تاریخ انتشار: ۰۹:۴۰ - ۲۷ فروردين ۱۴۰۳
دامنه نوسان به یک درصد کاهش یافت

یخ معاملات بورس تهران آب می‌شود؟

معاملات روز یکشنبه در حالی به انتها رسید که شاخص‌های اصلی بازار سهام با کاهش ارتفاع همراه شدند. در این بین شاخص‌کل بورس تهران پس از ۱۳ روز معاملاتی کانال ۲‌میلیون و ۲۰۰‌هزار واحد را از دست داد و با افت ۰.۵۱‌درصدی در سطح ۲‌میلیون و ۱۹۶‌هزار واحد قرارگرفت.


اقتصاد۲۴- این اتفاق در حالی رخ‌داد که در ساعات ابتدایی این روز و در پی پاسخ نظامی ایران به اسرائیل، طی جلسه‌ای اضطراری هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق‌بهادار برای جلوگیری از تاثیر هیجانات بر روند بازار کاهش دامنه‌نوسان به یک‌درصد را تصویب کرد. البته پیش از این هم پیش‌بینی می‌شد که به دلیل مشکلاتی که گریبان‌گیر بازار هستند، هیجان روز‌های ابتدایی فروردین ماه تخلیه شده و شاخص‌کل مجددا به کانال گذشته خود بازگردد.

یکشنبه ۲۶فروردین شاخص‌های اصلی بازار سهام برای دومین روز متوالی عملکردی منفی را به‌ثبت رساندند، به‌طوری‌که شاخص‌کل بورس اوراق‌بهادار ۰.۵۱‌درصد معادل با ۱۱‌هزار و ۱۹۳ واحد افت کرد و با از دست‌دادن کانال ۲‌میلیون و ۲۰۰‌هزار پس از ۱۳روز معاملاتی، در محدوده ۲‌میلیون و ۱۹۶‌هزار واحد قرارگرفت. شاخص هم‌وزن نیز ۰.۳۷‌درصد معادل با ۲۶۷۳ واحد از ارتفاع خود را از دست داد و در پایین‌ترین مقدار خود از تاریخ ۹اسفند ۱۴۰۲، یعنی در سطح ۷۲۳‌هزار و ۵۳۹واحد قرارگرفت.


بیشتر بخوانید:  عکس/ سایه جنگ بر سر بورس!


وضعیت در رکن دیگر بازار سهام، یعنی فرابورس ایران نیز یکسان بود، به‌طوری‌که در این روز شاخص‌کل فرابورس در حرکتی همگام با دیگر شاخص‌ها، عملکردی منفی را به‌ثبت رساند و در نهایت با قرارگرفتن در محدوده ۲۴‌هزار و ۶۴۵ واحد به‌کار خود در دومین روز معاملاتی هفته پایان داد. البته لازم به ذکر است که تغییرات یادشده، در چارچوب کاهش دامنه‌نوسان به مثبت و منفی یک‌درصد که طی جلسه اضطراری هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق‌بهادار برای سه روز متوالی تصویب شد، رخ‌دادند. علاوه بر آن بورس و فرابورس در این روز مجموعا شاهد ۵۵۸‌میلیارد‌تومان خروج پول از جانب سهامداران حقیقی بودند و ارزش معاملات خرد سهام و حق‌تقدم نیز با کاهش ۷۳‌درصدی نسبت به‌روز ماقبل، در سطح ۱۲۹۸‌میلیارد‌تومان قرارگرفت که کمترین مقدار از ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ است.

بازار به‌دنبال تعادل

در ابتدای فروردین ماه ۱۴۰۳ بود که شاخص‌کل بورس با رشدی ۱.۸۸‌درصدی، پس از ۶۱روز معاملاتی (از ۳ دی ۱۴۰۲) مجددا کانال ۲‌میلیون و ۲۰۰‌هزار واحد را به‌دست آورد، اما رفته‌رفته و پس از شدت‌گرفتن ناآرامی‌ها در منطقه، موجی از ابهام نسبت به آینده وارد بازار‌ها شد که بازار سهام نیز از تاثیرات منفی این اتفاق مصون نماند، تاجایی‌که در نهایت و به‌دنبال پاسخ ایران به اسرائیل، شاخص‌کل مجددا این کانال را در روز یکشنبه از دست داد. البته پیش از این نیز کارشناسان پیش‌بینی می‌کردند که به دلیل مشکلات اساسی بازار مانند دلار چند نرخی و قیمت‌گذاری‌های دستوری و همچنین دخالت‌های گاه‌وبیگاه مستقیم دولت، نهایتا این هیجانات تخلیه شده و شاخص‌کل به روند سابق خود برخواهد گشت.

به‌نظر می‌رسد که در هفته‌جاری همچنان اصلی‌ترین عامل موثر بر بازار، وضعیت منطقه است. اما به نظر می‌رسد در روز‌های آینده بورس با حمایت‌های دولتی، با ریزش کمتری رو به رو شود. بر اساس اظهارات کارشناسان بازار سرمایه اگر بورس با حمایت سیاست گذار مواجه نشود، روند خروج پول‌ها از بازار ادامه می‌یابد و به سمت بازار‌های ارز و طلا حرکت خواهد کرد.

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر