تاریخ انتشار: ۰۹:۴۰ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
رییس‌ جدید اتاق از تبریز آمد

ماجرای یک نشست فوق العاده در اتاق ایران/ سلاح ورزی می‌گوید جعبه سیاه اتاق ایران را منتشر می‌کند

حسین سلاح‌ورزی رئیس اتاق بازرگانی سابق گفت: برگزاری انتخابات در این تاریخ خواست رییس‌جمهور بود و جعبه سیاه اتفاقات را منتشر می‌کنم

اقتصاد۲۴- نشست فوق‌العاده هیات نمایندگان برای انتخاب رییس اتاق ایران از ساعت ۱۰ صبح دیروز آغاز شد و سرانجام پس از دو ساعت، صمد حسن‌زاده به عنوان رییس جدید اتاق ایران انتخاب شد. بر اساس آرای اخذ شده، حسن‌زاده ۲۰۸ رای، احد عظیم‌زاده ۱۵ رای، غیابی ۵ رای و فرج‌الله معماری ۱۸۱ رای کسب کردند.

در این انتخابات، حسین پیرموذن، رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن اردبیل نیز به عنوان نایب جدید هیات رییسه انتخاب شد. حاضرین برای شرکت در این بخش از انتخابات هیات رییسه ۳۴۵ نفر بودند. در نهایت هم ۱۶۸ نفر به پیرموذن رای دادند. با انتخاب یک رییس‌جدید برای اتاق بازرگانی ایران حالا امیدواری‌ها برای پایان حاشیه‌های ریز و درشت این انتخابات نیز به پایان می‌رسد و این امیدواری میان نمایندگان بخش خصوصی و فعالان این حوزه به وجود می‌آید که تعامل میان این بخش با دولت به ریل اصلی بازگردد.

در خرداد ماه امسال، حسین سلاح‌ورزی طی انتخابات هیات رییسه آرای بالایی آورد و رییس شد، اما نمایندگان دولت با عنوان کردن اینکه سلاح‌ورزی برای حضور در ریاست اتاق توسط نهاد‌های اطلاعاتی ردصلاحیت شده، این انتخاب را زیر سوال بردند. اتفاقی که به کشمکش حقوقی میان سلاح‌ورزی و نمایندگان دولت در اتاق بازرگانی انجامید و حالا با انتخاب حسن‌زاده به عنوان رییس جدید اتاق ایران، بخش خصوصی منتظر است تا این رویه پایان گیرد. صمد حسن‌زاده، مالک گروه صنعتی کاشی تبریز و عضو هیات نمایندگان بازرگانی اتاق تبریز است. 


بیشتر بخوانید:رییس جدید اتاق بازرگانی ایران مشخص شد


او پیش از دریافت کرسی ریاست اتاق بازرگانی ایران، نایب‌رییس سوم این اتاق بود. در ابتدای جلسه دیروز ۷ نفر از بین ۲۱ کاندیدای تایید صلاحیت‌شده برای کرسی ریاست رسما وارد عرصه مبارزه شدند و مابقی اعضای هیات نمایندگان انصراف دادند. این ۷ نفر عبارت بودند از: بهرامی‌ارض‌اقدس، حسن‌زاده، عظیم‌زاده، فرج‌الله معماری و صمد حسن‌زاده و دو نفر دیگر. اما بهرامی‌ارض‌اقدس پیش از برگزاری انتخابات به نفع حسن‌زاده کناره‌گیری کرد.

سپس مهاجر دارایی و جعفر نیکزاد وارد رقابت شدند، اما دقایقی پس از این اعلام کاندیداتوری، نیکزاد نیز به نفع حسن‌زاده اعلام کناره‌گیری کرد. بنابراین اندکی پیش از این انتخابات، تعداد کاندیدا‌های ریاست به ۴ نفر رسیده بود: صمد حسن‌زاده، احد عظیم‌زاده، مجتبی غیابی و فرج‌الله معماری. هر چند اعضای هیات نمایندگان بر اساس توافق نانوشته‌ای بر سر انتخاب دو نفر رای‌گیری می‌کردند: فرج‌الله معماری و صمد حسن‌زاده. البته دقایقی پیش از آغاز انتخاب رییس جدید اتاق ایران توسط هیات نمایندگان، حسین سلاح‌ورزی در پیامی خطاب به اعضای هیات نمایندگان دور دهم اتاق ایران از حمایت خود از فرج‌الله معماری خبر داد و خواهان حمایت قاطع اعضا از او شد.

سلاح‌ورزی چه گفت؟

حسین سلاح‌ورزی، رییس پیشین اتاق ایران به عنوان یکی از سخنرانان این نشست رویداد‌های ۷ ماه گذشته را نقطه عطفی در تعامل دولت و بخش خصوصی خواند و گفت: آنچه در دو سال و نیم گذشته بر اتاق ایران گذشته هم به صورت مکتوب و در قالب کتاب ۳۸۰ صفحه‌ای و هم به صورت مستند سه ساعته به تفصیل بیان خواهم کرد. این سند ارزشمندی است و در واقع جعبه سیاه اتفاقات اتاق ایران محسوب می‌شود. عضو هیات نمایندگان اتاق ایران اظهار کرد: در هیچ دوره‌ای به اندازه این دوره، هیات‌رییسه در هماهنگی و انسجام نبوده و این هیات‌رییسه از منظر حقوقی تمام تلاش خود را صرف کرد تا از کیان بخش خصوصی دفاع کند.

سلاح‌ورزی با اشاره به ابهاماتی که در دو هفته اخیر در مورد تصمیم‌های مرتبط با برگزاری انتخابات اتاق ایران مطرح شد، گفت: تا سه‌شنبه گذشته هیات رییسه بر نظر حقوقی خود استوار بودند. بنده هم برخلاف خبرسازی‌ها از سمت خود کناره‌گیری نکردم، اما بعد از ملاقات طولانی با رییس شورای عالی نظارت و تاکید بر اینکه برگزاری انتخابات خواست رییس‌جمهور است، هیات رییسه مصلحت دانستند انتخابات را در روز یکم برگزار کند تا موضوع بی‌اهمیت انتخابات اتاق بیش از این باعث گرفتاری ذهن مقامات کشور نشود. بنابراین من هم مخالفتی با برگزاری انتخابات نکردم. او با تشکر از اعضای انجمن نظارت بر انتخابات هیات رییسه اتاق ایران گفت: انتظار این بود که حسین میرمحمدصادقی رییس این انجمن در مقابل احیا و تمدید ماموریت انجمن نظارت مقاومت کند. از ایشان می‌خواهم حالا که اراده بیرونی ایجاد شده، دست‌کم از هفته بعد خواهش کنند بساط این انجمن جمع شود و آن را به عنوان شمشیری بالای سر اتاق نگه ندارند تا با اراده دولتی دوباره اعمال‌نظر‌ها صورت بگیرد.


بیشتربخوانید: تایید صلاحیت‌شدگان انتخابات افزایش یافت


سلاح‌ورزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تلاش پرونده‌سازان گفت: من مسلمان شیعه ایرانی هستم و در طول عمر ۵۳ سال گذشته، تلاشم بر رعایت مقررات شرعی بوده است. نه مواد مخدر و نه مشروبات الکلی مصرف کرده‌ام. هیچ وقت توهین به کسی را روا ندانسته‌ام به خصوص اگر از بزرگان و مقامات کشور باشند. مقید و ملزم به قانون اساسی بوده و هستم و هیچ ارتباطی با گروه‌های خارجی و بدخواهان مردم ندارم. اما پرونده‌سازان سخت مشغول کارند.

سلاح‌ورزی همچنین به هم‌صنفان خود قول داد؛ تا زمانی که با ابزار محکومیت کیفری مواجه نشوم همچنان در کنار شما برای اعتلای ایران و سربلندی بخش خصوصی از کوششی فروگذار نکنم و با افتخار در کنار هیات رییسه اتاق به عنوان عضو هیات نمایندگان حضور داشته باشم.

منبع: روزنامه اعتماد
ارسال نظر