تاریخ انتشار: ۱۹:۲۲ - ۲۱ بهمن ۱۴۰۲

چند میلیون تن در ایران کارت ملی ندارند؟

رییس سازمان ثبت احوال کشور گفت: شمار افرادی که طی یک سال اخیر برای دریافت کارت ملی هوشمند ثبت‌نام کرده اما هنوز دریافت نکردند، حدود ۲ میلیون تن است.

اقتصاد۲۴- هاشم کارگر در آئین افتتاح ساختمان جدید ثبت احوال شهرستان اصفهان در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه طی یک سال اخیر کارت ملی هوشمند معوق ۱۰ میلیون نفر تحویل شد، اظهار داشت: با شروع دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۱۰ میلیون کارت ملی معوقه از سال‌های قبل وجود داشت که افراد مدارک خود را ارائه داده بودند و کارت ملی را دریافت نکرده بودند که سال گذشته با همت مجموعه ثبت احوال کشور این ۱۰ میلیون کارت ملی داده شد.

وی ادامه داد: شماری از افراد هم در همین مدت که در حال صدور و تحویل کارت‌های ملی معوق بودیم، برای دریافت کارت ملی ثبت نام کردند که تعداد اندک بوده و در حال صدور است و هیچ مشکلی وجود ندارد.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور درخصوص افرادی که در آستانه انتخابات تاکنون کارت ملی خود را دریافت نکردند، گفت: در این زمینه نیز مشکلی وجود ندارد، زیرا علاوه بر اینکه افراد ثبت نام کننده فیش دارند که نشان‌می دهد برای کارت ملی ثبت نام کردند، شناسنامه مدرک هویتی آنان است که ارائه می‌دهند.

کارگر درخصوص تعداد افرادی که در کشور هنوز کارت ملی خود را دریافت نکردند نیز ابراز داشت: در حال حاضر شمار کسانی که ثبت نام کردند و کارت ملی دریافت نکردند حدود ۲ میلیون نفر در کشور است. 


بیشتر بخوانید: ماجرای کارت هوشمند مهاجران اتباع بیگانه چیست؟


وی در خصوص اقدامات سازمان ثبت احوال کشور در زمینه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، گفت: این سازمان طبق قانون به تمام تکالیفی که در راستای قانون حمایت از جوانی جمعیت بوده، اعم از اختصاص شناسه مادرانه و خدمات مبتنی بر این شناسه و مهاجرت‌های داخلی پرداخته است ضمن اینکه دستگاه‌های گوناگونی که تکالیف مختلفی در این زمینه داشتند و قرار بود مشوق‌هایی را به مردم ارائه دهند، این مشوق‌ها مستلزم اخذ استعلام‌ها از سازمان ثبت احوال بود که این اقدام نیز اجرایی شد.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور همچنین درخصوص مرکز رصد جمعیت گفت: یکی از مسائل بسیار مهم وضعیت جمعیت و بحث رشد جمعیت و جوانی جمعیت است؛ دستگاه‌های گوناگونی در این زمینه مسؤول هستند و یکی از تکالیف و وظایف سازمان ثبت احوال هم این است که برای مسؤولان، شاخص‌های گوناگون جمعیت را در کشور احصا و معرفی کند تا اینکه دستگاه‌های مختلف به تکالیف خود بهتر عمل کنند و سایر بخش‌ها و مراکز تخصصی پروژه‌های مطالعات خود را داشته باشند تا در راستای افزایش و جوانی جمعیت درست عمل کنند.

کارگر افزود: در این راستا لازم بود مرکزی در کشور ایجاد شود که وضعیت فعلی و روند گذشته تاکنون جمعیت را شناسایی کرده و ارائه دهد و در ادامه تغییرات جمعیتی را رصد کند و در اختیار عموم دستگاه‌ها و مراکز تخصصی قرار دهد.

وی ادامه داد: مرکز رصد جمعیت ابتدای دی ماه سال جاری با حضور وزیر کشور در سازمان مرکزی ثبت احوال کشور ایجاد و پس از آن مقرر شد در تمامی ادارات کل استان‌ها نیز با هم‌کاری استانداری‌ها راه‌اندازی شود.

به گفته رئیس سازمان ثبت احوال کشور، در مرکز رصد جمعیت، اطلاعات جمعیتی هویتی سازمان ثبت احوال وجود دارد که هم اینک تحت عنوان داشبورد‌های جمعیتی فعال است.

کارگر اضافه کرد: هم در سطح کلان مرکز سازمان و هم در استان‌های گوناگون، شاخص‌های مختلف جمعیت احصا شده و در پایگاه اطلاعات جمعیتی هویتی در این داشبورد‌ها قابل دسترسی است.

منبع: دیده بان ایران
ارسال نظر