اقتصاد ۲۴- معاون وزیر نفت با انتقاد از صدور بارنامههای جعلی در کشور گفت: بارنامه جعلی صادر میشود، بدون اینکه باری جابهجا شده باشد و سهمیه ۳۰۰ تومانی هر لیتر نفتگاز تخصیص یافته به پیمایشی که صورت نگرفته، در مرزهای کشور ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان به فروش میرسد.
جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران اظهار داشت: بیشترین میزان مصرف بنزین در ایام نوروز امسال به ۲۹ اسفند بازمیگردد که ۱۵۲ میلیون لیتر در این روز به مصرف رسید که نسبت به مصرف ۱۴۴ میلیون لیتری بنزین در روز مشابه سال قبل از آن، ۸ میلیون لیتر رشد داشته است.
متوسط مصرف بنزین در ایام نوروز امسال حدود ۱۱۹ میلیون لیتر در روز
وی افزود: متوسط مصرف بنزین در ایام نوروز امسال تا امروز ۱۱۸.۹ میلیون لیتر در روز بوده که رقم بسیار بالایی است و نسبت به متوسط مصرف بنزین در ایام مشابه سال قبل که رقم ۱۱۵ میلیون لیتر بوده، رشدی ۴.۶ درصدی را نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران اذعان داشت: در روز ۲۹ اسفندماه فقط در تهران ۲۱.۵ میلیون لیتر مصرف بنزین داشتهایم که این نشان میدهد مردم برای آغاز سفرهای نوروزی خود از تهران، باکهای خودروها را پر کردند و عازم جادهها شدهاند.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه "طبق آمار پلیس راهور ۱۳۹ میلیون تردد جادهای بینشهری در این ایام رقم خورده"، گفت: ثبت این میزان تردد جادهای بین شهری نشان میدهد که اولویت اول مردم برای سفرهای نوروزی، استفاده از خودروهای شخصی است که کافی نبودن ظرفیت ناوگان هوایی کشور، فروش بلیتهای هواپیما به صورت چارتری و مشکلات عرضه بلیت، قیمت بالای بلیت هواپیما، عدم ظرفیت کافی در حملو نقل ریلی و وضعیت نامناسب عرضه بلیت و قیمت آن، از دلایلی است که مردم ترجیح میدهند به صورت جادهای سفر کنند.
وی ادامه داد: علاوه بر تقاضا و تمایل مردم برای سفرهای جادهای، بهخصوص با استفاده از خودروهای شخصی، خودروهای مورد استفاده مردم که تولید داخل است، بسیار پرمصرف هستند.
بیشتر بخوانید: ماجرای قاچاق سوخت نیروگاهها
خودروها استاندارد شوند ۵۰ میلیون لیتر بنزین مازاد برای صادرات خواهیم داشت
سالاری با بیان اینکه "مصرف ۱۲۰ میلیون لیتر بنزین در روز برای ۲۹ میلیون وسیله نقلیه اعم از خودروهای شخصی، عمومی و موتورسیکلت، با هیچ استانداردی در جهان تطبیق ندارد"، گفت: ۱۹ میلیون خودروی شخصی در کشور داریم که اگر با استاندارد هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش ۴ لیتر و یا ۶ لیتر، مصرف بنزین داشته باشند، در همین وضعیت فعلی تولید بنزین میتوانیم ۴۰ تا ۵۰ میلیون لیتر بنزین در روز مازاد بر نیاز مصرف داشته باشیم و به صادرات اختصاص دهیم.
وی افزود: پرمصرفی خودروهای ما در حوزه خودروهای گازوئیلسوز هم وجود دارد؛ درحالیکه خودروهای دیزلی در کشور ما بهازای هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش ۶۰ تا ۶۵ لیتر نفتگاز مصرف میکنند، استاندارد جهانی آن ۳۰ لیتر است؛ درواقع ۲ برابر استانداردها مصرف دارند و ما برای حدود یک میلیون خودروی دیزلی ناوگان حملو نقل سنگین کشور، روزانه حدود ۶۴ میلیون لیتر گازوئیل تخصیص میدهیم که رقم بسیار بالایی است.
انحراف ۱.۵ میلیارد لیتری مصرف سوخت در متقاضیان مورد تأیید ۱۶ دستگاه کشور
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه "۱۶ دستگاه در کشور مثل وزارت صمت، وزارت کشور و وزارت جهاد کشاورزی مسئول تعیین سهمیههای سوخت برای بخشهای مختلف مصرفی هستند"، گفت: این دستگاهها باید نظارت و پایش خود را افزایش دهند چرا که ما بر اساس سهمیههای مشخص شده توسط این دستگاهها و ثبت نام متقاضیان، سهمیههایی را تخصیص میدهیم، اما طبق پایشهایی که صورت دادهآیم در مجموع ۱۶ دستگاه متولی، در بخش مصرف انحرافی ۱.۵ میلیارد لیتری دارند.
وی ادامه داد: در بحث بارنامههای جعلی که بسیار زیاد در کشور صادر میشود، معضل اساسی داریم؛ چرا که بارنامه جعلی صادر میشود، بدون اینکه باری جابهجا شده باشد و سهمیه ۳۰۰ تومانی هر لیتر نفتگاز تخصیص یافته به پیمایشی که صورت نگرفته، در مرزهای کشور ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان در لیتر به فروش میرسد.
سالاری خاطرنشان کرد: بایستی بر اساس تأکید قانون، دستگاههای متولی به ایجاد سامانه پیمایش اقدام کنند، البته ما اعلام آمادگی کرده ایم که در صورت دادن مجوز به ما، خودمان راسا اقدام به ایجاد سامانه برخط برای پایش پیمایشها کنیم.