اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: فصل بهار به استان قزوین یک زیبایی جدید میپوشاند. این شهر با تاریخ و فرهنگ غنی خود و مناظر طبیعی اطراف، یکی از مقاصد جذاب برای گردش و سفر در ایران است. در فصل بهار ویژگیهای شهر قزوین عبارتند از:
• باغها و پارکها: در فصل بهار، باغها و پارکهای شهر قزوین به زیبایی بیشتری میدرخشند.
• مناظر طبیعی اطراف: اطراف شهر قزوین پر از مناظر طبیعی زیباست، از جمله کوهستانها، درهها، و رودخانهها. در فصل بهار، با آغاز رونق گیاهان و شکوفهها، این مناظر زیبا به زیبایی خاصی پیدا میکنند.
• بازار و مراکز تاریخی: بازارها و مراکز تاریخی قزوین نیز جذابیت خود را در فصل بهار افزایش میدهند.
• هوای معتدل: در فصل بهار، هوای شهر قزوین معتدل و خوشایند است، که برای گردش و پیادهروی در فضای باز بسیار مناسب است.
• فعالیتهای فرهنگی و هنری: در فصل بهار، فعالیتهای فرهنگی و هنری نیز در شهر قزوین برگزار میشود که میتواند تجربههای جذابی را برای بازدیدکنندگان فراهم کند.
به طور کلی، شهر قزوین در فصل بهار با زیباییهای طبیعی، فرهنگی و تاریخی خود، یک مقصد جذاب برای گردشگری است. برخی از جاذبههای گردشگری قزوین در فصل بهار عبارتند از:
باغ ایرانی قزوین
باغ ایرانی از دیرباز شهرت جهانی داشته و نقش پررنگی در معرفی معماری و فرهنگ ایران در جهان ایفا کرده است. در طول تاریخ باغهای زیادی با استفاده از اصول باغ ایرانی ساخته شدهاند که از معروفترین آنها میتوان به باغ کاخ ورسای در کشور فرانسه اشاره کرد. گفته میشود اولین باغ ایرانی را کوروش در پاسارگاد؛ پایتخت خود بنا نهاد و به نوعی سازنده این باغ را کوروش کبیر میدانند. باغ ایرانی نماد زندگی در کشوری است که همیشه خطر خشکسالی آن را تهدید میکرده و با این وجود تا امروز پا برجا مانده است.
عمارت چهل ستون قزوین
کاخ چهل ستون قزوین یا همان عمارت کلاهفرنگی یکی از زیباترین جاهای دیدنی قزوین است که هر ساله گردشگران بسیاری را به سمت خودش جذب میکند. این بنای زیبا در حقیقت، گل سرسبد میدان آزادی قزوین است که البته اکثراً آنجا را با نام سبزهمیدان میشناسند. کاخ چهلستون قزوین نمونه بارزی از تاریخ کهن ایرانزمین است که داستانهای بسیار زیادی، برای بازگو کردن دارد. داستانهای تاریخی از گذشتگانمان که میتواند مطالب زیادی به ما بیاموزد. مطالبی در مورد معماری، سبک زندگی و... آن زمان که تنها با بازدید از این بنای زیبا میتوان به چنین مواردی پی برد.
مسجد جامع عتیق قزوین
مسجد جامع قزوین یکی از نمونههای بارزیست که میتوانید از آن دیدن کنید و محو تماشای این بنای مقدس و قدیمی شوید. در واقع پس از ظهور اسلام در بسیاری از کشورها تغییرات بسیار زیادی در فرهنگ، آداب و رسوم و حتی سبک و نوع معماری آن ممالک ایجاد شد. با مشاهده مساجد و سبک معماری بناهای بسیار کهن و قدیمی میتوان به این اصل پی برد. مسجد جامع قزوین نیز نشانگر معماری بینظیر اسلامی بوده و بسیاری از کسانی که علاقه زیادی به معماری، مطالعات تاریخی و باستانشناسی دارند از آن دیدن کرده و محو تماشایش میشوند.
