آجیل‌ها، دانه‌ها و روغن‌های گیاهی یافت؛ این نوع چربی‌ها سبب کاهش کلسترول خون می‌شوند که از عوامل اصلی ایجاد بیماری قلبی است و می‌تواند به سلامت جسمانی فرد آسیب بزند.

همانطور که بار‌ها ذکر شده خوردن مقدار زیادی چربی اشباع شده می‌تواند کلسترول شما را افزایش و خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد. در این گزارش می‌خواهیم شما را با انواع غذا‌هایی که سرشار از چربی‌های اشباع شده و غیراشباع است آشنا کنیم و اینکه چطور مصرف چربی‌های غیرمفید را به حداقل برسانید.

برخی غذا‌های سرشار از چربی‌های اشباع شده شامل:

انواع کره ها، روغن ها، خامه‌ها

انواع کیک ها، بیسکوییت

گوشت‌های پرچرب

سوسیس و کالباس

ماست و پنیر مخصوصا پرچرب

انواع شیرینی‌ها

بستنی

شیر نارگیل و کرم نارگیل

میلک شیک

شکلات و اسپری‌های شکلاتی

کارشناسان تغذیه توصیه می‌کنند که به طور متوسط مردان نباید بیش از ۳۰ گرم چربی اشباع در روز و زنان نباید بیش از ۲۰ گرم چربی اشباع در روز مصرف کنند.

همچنین توصیه می‌شود که افراد باید مصرف کلی چربی خود را کاهش دهند و چربی‌های اشباع شده را با مقداری چربی غیراشباع از جمله چربی‌های امگا ۳ جایگزین کنند.

دکتر گلناز رجایه متخصص سیاست‌های غذا و تغذیه توصیه‌هایی را به دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ارایه کرده است که مرور می‌کنیم.

موارد زیر می‌تواند باعث کاهش کل چربی در رژیم غذایی شود:

۱- هنگام خرید برچسب‌های مواد غذایی را مقایسه کنید تا بتوانید غذا‌هایی را انتخاب کنید که چربی کمتری دارند.

۲- محصولات لبنی کم چرب یا کم چرب یا جایگزین‌های لبنی را انتخاب کنید.

۳- به جای سرخ کردن یا کباب کردن، غذا را کباب کنید، بپزید، بریان کنید یا بخارپز کنید.

۴- روغن را با یک قاشق چایخوری اندازه بگیرید تا میزان مصرف خود را کنترل کنید یا از اسپری روغن استفاده کنید.

۵- چربی‌های قابل مشاهده را جدا کنید و قبل از پختن گوشت و مرغ پوست آن را جدا کنید.

۶- گوشت‌های کم چربی که چربی کمتری دارند، را انتخاب کنید.


بیشتر بخوانید:  این افراد بیشتر در معرض زوال عقل هستند


۷- در رژیم غذایی خود از حبوبات که می‌تواند جایگزین گوشت باشد هم استفاده کنید.

چند نکته عملی که به شما کمک می‌کند تا به طور خاص چربی‌های اشباع شده را کاهش دهید:

در مغازه ها، برچسب‌های تغذیه‌ای در جلو و پشت بسته بندی می‌تواند به شما در کاهش چربی اشباع کمک کند. بنابرین با جدول زیر مراقب کلماتی، چون «اشباع» یا «چربی نشسته» روی برچسب باشید.

بالا بیش از ۵ گرم اشباع در هر ۱۰۰ گرم
متوسط بین ۱.۵ گرم تا ۵ گرم اشباع در هر ۱۰۰ گرم
کم ۱.۵ گرم اشباع یا کمتر در هر ۱۰۰ گرم



توجه داشته باشید که ممکن است تفاوت زیادی در میزان چربی اشباع شده بین محصولات مشابه وجود داشته باشد بنابراین غذایی را انتخاب کنید که چربی اشباع کمتری دارد.

این تکنیک‌ها را در پخت و پز فراموش نکنید:

در خانه می‌توانید از گوشت کم چرب استفاده کنید و یا آن را با افزایش مصرف حبوبات جایگزین کنید.

سبزیجات در پخت غذا استفاده کنید.

به جای سرخ کردن سیب زمینی آن‌ها را در فر با کمی روغن نباتی و پوست بپزید.

سیب زمینی کبابی خود را با برش دادن آن‌ها به قطعات بزرگتر از حد معمول و استفاده از کمی روغن آفتابگردان یا زیتون سالم‌تر کنید.

پیش خوردن مرغ، پوست را جدا کنید تا محتوای چربی اشباع آن کاهش یابد.

از تخم مرغ آب پز استفاده کنید.

از لبنیات کم چرب یا بدون چربی استفاده کنید.

در پخت غذا پنیر را به جای برش دادن، با رنده کردن آن بیشتر کنید.

از افزودن خامه به قهوه خود خودداری کنید.

مصرف فست فود‌ها را محدود کنید.

منبع: ایرنا
ارسال نظر