اقتصاد۲۴- تصمیم دارد انواع محصولات اشکودا را در ایران عرضه کند. تا کنون، دو مدل سدان سوپرب و اکتاویا، همراه با یک کراساور معرفی شدهاند و خودروهای برقی اشکودا هم، احتمالا سال ۱۴۰۳ وارد ایران میشوند.
شرکت اشکودا (Skoda) سال ۱۸۵۹ در جمهوری چک بنیان نهاده شد و حالا یکی از قدیمیترین برندهای اروپا است. این مجموعه در صنایع مختلف و خارج از وسایل نقلیه، مثل تجهیزات نیروگاه برق و استخراج نفت نیز، صاحب فناوری و سطح اول جهان محسوب میشود. اشکودا بیش از صد سال، سابقهی خودروسازی دارد و امروزه به عنوان زیرمجموعهی گروه فولکس واگن، فعالیت میکند.
اولین سوپرب (Superb) سال ۲۰۰۱ تولید شد تا یک سدان اندازه متوسط خانوادگی، کوچکتر از اکتاویا باشد. هر سه نسل سوپرب تا امروز، روی پلتفرم مشترک با فولکس واگن پاسات عرضه شدند و سدان بودند، اما از سال ۲۰۱۹ نسخهی استیت (استیشن واگن) هم به سبد محصولات اشکودا رسید. سوپرب امروزی در کشورهای جمهوری چک، هند، قزاقستان و چین مونتاژ میشود؛ پس احتمالا از طریق چین وارد ایران خواهد شد.
نسخهی ۲۰۲۴ سوپرب با چهرهی جدید به تازگی معرفی شده و هنوز در بسیاری نقاط جهان دیده نمیشود. مدل وارداتی به کشورما، چهرهی ۲۰۲۳ خواهد داشت و در مطلب پیشرو نیز، تصاویر این خودرو استفاده شده است.
نسل سوم سوپرب از سال ۲۰۱۵ تا کنون، تغییر نسل نداشته، اما بهبود طراحی (فیس لیفت) تجربه کرده است. ظاهر این خودرو توسط تیم طراحی اشکودا در جمهوری چک شکل گرفته و کاملا وفادار به سبک خودروهای این برند دیده میشود.
جلوپنجرهی خاص اشکودا با چراغهای اسپرت، ترکیب یک خودروی لوکس و شخصیت تهاجمی را برای سوپرب ۲۰۲۴ تشکیل میدهد. خطوط تیز در روشنایی اصلی و کاپوت جلو، کاملا واضح هستند تا حالت عضلانی خودرو را تاکید کنند. این شرایط، حتی در سپر هم دیده میشود. خطوط عمودی جلوپنجره و حذف مهشکنهای سنتی، سوپرب را هماهنگ با سبک طراحی مدرن نشان میدهد.
در نمای جانبی، فرم ساده و نزدیک به سدانهای بیامو استفاده شده است. خط عمیق در امتداد دستگیرهها تا چراغ عقب ادامه دارد و نزدیک رکاب نیز، حجمدهی بین چرخها وجود دارد. شیب ملایم سقف تا انتهای صندوق، فریم نازک پیرامون پنجرهها و رینگ ۱۸ اینچ اسپرت بدون زیادهروی در تزنینات خاص، دیگر ویژگیهای بیرونی سوپرب جدید محسوب میشوند.
ظرافت و هنر طراحی خودرو در نمای پشت سوپرب نیز وجود دارد. این مدل، از فرم تکراری با چراغهای پیوسته استفاده نمیکند و حالت جداگانه با ابعاد کاملا متناسب ارایه میدهد. درپوش صندوق عقب و سپر، حجمدهی پیچیده ندارند، اما حس یک خودروی مدرن طراحی اروپا را به خوبی منتقل میکنند. ادوات پلاستیکی سیاه و ارزان قیمت هم، در نمای پشت سوپرب، کمحجم هستند.
سدان اندازه متوسط اشکودا با طول ۴،۸۶۱ و عرض ۱،۸۶۴ و ارتفاع ۱،۴۶۸ میلیمتر، همراه فاصله محوری ۲،۸۴۱ میلیمتر تولید شده است. با این شرایط، سوپرب ۲۰۲۴ مشابه کیا اپتیما و هیوندای سوناتا موجود در ایران خواهد بود، اما فاصله محوری بیشتر فراهم خواهد کرد.
طراحی داخلی و نمای کابین اشکودا سوپرب وارداتی
باوجود نمایشگر بزرگ ۹ اینچ، پنل پشت فرمان دیجیتال ۱۰/۲۵ اینچ و پرهیز از کلیدهای فیزیکی، فضای داخلی سوپرب برای علاقهمندان خودروهای مدرن مناسب است و عامهپسند جلوه میکند.