بازار سنتی قزوین
بازار قزوین یکی از جاهای دیدنی شهر قزوین به شمار میرود که قدمت آن به دوران صفویه و قاجاریه میرسد. این بازار نهتنها معماری بینظیری دارد و از بخشهای مختلفی تشکیل میشود، بلکه انواع و اقسام کالا در آن به فروش میرسد که گزینههای خوبی برای سوغاتی هستند. مهمترین فضاهای بازار قزوین شامل مسجدالنبی، سرای سعدالسلطنه، سرای وزیر، سرای قیصریه، سرای حاج رضا، سرای رضوی، تیمچههای روباز و سر پوشیده میشود که قطعا ارزش یک بار بازدید را دارند. این بنای تاریخی در پنجم دیماه ۱۳۵۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
قلعه الموت قزوین
قلعه الموت از جاذبههای گردشگری قزوین و یکی از مهمترین قلعههای تاریخی ایران است. این قلعه در قرن پنج هجری قمری مقر حسن صباح، بنیانگذار دولت اسماعیلیان و مخالف سلجوقیان بود که بهدلیل فعالیتهای نظامی او شهرت زیادی پیدا کرد. قلعه الموت نهتنها یک جاذبه تاریخی دیدنی است؛ بلکه طبیعت زیبایی دارد که میتواند برای هر گردشگری جذاب باشد. فقط کسانی میتوانند سحرآمیز بودن این قلعه را درک کنند که از پلههای الموت بالا بروند و سختی راه را بچشند. طبق اسناد تاریخی، در عصر صفوی از این قلعه برای زندان استفاده میشد؛ هرچند کاوشهای باستانشناسی نشان میدهد که این محل فقط زندان نبوده و محل زندگی افرادی با مرتبه اجتماعی خاصی بوده است.
امامزاده شاهزاده حسین (ع)
شاهزاده حسین در جریان سفر امام رضا (ع) به قزوین درگذشت و در گورستان این شهر دفن شد. گفته شده است که در قرن ششم هجری، بنایی شکوهمند بر روی مدفن آرامگاه وجود داشت؛ اما در زمان حمله مغول و جنگهای بعد آن و همچنین درگیریهایی که در ابتدای دوران صفوی در ایران در جریان بود سازه آرامگاه به شدت آسیب دید. از این دوران تنها ضریح چوبی نفیسی باقی ماند که یکی از شاهکارهای بینظیر منبت کاری و گره چینی به حساب میآید. البته برخی گمانه زنیها در مورد اینکه این بنا در زمان سلطان شاه خدابنده، مقتدرترین پادشاه ایلخانی، و پسرش سلطان ابوسعید بهادرخان (دوره ایلخانیان) تعمیر شده باشد نیز وجود دارد؛ اما سند معتبری که بتوان با استفاده از آن این ادعا را ثابت کرد در دست نیست.
کلیسای کانتور قزوین
بنایی سرخ که زمانی عبادتگاهی برای روسها بود و حالا در سکوتی عمیق فرو رفته است. با هم به گذشته میرویم و تاریخچه کلیسای کانتور قزوین را مرور میکنیم و نگاهی هم به معماری این بنای تماشایی داریم. جریان جنگ جهانی دوم و حمله روسها به ایران در این شهر ساکن شده بودند و آنها نامش را کانتور به معنای مقر یا مرکز گذاشتند. بیشتر کسانی که در این محله حضور داشتند مهندسان و کارکنان روسی بودند که در پروژه راه شوسه قزوین فعالیت میکردند. آنها دفاتر اداری خود را در این قسمت از شهر برپا کردند و علاوه بر ساختمان کنسولگری روسیه در قزوین، تاسیسات دیگری نظیر منبع آب، سالن تئاتر و باله و... را در این شهر ساختند.
این کلیسای کوچک ساختاری شبیه به بسیاری از کلیساهای دیگر دارد و براساس طرح چلیپایی ساخته شده است. پلان چندضلعی نامنظم، استفاده از آجر قرمز لعابدار در نما و پوشش شیروانی گنبدها این بنا را از بسیاری از بناهای قزوین و سایر کلیساها متمایز میکند. بیشتر نمای این کلیسا، آجری است و با استفاده از آجر و ملات ساخته شده است. در دیوار آن پنجرههایی دیده میشود که مانند یک نعل اسب کشیده هستند و در میان دو ردیف آجرکاری برجسته قاب شدهاند.