تاریخ انتشار: ۰۷:۳۱ - ۲۸ اسفند ۱۴۰۲
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

برای خرید خودروی دست دوم به چه نکاتی توجه کنیم؟

همیشه به خودرویی که بیش از حد تمیز است و بجز ظاهر و داخل، موتور را نیز شسته‌اند، کمی شک کنید! گاهی برخی از خودروها، پس از تصادف آن چنان خوب صافکاری می‌شوند که برای فهمیدن این موضوع حتماً باید متخصص بود؛ از این‌رو می‌توانید خودرو را زیر آفتاب پارک کنید، زیرا در نور آفتاب، موج‌های صافکاری بهتر مشخص می‌شوند.

اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: گاهی ممکن است خودرویی را دوست داشته باشیم، ولی خیلی گران باشد که حتی نمی‌توانیم به آن فکر کنیم چه برسد بخریم، یک راه حل خوب برای داشتن این خودرو، خریدن آن به صورت دست دوم است. با خریدن خودروی دست دوم موردعلاقه، با یک تیر دو نشان زده‌اید. هم توانسته‌اید به خودروی مورد علاقه خود برسید و هم اینکه آن را ارزان‌تر از قیمت واقعی خریداری کرده‌اید. اما به هنگام خرید خودروی دست دوم بهتر است نکاتی را بدانید تا پس از رسیدن به خودروی مد نظر، هر روز با آن به مشکل برخورد نکنید. به همین دلیل وقتی می‌خواهید خودرو دست دوم بخرید قبل از خرید باید از اطلاعاتی در مورد آن به دست آورید.

همیشه به خودرویی که بیش از حد تمیز است و بجز ظاهر و داخل، موتور را نیز شسته‌اند، کمی شک کنید! گاهی برخی از خودروها، پس از تصادف آن چنان خوب صافکاری می‌شوند که برای فهمیدن این موضوع حتماً باید متخصص بود؛ از این‌رو می‌توانید خودرو را زیر آفتاب پارک کنید، زیرا در نور آفتاب، موج‌های صافکاری بهتر مشخص می‌شوند. حتما از یک آشنای مکانیک و کارشناس کمک و بهره بجویید.

بررسی اسناد و مدارک خودرو دست دوم

در زمان خرید خودرو به وجود تمامی اسناد و مدارک آن دقت کنید. به هنگام خرید باید به دنبال اسناد و مدارکی مثل سند کمپانی، برگ سبز، کارت ماشین، بیمه شخص ثالث، کارت سوخت و برگه معاینه فنی باشید و عدم وجود هریک از این اسناد و مدارک می‌تواند شما را با مشکل مواجه سازد. همچنین در زمان خرید حتماً شماره موتور، شاسی و بدنه روی اسناد را با ارقام حک شده روی خودرو مطابقت دهید.

بررسی پیش از خرید خودرو کارکرده

ابتدا باید مطمئن شوید خودرو از بیمه معتبری برخوردار است تا اگر‌که مشکلی پیش آمد از بیمه استفاده کنید. قبل از راندن خودرو این موارد مهم را بررسی کنید:

۱- کیلومترشمار: ارزیابی کارکرد کیلومترشمار هم اهمیت بسیار زیادی دارد. مقایسه میان سن و عمر خودرو‌ها و عدد کیلومترشمار آن داشته باشید. اگر رقمی که کیلومترشمار نشان می‌دهد، بسیار بیشتر از عمر خودرو باشد، بهتر است که در خرید آن تجدیدنظر کنید. 

۲- استارت خوردن: خودرویی که به سختی روشن شود احتمالاً مشکلات باتری، آلترناتور، شمع‌ها و… دارد.

۳- بررسی زیر کاپوت خودرو: موتور مهمترین بخش هر وسیله نقلیه است. با خاموش شدن خودرو کاپوت را باز کنید و موتور را به صورت چشمی بررسی کنید: نشت مایع، خوردگی و ترک‌خوردگی شیلنگ‌ها، تسمه‌ها، روغن و میله‌های گیربکس را بررسی کنید. به رنگ‌ها دقت کنید روغن موتور باید قهوه‌ای روشن باشد، مایع گیربکس باید صورتی یا قرمز باشد.


بیشتر بخوانید: با خرید و فروش حواله خودرو میلیاردر شو! + عکس


۴- بررسی دمای آب: دقت کنید آمپر آب سریعاً تا نصفه بالا می‌آید و آنجا می‌ماند، شاید خودرو نیازمند یک ترموستات جدید باشد. 

