تاریخ انتشار: ۱۰:۵۵ - ۰۶ فروردين ۱۴۰۳

بهترین کشورهای اروپایی برای اشتغال زنان کدامند؟

نابرابری در دسترسی به کار، پیشرفت شغلی و پاداش‌ها هنوز یک واقعیت روزمره برای زنان در اروپاست؛ اما کدام کشورها فرصت‌های شغلی بهتری را برای زنان نسبت به سایرین ارائه می‌دهند؟

اقتصاد۲۴-تحقیقات جدید منتشرشده توسط Claims.co.uk بر اساس داده‌های مجمع جهانی اقتصاد (WEF) نشان می‌دهد که کشور‌های شمال اروپا، به ویژه ایسلند، به عنوان کشور‌های پیشرو در ارتقای پیشرفت شغلی زنان ظاهر شده‌اند. یورونیوز از شاخصی برای نشان دادن اینکه کدام کشور مترقی‌ترین کشور برای اشتغال زنان است استفاده کرده و عواملی مانند درآمد زنان، نمایندگی زنان در پارلمان و فرصت‌های پیشرفت شغلی را می‌سنجد.

بر اساس این تحقیق، ایسلند با امتیاز چشمگیر ۸۶.۴۹ از صد رتبه اول را به دست آورد. فنلاند با ۸۱.۷۲ در رتبه دوم و نروژ (۶۸.۹۷) در رتبه سوم قرار دارد.

کشور‌های اسکاندیناوی

ایسلند با ۱۹۰ هزار نفر جمعیت زن که به طور متوسط سالانه ۴۰ هزار و ۵۰۰ یورو درآمد دارد، امتیاز بالایی کسب کرد که دو برابر یونان است. پارلمان ایسلند متشکل از ۴۷.۶ درصد زنان است و این کشور در بیش از ۲۵ سال از ۵۰ سال گذشته یک نخست‌وزیر زن داشته است. این کشور همچنین خانه اولین رئیس‌جمهور زن منتخب دموکراتیک در جهان، ویگدیس فینبوگادوتیر (Vigdís Finnbogadóttir) است.

آلبانی، دارای پنجمین جایگاه در رتبه‌بندی، با وجود درآمد کمتر از ۱۰ هزار و ۱۰۰ یورو برای زنان، کشور اروپایی پیشرو در برابری دستمزد است. حضور زنان در پارلمان بیش از یک‌سوم است و تقریباً نیمی از آن‌ها در پست‌های وزارتی هستند. کشور‌های سوئیس، لیتوانی، ایرلند، دانمارک و بلژیک در میان ۱۰ کشور برتر نیروی کار زنان قرار دارند.

پس از آلبانی، ایسلند رتبه دوم را از نظر برابری دستمزد دارد و رتبه سوم را در ارتقای نقش‌های رهبری زنان در سراسر اروپا دارد. بیش از ۴۵ درصد پارلمان فنلاند نیز از زنان تشکیل شده و طی پنج دهه گذشته، این کشور شاهد ۱۶ سال رهبری زنان بوده است. متوسط درآمد سالانه برای زنان حدود ۳۶ هزار و ۵۰۰ یورو است. متوسط حقوق زنان در نروژ بالاتر و سالانه ۴۹ هزار و ۵۰۰ یورو است. این کشور همچنین امتیاز بالایی (۵.۶۹ از ۷) برای پیشرفت زنان به نقش‌های رهبری کسب کرد.


بیشتر بخوانید:گسل شکاف جنسیتی فعال‌تر از همیشه؛ کسب رتبه ۱۴۳ شکاف جنسیتی برای ایران در میان ۱۴۶ کشور دنیا


نروژ دارای نرخ‌های مشابهی از زنان در پارلمان فنلاند است و در ۵۰ سال گذشته ۱۸ سال شاهد رهبری زنان بوده است. تقریباً سه‌چهارم زنان در بازار کار فعال هستند، زیرا کشور مراقبت از کودکان را مقرون به صرفه و از حقوق شغلی محافظت می‌کند.

سخنگوی Claims.co.uk در توضیح این یافته‌ها گفت: «کشور‌های اسکاندیناوی در پیشبرد مشاغل زنان پیشرو هستند و تغییر در فرهنگ محل کار را برجسته می‌کنند. با نگاهی به آینده، دهه آینده خوش‌بینانه است، با حرکت اسکاندیناوی که امیدواریم الهام‌بخش یک تغییر جهانی به سمت محیط‌های کاری فراگیر و متنوع باشد. این مطالعه بر نیاز به تلاش‌های جمعی برای اطمینان از بهره‌مندی زنان در سراسر جهان از فرصت‌های عادلانه در محل کار تأکید می‌کند.

در میان ۱۰ نفر برتر، سوئد رتبه چهارم، در میان برابری دستمزد‌های بالا در این کشور، میانگین حقوق ۴۲ هزار و ۳۰۰ یورو برای زنان ارائه می‌دهد. این کشور دارای نرخ بالایی از سیاست‌گذاران زن در پارلمان خود است و بیش از ۴۰ درصد از این زنان در پست‌های وزارتی هستند. زنان در آنجا برای برابری دستمزد نیز امتیاز بالایی کسب می‌کنند. سوئد تدابیر سخت‌گیرانه‌ای برای مبارزه با آزار و اذیت دارد.

اقتصاد‌های بزرگ اروپایی، آلمان و بریتانیا، تنها اندکی بیشتر از ۵۰ امتیاز کسب کردند و فرانسه پایین‌تر از آن‌هاست. ایتالیا با امتیاز ۳۰.۶۶ از ۱۰۰ به نیمه انتهایی جدول سقوط کرد. بدترین کشور برای پیشرفت شغلی زنان بر اساس داده‌ها ترکیه است و پس از آن آذربایجان، مجارستان، لهستان، اوکراین و یونان قرار دارند.

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر