تاریخ انتشار: ۱۱:۲۱ - ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

بحران دستاوردسازی به سبک غیرتخصصی‌ترین مدیرعامل اتکایی در بیمه اتکایی امین

بیمه اتکایی امین با بحران دستاورد روبه‌روست و این را می‌توان از آخرین اخباری که در سایت آن منتشر شده است به خوبی دریافت.

اقتصاد۲۴- شرکت بیمه اتکایی امین که روزگاری از بزرگترین و معتبرترین شرکت‌های اتکایی کشور بود و مدیران عامل آن را به عنوان صاحب نظر در اساسی‌ترین مباحث بیمه‌ای کشور می‌شناختند، این روز‌ها با مدیریت کسی که از سوابق بیمه‌ای سال‌ها به علت حضور در هیات مدیره موظف سازمان میادین میوه و تره بار دور بوده، مواجه شده است. محمدرضا خوش کیش که این سال‌ها تنها به مدد حضورش به عنوان نماینده اتاق بازرگانی در شورای عالی، در صنعت بیمه حضور داشت، حالا تنها به پشتوانه حضور چند ساله در فضای مدیریتی «میوه و تره بار» توانسته است در راس بیمه اتکایی امین قرار گیرد.

او، اما برای آنکه در میان بیمه‌گران، تحولی نشان دهد، در تلاش است با انتشار چند خبر در فضای رسانه‌ای، اعتباری دست و پا کند. غافل از اینکه این اخبار، می‌تواند به ضد اعتبار تبدیل شود، از جمله خبر «دریافت تندیس طلایی کنگره برند ملی و اعتماد ملی» که از جمله تندیس‌های قابل دریافت با سهولت هرچه تمام‌تر است، موضوعی که از دید دیگر رسانه‌ها هم پنهان نمانده است.


بیشتر بخوانید: انحراف‌های میلیاردی در بودجه بیمه مرکزی/ افزایش ۱۱۴ درصدی در هزینه آبدارخانه و پذیرایی!


خوش کیش همچنین موفق شده است که «تقدیرنامه بنیاد خیریه فجر» را دریافت کند. در میان نماد‌های بورس، نماد اتکام نیز توجه بسیاری را به خود جلب کرده؛ توجهی نه از منظر سوددهی، بلکه از نگاه آشفتگی و ریزش گاه و بی‌گاه در ارزش سهام بیمه اتکایی امین که در دوران خوش کیش اتفاق افتاده است. علیرغم تلاش برای سودده جلوه دادن نماد اتکام، سهامدارانش در بورس را دائما متضرر کرده است.

آن‌طور که صورت‌های مالی اتکام نشان می‌دهد، سود خالص هر سهم شرکت بیمه اتکایی امین در دوره مالی ۶ ماهه منتهی به ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۲ با مدیریت خوش کیش به رقم ۲۷۵ ریال رسیده و روند کاهشی را در پیش گرفته است. در حالی‌که سود خالص هر سهم این شرکت بیمه‌ای در دوره مالی ۶ ماهه منتهی به ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۱ رقمی معادل ۴۳۲ ریال بوده است. در واقع مقایسه این دو عدد نشان از آن دارد که با وجود افزایش تورم چندین برابری سود خالص هر سهم اتکایی امین کاهشی ۱۵۷ ریالی را در پی داشته است.

بر اساس مشاهدات، سود خالص شرکت بیمه اتکایی امین در مدت مورد نظر این گزارش، به رقمی بالغ بر ۲۲۰ میلیارد تومان رسیده است. این رقم در مقایسه با سود خالص ۳۴۵ میلیارد تومانی اتکایی امین در دوره مالی شش ماهه منتهی به پایان اسفند ماه سال ۱۴۰۱، حدود ۱۲۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان کاهش داشته است.

آن‌طور که بررسی‌ها و داده‌های آماری نشان می‌دهند سود عملیاتی بیمه اتکایی امین در دوره مالی ۶ ماهه منتهی به ۱۴۰۲/۱۲/۲۹ به رقمی بالغ بر ۲۴۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان رسیده است، بدین معنی که این رقم هم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن کاهشی در حدود ۱۶۱ میلیارد تومان داشت چراکه سود عملیاتی اتکام در دوره مالی شش ماهه منتهی به ۱۴۰۱/۱۲/۲۹ حدود ۴۰۹ میلیارد تومان بوده است.

خوش کیش همچنین اخیرا طی مصاحبه‌ای درباره «فاصله ۲۰ تا ۳۰ درصدی نرخ فعلی بیمه شخص ثالث با نرخ فنی» اظهار نظر جالبی کرده است، در حالی که به نظر می‌رسد او در این زمینه سابقه چندانی نداشته باشد و اگر قرار بر اظهار نظر باشد، بیمه‌های اتکایی و شرایط کنونی آن می‌توانست محل ورود خوش کیش به مصاحبه باشد.

«امضای قرارداد اتکایی مشارکت بین شرکت‌های بیمه اتکایی امین و بیمه البرز» هم در حالی صورت گرفته است که مدیرعامل کنونی شرکت بیمه البرز، مدیرعامل پیشین شرکت بیمه اتکایی امین بوده است! با مروری بر این چند خبر و سایر اخبار اخیر شرکت، می‌توان به سادگی دریافت که ناتوانی در تولید حق بیمه بیشتر و یا ارائه طرح‌های خلاقانه به منظور جذب پرتفوی جدید و کاهش سود خالص اتکام در دوران مدیریت خوش‌کیش، شرایط نامطلوبی را در شرکت بیمه اتکایی امین ایجاد کرده است. شاید بهتر باشد در این شرایط، سهامداران و تصمیم‌گیران برای ایجاد تحول مدیریتی در این شرکت بیمه‌ای فکری عاجل کنند.

ارسال نظر