۵- بررسی کلاچ: کورس کلاچ و سفتی و نرمی آن را چک کنید. برای اطمینان از صحت عملکرد کلاچ دنده‌ها را درگیر کرده و با دنده مرده از یک سربالایی بالا بروید. اگر خودرو در زمان شروع حرکت بلرزد و شتاب کمی داشته باشد احتمالاً دیسک و صفحه آن تمام شده است. 

۶- تست ترمزها: در فضایی مطمئن و به دور از سایر خودرو‌ها اقدام به ترمزگیری سنگین کنید و بررسی کنید آیا خودرو به راحتی و در خط مستقیم متوقف می‌شود؟ آیا صدای غیرعادی وجود دارد؟ عملکرد ترمزدستی درست است؟ هرچند برخی خودرو‌ها به ترمز الکترونیکی مجهز هستند، اما در این صورت باز هم عملکرد آن را بررسی کنید.

۷- بررسی دمای پیشرانه: قبل از استارت ببینید آیا فروشنده خوردو را از قبل گرم کرده و اگر اینطور است علت آن را جویا شوید و اجازه دهید پیشرانه خنک شود و بعد استارت بزنید و این را بدانید که داغ کردن پیشرانه می‌تواند هزینه‌های بسیار زیادی را به شما تحمیل کند.

۸- بررسی فرمان: زمان بررسی فرمان خودرو حتماً دقت کنید فرمان سفت است یا نرم، آیا خلاصی دارد؟ و سروصدای اضافی نداشته باشد. هنگام راندن خودرو با رها کردن فرمان باید در خط مستقیم حرکت کنید در غیر این صورت عوامل زیادی وجود خواهند داشت که حاکی از وجود مشکل در فرمان هستند.

۹- بررسی وضعیت لاستیک‌ها: عاج لاستیک باید به طور یکنواخت ساییده شده باشد و هر چهار تایر باید با یکدیگر مطابقت داشته باشند. عاج ناهموار یا فرسودگی اضافی روی تعدادی از لاستیک‌ها اغلب به معنای تراز ضعیف است که می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات فرمان، تعلیق یا فریم باشد. ماشینی که تراز خوبی نداشته باشد هنگام رانندگی به سمت راست یا چپ می‌کشد.

۱۰- سقف و ستون ماشین: نگاهی دقیق و عمیق به وضعیت سقف و ستون‌های ماشین داشته باشید. این موضوع در راهنمای خرید ماشین دست دوم اهمیت بسیار زیادی دارد. خودرویی که تصادفات ناگوار و سنگین را از سر گذرانده باشد، سقف و ستون‌های سالمی نخواهد داشت.

۱۱- رنگ دود اگزوز: با روشن‌کردن هر خودرو در زمان ارزیابی وضعیت آن برای خرید به رنگ دود اگزوز نگاهی دقیق داشته باشید. اگر دود اگزوز به‌شدت سیاه یا آبی است، این‌ها اصلاً نشانه‌های خوبی نیستند. تغییر رنگ دود اگزوز به آبی و سیاه می‌تواند ریشه در وجود مشکلاتی اساسی در کاربراتور داشته باشد.

۱۲- وضعیت رادیاتور: اگر شاهد نشتی آب در جایی از خودرو هستید، باید بدانید که علت به وجود مشکل در رادیاتور بازمی‌گردد. بررسی وضعیت رادیاتور خودرو هم اهمیت زیادی دارد؛ ببینید که رادیاتور وسیله باید عوض شود یا احتیاجی ندارد.

۱۳- پوسیدگی زیر خودرو و گلگیر: به بخش‌های زیرین خودرو هم حواستان باشد؛ ببینید که گلگیر و آن بخش‌ها دارای پوسیدگی و خرابی هستند یا مشکلی ندارد اگر خودرویی از قسمت زیر پوسیدگی داشته باشد، هنگام بارش باران آب به داخلش نفوذ کرده که باعث ایجاد مشکلات مختلف و اذیت شدن سرنشینانش می‌شود.

۱۴- سیم‌کشی خودرو: سیم‌کشی خودرو را چک کنید که بر اثر حرارت خشک نشده باشد. چرا که اگر خشک باشد امکان پارگی سیم‌ها وجود دارد. برای تست کامل خودرو، چندین کیلومتر با خودرو حرکت کنید و به صدا‌های مختلف آن گوش کنید. 

۱۵- سقف و ستون: تصادفات شدید و واژگون شدن خودرو به سقف و ستون آسیب وارد می‌کند. اما خودرو‌هایی که قسمت سقف و ستون آن‌ها صدمه دیده است، هم دچار افت قیمت بسیار زیادی می‌شوند و هم نمی‌توان آن‌ها را به عنوان خودرو‌های مناسبی برای خرید در نظر گرفت.

ارسال نظر