تاریخ انتشار: ۱۳:۲۷ - ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳

از سیل دوم سیستان و بلوچستان چه می‌دانیم؟

ساجده عرب‌سرخی، فعال در حوزه توسعه سیستان و بلوچستان در خصوص سیل اخیر این استان گفت: الان در جنوب استان سیل آمده‌است و تقریبا همان مناطقی درگیر شده‌اند که در سیل اسفندماه به آن‌ها آسیب رسید. این بار، عمده بارندگی‌ها در غرب استان و بیشترین باران هم در منطقه قصر قند و زرآباد تا جایی که ما آمار داریم، بوده‌است.

اقتصاد۲۴- هنوز خرابی‌های سیل اسفندماه سیستان و بلوچستان آباد نشده‌است که مردم این منطقه دوباره درگیر سیل شده‌اند. چند ساعت پیش مدیرکل ستاد بحران سیستان و بلوچستان گفت: «همچنان راه ارتباطی ۲۴ مسیر فرعی جنوب استان به همراه ارتباط ۳۰۰ روستا به دلیل طغیان رودخانه‌های محلی بسته است».

محمد کرمی، استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه با فعالیت سامانه بارشی در این استان بیشترین آسیب به جاده‌ها وارد شد، گفت: «بخش‌های خصوصی در کنار دستگاه‌های دولتی در حال تلاش برای برطرف کردن معضلات هستند.» روز سه شنبه ۱۸ فروردین در ۱۹ شهرستان استان بارندگی رخ داد که بیشترین آن با ۱۲۰ میلیمتر مربوط به شهرستان زرآباد بود. همچنین سد خیرآباد این شهرستان با ادامه بارندگی و جاری شدن سیل در رودخانه بالادست کشیک، هیتک و داروکان سرریز شد. برآورد‌ها حاکی از آن است که بارش باران در زرآباد سیستان و بلوچستان موجب خسارت سنگین به زیرساخت‌ها شده‌است.

ساجده عرب‌سرخی، فعال در حوزه توسعه سیستان و بلوچستان در خصوص سیل اخیر این استان به روزنامه اینترنتی فراز گفت: «الان در جنوب استان سیل آمده‌است و تقریبا همان مناطقی درگیر شده‌اند که در سیل اسفندماه به آن‌ها آسیب رسید. این بار، عمده بارندگی‌ها در غرب استان و بیشترین باران هم در منطقه قصر قند و زرآباد تا جایی که ما آمار داریم، بوده‌است.

زمان زیادی از این دو روز برق و تلفن‌ها قطع بود و هنوز هم در بسیاری از مناطق ارتباط مردم با یکدیگر قطع است. در اغلب روستا‌ها هنوز برق قطع است و در سیستان و بلوچستان نیز همه چیز تقریبا به برق وابسته است. یعنی وقتی برق قطع می‌شود حتی دسترسی مردم به آب نیز محدود و دکل‌های تلفن قطع می‌شود؛ بنابراین هنوز آمار و اطلاعات دقیقی از اینکه کدام مناطق بیشتر درگیر بارندگی شده اند وجود ندارد».

بارندگی فروردین ویرانگرتر از سیل اسفند

عرب سرخی ادامه داد: «با استفاده از ارتباطاتی که مردم با یکدیگر داشته‌اند، اطلاعاتی که ما تا کنون توانسته‌ایم به دست بیاوریم این است که سمت قصر قند و کاجو و بخش شهرستان زرآباد بیشترین درگیری را به بارندگی‌ها و خرابی‌ها داشته‌اند. هنوز ما از بخش دشتیاری اطلاعات زیادی داریم. این بارندگی کاملا جدی‌تر، پرآب‌تر و ویرانگرتر از سیل اسفندماه بوده‌است.»


بیشتر بخوانید:۱۰ کشته در سیل جنوب سیستان و بلوچستان


بالگرد نیست

او درباره کمک‌رسانی‌ها گفت: «ستاد بحران استانی دفعه پیش از هفته دوم سیل خود را در استان نشان داد و هنوز در این سیل خود را نشان نداده‌است. مسئولان محلی در حال کار کردن و کمک رساندن به مردم هستند. در هر منطقه‌ای که من رفتم فرمانداران و بخشداران در حال فعالیت بودند. پریشب فرماندار نیکشهر شخصا با ماشین به آب زده و بچه‌ها را از آب نجات داده بود. من هنوز هیچ نیروی امدادی دیگری ندیده‌ام تنها جایی که در ویدئو‌ها دیدم نیرو‌های امدادی در حال فعالیت هستند همانجایی بود که اتوبوس‌ها در مسیر کنارک به نیکشهر چپ کرده‌بودند و نیرو‌های امدادی برای نجات مسافرین رسیده بودند.

به نظر می‌رسد تجهیزات هلال احمر در اختیار بخشداران و فرمانداران است. اما مشکل اصلی این است که مثلا در شهرستانی مانند نیکشهر که کوهستانی است وقتی بالگردی برای امدادرسانی وجود ندارد، امداد رسانی ناکارآمد است. زنان باردار باید بالگرد‌ها جا به جا شوند و جز از این طریق امداد کمک رسانی به آن‌ها وجود ندارد.»

منبع: فرازدیلی
ارسال نظر