تاریخ انتشار: ۰۹:۱۷ - ۲۸ اسفند ۱۴۰۲
ورود بانک‌ها به توسعه ۶ میدان نفتی

بزرگ‌ترین قرارداد‌های نفت ایران با ۱۳ میلیارد دلار سرمایه گذاری

میدان نفتی آزادگان، در مجاورت میدان مجنون عراق و ۸۰ کیلومتری غرب اهواز قرار دارد و پیش از این، طرح توسعه میدان آزادگان با حفاری ۱۸۵ حلقه چاه تازه به اجرا درآمده و به تازگی آیین رسمی عملیاتی شدن ۶۰ حلقه چاه آن نیز با حضور رییس‌جمهور در استان خوزستان عملیاتی شد

اقتصاد۲۴- در آستانه سالروز ملی شدن صنعت نفت، بزرگ‌ترین قرارداد‌های صنعت نفت کشور در یک دهه اخیر، به ارزش بیش از ۱۳ میلیارد دلار با حضور محمد مخبر، معاون اول رییس‌جمهور امضا شد. قرارداد‌های توسعه ۶ میدان نفتی که به گفته خبرگزاری‌ها، به منظور افزایش روزانه ۳۵۰ هزار بشکه‌ای ظرفیت تولید نفت خام ایران با شرکت‌های اکتشاف تولید داخلی و سرمایه‌گذاری بانک‌های ایرانی بسته شده، منجر به اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ۶۶ هزار نفر می‌شود.

میدان نفتی آزادگان، در مجاورت میدان مجنون عراق و ۸۰ کیلومتری غرب اهواز قرار دارد و پیش از این، طرح توسعه میدان آزادگان با حفاری ۱۸۵ حلقه چاه تازه به اجرا درآمده و به تازگی آیین رسمی عملیاتی شدن ۶۰ حلقه چاه آن نیز با حضور رییس‌جمهور در استان خوزستان عملیاتی شد. میدان نفتی مسجدسلیمان نیز نخستین و قدیمی‌ترین میدان نفتی در خاورمیانه، در شهرستان مسجدسلیمان و استان خوزستان واقع شده است که توسعه مرحله نخست این میدان از سوی شاخه بین‌الملل شرکت ملی نفت چین (CNPCI) در قالب بیع متقابل انجام شد. حال قرارداد گام دوم توسعه این میدان امضا شده است. حجم نفت درجای میدان مسجدسلیمان حدود ۶.۲ میلیارد بشکه برآورد می‌شود و تولید نفت در ایران برای نخستین‌بار در خرداد ماه سال ۱۲۸۷ از مسجدسلیمان آغاز و تاکنون از این مخزن، حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون بشکه نفت برداشت شده است.

قرارداد توسعه سه میدان سومار، سامان و دلاوران واقع در گستره عملیاتی شرکت نفت مناطق مرکزی در غرب کشور نیز در قالب الگوی تازه قرارداد‌های نفتی ایران شامل توسعه، تولید و بهره‌برداری امضا شده است. محمد مخبر، در مراسم امضای قرارداد‌های بالادستی توسعه شش میدان نفتی شامل میدان مشترک آزادگان و آذر و میادین نفتی سومار، سامان، دلاوران و مسجد سلیمان تاکید کرد: سرمایه‌گذاری در نفت و گاز از مهم‌ترین حلقه‌های زنجیره استقلال کشور است که باید از تمام ارکان وزارت نفت و شرکت ملی نفت برای این اقدام بزرگ و بی‌سابقه در تاریخ کشور قدردانی کرد که به روند اداره کشور کمک شایان توجهی کرده است. مخبر تصریح کرد: با تلاش‌های دولت سیزدهم و پس از گذار از چندین سال رشد اقتصادی منفی یا پایین توانستیم به رشد بیش از ۶درصدی در سال جاری برسیم که در حدود ۲۰درصد از این رشد اقتصادی مدیون اقدامات و تلاش‌های جهادگران وزارت نفت است که پس از شناسایی ظرفیت‌های موجود سرمایه‌گذاری گسترده‌ای انجام شده است. مخبر افزود: در ابتدای دولت سیزدهم و در جلسه‌ای با مدیران نفتی یادآور شدم که کشوری با بیش از صد سال سابقه استخراج نفت شایسته نیست که منتظر پیمانکاران خارجی برای اکتشاف، بهره‌برداری نفت و بخش پتروشیمی باشد، پس از دو سال از روی کار آمدن دولت شاهد این هستیم که با توان پیمانکار و طراحی و سرمایه‌گذاری داخلی و بومی چنین اتفاق بزرگی در کشور رخ داده است.

وزیر نفت: بازار‌های جدیدی برای نفت ایران پیدا کردیم

جواد اوجی، وزیر نفت نیز در این مراسم، با اشاره به اتفاق‌های مطلوب صنعت نفت ازجمله بهره‌برداری از فاز ۲ پالایشگاه آبادان با ظرفیت روزانه ۲۱۰ هزار بشکه و افزایش ظرفیت فرآورش تولید بنزین از ۹۷ میلیون لیتر در آغاز دولت سیزدهم به ۱۱۵ میلیون لیتر تصریح کرد: پنج طرح پتروشیمی نیز آماده بهره‌برداری است که ظرفیت تولید محصولات این صنعت را ۸ میلیون تن اضافه می‌کند. ۱۴۰۲ سالی پرفراز و نشیب برای صنعت نفت بود، اما به لطف الهی با پیدا کردن بازار‌های جدید هیچ وقفه‌ای در صادرات نفت ایجاد نشد.


بیشتر بخوانید: افزایش پیش بینی آژانس بین المللی درباره تقاضای جهانی نفت


وی به امضای قرارداد‌های اجرایی طرح ملی فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی با چهار پیمانکار اصلی داخلی به ارزش ۲۰ میلیارد دلار در اسفند ماه اشاره و اظهار کرد: امروز نیز قرارداد‌های توسعه ۶ میدان نفتی با هدف افزایش تولید روزانه نزدیک به ۴۰۰ هزار بشکه از این میدان‌ها امضا می‌شود که در مجموع ۱۵ میلیارد دلار عایدی سالانه این افزایش تولید خواهد بود و با اجرای قرارداد‌های توسعه‌ای این ۶ میدان نفتی، از سال ۱۴۰۳ به تولید زودهنگام خواهیم رسید. محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز در این مراسم گفت: برای اولین‌بار بانک‌ها از تسهیلات‌دهنده به سرمایه‌گذار تبدیل شده است و همچنین توانستیم شرکت‌های پتروشیمی را برای تامین خوراک موردنیاز وارد چرخه تولید و اکتشاف کنیم. وی اضافه کرد: با امضای قرارداد‌های بالادستی و توسعه ۶ میدان نفتی به ۴۰۰ هزار بشکه تولید اضافی و ۶۲۰ هزار تولید نهایی خواهیم رسید. این میزان از استخراج، اکتشاف و تولید درآمدزایی ۱۵ میلیارد دلاری برای کشور دارد که این قرارداد‌ها علاوه بر اشتغال‌زایی ۶۶ هزار نفری به صورت مستقیم و غیرمستقیم مبلغ ۲۵۰ میلیارد دلار مسوولیت اجتماعی برای مردم پیرامون این مناطق و میادین نفتی درنظر گرفته شده است.

ارسال نظر