تاریخ انتشار: ۰۴:۱۱ - ۱۹ بهمن ۱۴۰۲

نوشیدنی‌های خوشمزه‌ای که باعث سرطان کبد می‌شوند

محققان بیمارستان بریگهام و زنان، در مطالعه جدید خود به بررسی ارتباط بین مصرف نوشیدنی های شیرین شده با شکر و ایجاد بیماری مزمن کبد و سرطان کبد پرداخته اند. بیماری مزمن کبدی که می تواند به سرطان کبد بیانجامد، یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان محسوب می شود.

اقتصاد۲۴-  به گفته محققان، این، اولین مطالعه‌ای است که ارتباط بین مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر و مرگ و میر ناشی از بیماری مزمن کبدی را گزارش می‌کند. نتایج تحقیقات پیشین همچنین نشان داده بود: مصرف زیاد این نوشیدنی‌ها با خطر بالاتر ابتلا به دیابت، چاقی، بیماری‌های قلبی و پوسیدگی دندان مرتبط هستند.

بر اساس نتایج این مطالعه که بر روی تقریباً ۱۰۰ هزار زن یائسه انجام شد، احتمال ابتلا به سرطان کبد و مرگ و میر ناشی از بیماری مزمن کبدی، در زنانی که روزانه یک یا چند نوشیدنی شیرین شده با شکر مصرف می‌کردند، به ترتیب ۸۵ درصد و ۶۸ درصد بیشتر از زنانی بود که کمتر از سه نوشیدنی شیرین در ماه مصرف می‌کردند.

دانشمندان اظهار داشتند: این یافته ها، می‌توانند راه را برای توسعه و ایجاد یک استراتژی بهداشت عمومی به منظور کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های کبدی هموار کنند. یافته‌های تحقیقاتی در مجله JAMA منتشر شده است.

ارسال نظر