تاریخ انتشار: ۰۴:۱۵ - ۲۶ بهمن ۱۴۰۲

برای سلامت چشم این ویتامین‌ها را مصرف کنید

مصرف بیشتر بتا کاروتن، ویتامین سی وای و روی یا زینک در رژیم غذایی، کاهش ۳۵ درصدی خطر ای‌ام‌دی در افراد مسن را در پی دارد.

اقتصاد۲۴- بیماری‌های چشمی مرتبط با افزایش سن، یکی از دلایل بینایی یا نابینایی در افراد مسن است.

یکی از بیماری‌های مربوط به چشم «دژنراسیون ماکولا» وابسته به سن یا «ای‌ام‌دی» نام دارد که در آن میدان دید مرکزی چشم آسیب می‌بیند.

عوامل خطر برای ایجاد ای‌ام‌دی عبارت‌اند از: افزیش سن، قرار گرفتن در معرض نور خورشید، مصرف سیگار و کمبود مواد مغذی لازم.

از آنجا که ای‌ام‌دی تا حدودی از فشار یا استرس اکسیداتیو ناشی می‌شود، برخی از نظریه‌ها نشان می‌دهند که آنتی‌اکسیدان‌ها آسیب سلولی در شبکیه یا همان لایه بافت پشت چشم را کاهش می‌دهند. بر همین اساس، مصرف بیشتر بتا کاروتن، ویتامین سی و‌ای و روی یا زینک در رژیم غذایی، کاهش ۳۵ درصدی خطر ای‌ام‌دی در افراد مسن را در پی دارد.

ویتامین سی

ویتامین سی، ویتامین محلول در آب است که خواص آنتی اکسیدانی دارد. ویتامین سی ماده مغذی ضروری است که بدن نمی‌تواند به تنهایی آن را تولید کند. بر همین اساس، می‌توان آن را از طریق غذا یا مکمل‌های ویتامین دریافت کرد.

مواد غذایی سرشار از ویتامین سی عبارت‌اند از: فلفل دلمه‌ای، پرتقال، آب پرتقال، کیوی، کلم بروکلی و توت فرنگی.

میزان مصرف ویتامین سی در تحقیقات بیماری‌های چشم ناشی از افزایش سن، ۵۰۰ میلی‌گرم تعیین شده است.

ویتامین‌ای

ویتامین‌ای ویتامین محلول است که در برخی غذا‌ها یافت می‌شود یا می‌توان آن را به غذا‌ها اضافه کرد. همچنین می‌توان این ویتامین را به صورت مکمل دریافت کرد.

این ویتامین به صورت آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند و در عملکرد سیستم ایمنی نقش دارند.

منابع مفید ویتامین‌ای عبارت‌اند از: آجیل که شامل بادام و بادام زمینی می‌شود، دانه‌ها مانند تخم آفتابگردان، روغن آفتابگردان و کره بادام زمینی.

البته بهتر است به‌دلیل تداخل ویتامین‌ای با برخی از دارو‌های تجویزی، قبل از مصرف هر نوع مکمل ویتامین‌ای با متخصص و پزشک مربوط مشورت کنیم.


بیشتر بخوانید: با این ویتامین سلامت بدنتان را تضمین کنید


روی (زینک)

روی یک ماده معدنی ضروری است که در برخی غذا‌ها و مکمل‌ها یافت می‌شود. مواد مغذی سرشار از روی عبارت‌اند از: غلات غنی‌شده، گوشت گاو و بوقلمون.

تحقیقات مربوط به بیماری‌های چشمی ناشی از افزایش سن مصرف میزان ۸۰ میلی‌گرم روی را توصیه می‌کند.

امگا ۳

اسید‌های چرب امگا ۳ چربی‌های غیراشباع و مفیدند. منابع خوب اسید‌های چرب امگا ۳ در رژیم غذایی عبارت‌اند از:

ماهی چرب، دانه‌ها مانند دانه چیا و کتان و همچنین آجیل.

بنا بر نظریه متخصصان، اسید‌های چرب امگا ۳ احتمالا اثرات محافظتی روی شبکیه دارند. طبق یک تحقیق، افرادی که حداقل یک بار در هفته ماهی‌های حاوی اسید‌های چرب امگا ۳ می‌خورند، ۵۳ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری چشمی ناشی از افزایش سن و پیری قرار دارند.

یک پژوهش بزرگ بر روی زنان نشان داد که خطر ابتلا به بیماری ای‌ام‌دی در افرادی که بالاترین میزان دریافت اسید‌های چرب دی‌اچ‌دی (DHD) و ای‌پی‌ای (EPA) را داشتند، ۳۸ درصد کمتر بود.

همچنین بررسی جداگانه‌ای نشان می‌دهد که مکمل اسید‌های چرب امگا ۳ در افراد مبتلا به ای‌ام‌دی، خطر پیشرفت بیماری را کاهش نمی‌دهد.

ارسال نظر