بخش بالای داشبورد از پلاستیک سخت ساخته شده، اما در نوار میانی، چرم و مواد نرم دیده میشود. داخل تودریها نیز، حس یک خودروی لوکس میانرده همراه با ادوات مبله دارد. ترفندهایی مثل حالت پلهای داشبورد، سه کلید گردان و فرمان مدور، اشکودا سوپرب را نسبت به سدانهای ساخت چین و کره جنوبی، قدیمی جلوه میدهد. البته نسخهی ۲۰۲۴ این خودرو در نمای داخلی، کاملا متحول شده و بسیار متفاوت است.
ترکیب چرم و پارچهی همرنگ برای صندلی و تودری اشکودا سوپرب دیده میشود. این خودرو فاصله محوری بسیار خوبی دارد و برای سفرهای بلندمدت ۴ سرنشین بلند قد، مناسب است. صندوق عقب ۶۲۰ لیتری سوپرب، دیگر نکتهی مثبت برای سدان اشکودا محسوب میشود.
بیشتر بخوانید: پراید ۲۰۲۳ به بازار میآید + عکس
تجهیزات فنی و پیشرانه اشکودا سوپرب وارداتی
گیربکس اتوماتیک ۷ سرعته دبل کلاچ و دو نوع پیشرانه توربوشارژ برای نسخهی وارداتی اشکودا سوپرب معرفی شده است. علاوهبر موتورهای ۱/۴ و ۲ لیتر در ایران، مدل پلاگین هیبرید هم برای اروپا ارایه میشود که البته فعلا در سبد محصولات پارس ساتر نیست.
قدرت ۱۵۰ اسب بخار و گشتاور ۲۵۰ نیوتنمتر از موتور ۱/۴ لیتر اشکودا گرفته میشود. با این تجهیزات، سوپرب ۱/۴ لیتر میتواند در زمان ۹ ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت برسد و نهایت سرعت ۲۰۰ کیلومتر برساعت داشته باشد. میانگین مصرف سوخت با وزن خالص ۱۴۴۰ کیلوگرم، ۶ لیتر در صد کیلومتر است.
موتور ۲ لیتر توربو برای اشکودا سوپرب، ۱۸۶ اسب بخار قدرت و ۳۲۰ نیوتنمتر گشتاور فراهم میکند. این مدل در زمان ۷ تا ۸ ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت میرسد و نهایت سرعت ۲۲۰ کیلومتر برساعت دارد. میانگین مصرف سوخت سوپرب ۲ لیتر دنده اتوماتیک، ۷ لیتر در صد کیلومتر است.
مدل پلاگین هیبرید اشکودا سوپرب، از ترکیب موتور برقی و پیشرانه ۱/۴ لیتر توربو، ۲۱۸ اسب بخار با ۴۰۰ نیوتنمتر میگیرد. این خودرو با سرعتگیری صفر تا صد کیلومتر برساعت ۸ ثانیه، میانگین مصرف سوخت ۱ تا ۱/۵ لیتر بنزین در صد کیلومتر فراهم میکند.
شرکت پارس ساتر برای مدل موتور ۲ لیتر اشکودا سوپرب، صندلی برقی، کیسه هوای پردهای سراسر نمای جانبی اتاق، کروز کنترل هوشمند با کاهش و افزایش خودکار سرعت (رانندگی خودران سطح یک) ارایه میدهد. نمایشگرهای لمسی و پنل دیجیتال پشت فرمان، صندلی چرم، کنترل کشش ESP و توزیع هوشمند نیروی ترمز BFD برای تمام مدلهای وارداتی وجود خواهد داشت.
قیمت اشکودا سوپرب در بازار جهانی و هزینه خرید ایران
مدل ۱/۴ لیتر توربو دنده اتوماتیک مونتاژ چین در این کشور به قیمت ۲۴ هزار دلار فروخته میشود. باتوجه به نرخ دلار ۶۰ هزار تومانی و دیگر اضافه پرداختهای لازم برای مدلهای وارداتی، احتمالا این خودرو برای فرد ثبتنامکننده از شرکت پارس ساتر، ۲/۸ تا ۳ میلیارد تومان هزینه خرید خواهد داشت. طبیعتا برای بازار آزاد، بیش از یک میلیارد تومان به این قیمت، اضافه خواهد شد.
مدل ۲ لیتر توربو با تجهیزات اضافی در چین، ۲۸ تا ۳۰ هزار دلار قیمت دارد که طبیعتا پس از ورود به ایران، تقریبا ۳/۳ میلیارد تومان برای مشتری شرکت پارس ساتر، حساب میشود. هماکنون کیا اپتیما ۲۰۱۷ کمکار در بازار آزاد، ۴/۵ میلیارد تومان قیمت دارد و اندک نمونههای وارد شده به عنوان K۵ مدل ۲۰۲۴ همراه تجهیزات سطح پایین و پیشرانه ضعیف، حدود ۵ میلیارد تومان هستند.