تاریخ انتشار: ۰۶:۵۲ - ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
سال از دست رفته

پیش بینی بورس امروز ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

سال گذشته و در پی بخشنامه هیئت دولت و انتشار با تأخیر آن بازار سقوط کرد و از مرز ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد پایین رفت. حال به نظر می‌رسد پس از ۱۱ ماه بورس می‌تواند از بحران اردیبهشت ۱۴۰۲ فاصله بگیرد. با این حال سهامداران یک سال را از دست داده‌اند.


اقتصاد۲۴- بورسی‌ها در شرایطی به استقبال معاملات روز دوشنبه می‌روند که روز یکشنبه شاخص به صعود ادامه داد. شاخص کل ۲۷ هزار و ۱۴۸ واحد رشد کرد و شاخص کل هم‌وزن ۸ هزار و ۴۴۵ واحد صعود کرد. همچنین شاخص کل فرابورس ۲۸۹ واحد بالا آمد و شاخص هم وزن فرابورس افزایش ۲ هزار و ۲۳۸ واحدی داشت.

بیشترین افزایش قیمت

روز یکشنبه در بورس کاشی سعدی (کسعدی)، شرکت داروسازی کوثر (دکوثر) و شرکت انتقال داده‌های آسیاتک (آسیاتک) نماد‌های سبزپوش بازار بودند که بیشترین رشد را داشتند. در فرابورس نیز شرکت مبین وان کیش (اوان)، شرکت سپیدار سیستم آسیا (سپیدار) و شرکت شهرسازی و خانه سازی باغمیشه (ثباغ) بیشترین رشد قیمت را ثبت کردند.

بیشترین کاهش قیمت

در بورس نماد‌های حفارس (شرکت حمل و نقل بین المللی فارس)، سهرمز (شرکت سیمان هرمزگان) و سشرق (شرکت سیمان شرق) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت آ س پ (آ. س. پ)، شرکت ملی شیمی کشاورز (شملی) و شرکت بیمه میهن (میهن) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.


بیشتر بخوانید: بورس در چه شرایطی رشد می کند؟


عرضه و تقاضای بازار

در معاملات یکشنبه، ۹۵ نماد صف خرید داشتند و ۴۲ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با افت ۶۴ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۲۷۲ میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش ۱۹ درصدی به ۲۶۰ میلیارد تومان رسید.

پیش بینی بورس امروز

دیروز اغلب نماد‌های بازار سبزپوش بودند و نماد‌های فولاد، فملی، نوری، شپنا، بوعلی و شبندر بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص داشتند.

اما روز یکشنبه سرمایه حقیقی از بورس خارج شد که رقم آن ۲۶۱ میلیارد تومان بود. دیروز نماد‌های خودرو، خساپا، غگل، ارفع، تاپیکو، سصوفی، کیسون، شپدیس، شبندر و وکار بیشترین خروج پول حقیقی را ثبت کردند؛ بنابراین می‌توان گفت بازار از شوک احتمال جنگ فاصله گرفته و شاخص بورس توانست پس از ۱۱ ماه به کانال ۲.۳ میلیونی برگردد. سال گذشته و در پی بخشنامه هیئت دولت و انتشار با تأخیر آن بازار سقوط کرد و از مرز ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد پایین رفت. حال به نظر می‌رسد پس از ۱۱ ماه بورس می‌تواند از بحران اردیبهشت ۱۴۰۲ فاصله بگیرد. با این حال سهامداران یک سال را از دست داده‌اند.

اما همچنان این نگرانی وجود دارد که سیاست گذار با تصمیمی جدید به بازار سرمایه آسیب بزند. در نتیجه سیاست گذار باید تلاش کند به اعتماد سهامداران و معامله گران بیش از این آسیب نزند.

 

منبع: اکوایران

ارسال نظر