تاریخ انتشار: ۲۰:۲۵ - ۲۹ اسفند ۱۴۰۲

آخرین وضعیت وقوع سیل/این روستا‌ها سریعا تخلیه کنند!

۲ روستا در کهگیلویه و بویراحمد و یک منطقه در لرستان به دلیل احتمال رانش تخلیه شدند.


اقتصاد۲۴- پیش‌بینی‌های هواشناسی درباره بارش در همه مناطق کشور درست از آب درآمد‏، اما از میان همه استان‌هایی که بارندگی را در واپسین ساعت‌های سال ۱۴۰۲ تجربه می‌کردند، خوزستان، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد هشدار قرمز دریافت کردند و مشکلاتی، چون آبگرفتگی، سیلاب، طغیان رودخانه‌ها، مسدودی راه‌های روستایی و همچنین تخلیه روستا‌ها به دلیل رانش زمین را داشتند.

در کهگیلویه و بویراحمد آن‌طور که مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر اعلام می‌کند دستور تخلیه ۲ روستا برای پیشگیری از خسارت‌های احتمالی صادر شده است.

به گفته کاظم فلاح دوست، امدادگران در مناطقی که احتمال خطر بیشتر دارند و آسیب پذیر هستند همچون لار، قلعه دختر، دیشموک، سیلاب و کلوار اعزام شدند، اما ۲ روستای «کلاغ نشین» و «کولوار» با جمعیت ۲۸ خانوار دستور تخلیه گرفتند و چند مینی بوس برای انتقال ساکنان این روستا‌ها به حرم امامزاده شاه غالب (ع) اعزام شد.


بیشتر بخوانید:  فیلم/سامانه بارشی جدید وارد کشور می‌شود


همچنین بارندگی‌ها در این استان، ۲ واحد مسکونی در روستای «موگرمون» از توابع شهرستان لنده را هم تخریب کرد که خوشبختانه خسارت جانی نداشت.

در چهارمحال و بختیاری هم بارش‌ها منجر به قطع راه ارتباطی تعدادی از روستا‌های شهرستان کوهرنگ شد. به گفته مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری، راه ارتباطی ۱۵ روستای دهستان موگویی و تعدادی روستا در بخش بازفت از جمله روستای «تَبَرک» به علت بارش شدید باران و طغیان رودخانه‌ها بسته شده است.

خسرو کیانی البته توضیح می‌دهد که همه راه‌های اصلی و فرعی در استان باز است.

ایلام و خوزستان هم با این بارش‌ها شاهد طغیان رودخانه‌ها و آبگرفتگی بودند، اما از این استان‌ها هم خسارت جانی و همچنین خسارت شدید مالی گزارش نشده است.

لرستان، اما مانند کهگیلویه و بویراحمد خسارت‌های شدیدتری را تجربه کرد به طوری که علاوه بر مسدود شدن راه ۳ روستا بر اثر طغیان رودخانه کشکان، شاهد تخلیه منطقه‌ای از بخش «بلین کمپ گنجعلی» این شهرستان از بیم رانش زمین به دلیل بارش‌های شدید بود.

مدیرکل مدیریت بحران لرستان در توضیح بیشتر به همشهری می‌گوید: «بلین کمپ گنجعلی» یک منطقه در شهرستان کوهرنگ است که اهالی آن خانه‌هایشان را زیر کوه خانه ساخته‌اند و از آنجایی که یک منطقه رانشی است و با بارندگی‌ها احتمال خطر وجود داشت ۱۲ خانوار از ۱۰۰ خانوار با هماهنگی فرماندار از دوشنبه شب به منطقه امن منتقل شدند تا خطر رفع شود.

به گفته مهدی پازوکی، همچنین گردنه «پای آستان» (در مسیر کوهدشت - گراب) بسته است و مسیر کوهدشت - کوهنانی و گراب به عنوان راه جایگزین در نظر گرفته شد.

او همچنین توضیح می‌دهد که راه ۳ روستای معمولان که به دلیل حجم بالای آب بسته شده بود، بازگشایی شد، اما با شروع بارش‌ها که تا بامداد چهارشنبه ادامه دارد، ممکن است دوباره مسدود شود تا حجم آب کم شود.

منبع: همشهری آنلاین
ارسال نظر