تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
تحلیل بنیادی بانک شهر

مالک جدید پرسپولیس چقدر درآمد دارد؟

سوم اردیبهشت‌ماه امسال ۸۵ درصد سهام پرسپولیس از سوی وزارت ورزش به کنسرسیومی از ۶ بانک واگذار شد. در این میان، بانک شهر با در اختیار گرفتن ۳۰ درصد از سهام پرسپولیس، سهم بیشتری را نسبت به سایر بانک‌ها تصاحب کرد. اما این بانک در سال ۱۴۰۲ چه عملکردی از نظر درآمدزایی و سودآوری داشته است؟

اقتصاد۲۴-  بانک شهر که در سال‌های گذشته زیان‌ده بود، در سال ۱۴۰۱ موفق شد از زیان خارج شود و دو هزار و ۴۷۰ میلیارد تومان (به طور جداگانه) سود خالص شناسایی کند. این روند در سال ۱۴۰۲ نیز تکرار شد و این بانک در ۹ ماهه سال گذشته توانست ۱۲ هزار و ۱۸۵ میلیارد تومان سود خالص شناسایی کند.
این میزان سود، بیشترین مقدار سود خالص شناسایی‌شده این بانک در دوره ۹ ماهه سال‌های اخیر بوده است. حال باید دید سود خالص این شرکت از چه محلی به دست آمده است؟

وضعیت درآمدزایی بانک شهر در سال ۱۴۰۲

بررسی گزارش‌های مالی بانک شهر در ۹ ماهه سال گذشته نشان می‌دهد این بانک از محل وام‌های پرداختی توانسته ۲۱ هزار و ۲۵۹ میلیارد تومان درآمد کسب کند که نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۳۲ درصد افزایش پیدا کرده است. گفتنی است عمده درآمد بانک شهر از این محل بوده است.


بیشتر بخوانید:  تخلف یا تقلب دولتی در واگذاری استقلال و پرسپولیس؟/ زیان انباشته سرخابی‌ها را کدامیک از شهروندان تقبل می‌کنند؟/ چگونه قانون رفع موانع تولید دور خورد؟


در طرف دیگر، اما سود پرداختی این بانک به مشتریان در یک سال گذشته رشد چندانی نداشته و تنها با افزایش ۶.۱ درصدی به ۱۳ هزار و ۵۴۲ میلیارد تومان رسیده است. همین اختلاف میان رشد درآمد تسهیلات اعطایی (وام‌های پرداختی) و سود پرداختی (سهم سود سپرده‌گذاران) سبب شد خالص درآمد تسهیلات و سپرده‌گذاری این بانک، رشد بیش از ۱۲۷ درصدی را تجربه کند.

درآمد بانک شهر از محل کارمزد چقدر است؟

در طرف دیگر نیز درآمد بانک شهر از محل کارمزد در این دوره با افزایش دو برابری نسبت به ۹ ماهه ۱۴۰۲ به چهار هزار و ۸۳۳ میلیارد تومان رسیده است. اما گزارش‌های مالی بانک شهر نشان می‌دهد هزینه کارمزد بانک شهر در این دوره تنها ۳۰ درصد افزایش یافته است. به این ترتیب، خالص درآمد کارمزد بانک شهر در ۹ ماهه ۱۴۰۲ نسبت به ۹ ماهه ۱۴۰۱ حدود ۱۱۷ درصد افزایش پیدا کرده است.
همچنین سود حاصل از سرمایه‌گذاری‌ها و سپرده‌گذاری‌های این بانک در ۹ ماهه ۱۴۰۲ دو هزار و ۷۵۹ میلیارد تومان ثبت شده که رقم چشمگیری به حساب می‌آید. تمامی این ارقام بدان معناست که درآمد عملیاتی بانک شهر در ۹ ماهه ۱۴۰۲ با رشد ۱۶۸ درصدی نسبت به ۹ ماهه ۱۴۰۱ به ۱۴ هزار و ۶۷۵ میلیارد تومان رسیده است.

در نهایت باید گفت هزینه‌های عمومی، اداری و هزینه مطالبات مشکوک‌الوصول این بانک نیز قادر به کاهش سودآوری بانک شهر نبود و این بانک سود خالص ۹ ماهه ۱۴۰۲ خود را با افزایش ۲۵۱ درصدی به ۱۲ هزار و ۱۸۵ میلیارد تومان یعنی ۷۸۲ تومان به ازای هر سهم رساند.
شایان ذکر است این عدد پیش از محاسبه سود شناسایی‌شده بانک شهر از محل افزایش نرخ تسعیر ارز، صادق است.

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر