اقتصاد۲۴-دماسنج اصلی تالار شیشهای در پایان معاملات روز آغازین هفته با افت ۰.۲۳ درصدی، معادل پنج هزار و ۱۸۶ واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و ۲۵۹ هزار و ۷۳۱ واحد قرار گرفت.
افت ارتفاع نماگر اصلی بازار سرمایه در حالی اتفاق افتاد که شاخص هموزن به عنوان نشاندهنده روند عمومی قیمت شرکتهای کوچک و متوسط، عملکردی خلاف جهت را به ثبت رساند. شاخص هموزن نیز با رشد اندک ۰.۰۳ درصدی (معادل ۱۹۲ واحد) در پله ۷۵۱ هزار واحدی قرار گرفت.
معاملات بورس تهران در آینه آمار و ارقام
تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام و حق تقدم) را در روز یکشنبه، دو هزار و ۹۵۶ میلیارد تومان نشان میداد. این تابلو همچنین حجم معاملات روز یکشنبه را ۷.۱ میلیارد برگه سهم نشان میدهد.
بیشتر بخوانید: گزارش بورس امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
از سوی دیگر، بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز از خروج سرمایه آنها از بازار سهام حکایت دارد. شاخص ورود و خروج پول در پایان معاملات روز یکشنبه بورس، از خروج ۸۴.۱ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی خبر میدهد.
پیش بینی بورس دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
بورس تهران در حالی به سالگرد سقوط نماگرهای سهامی در سال ۱۴۰۲ رسیده که پس از گذشت یک سال، بیش از ۵۳ میلیارد دلار از ارزش دلاری خود را از دست داده است. همچنین ارزش معاملات ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ نسبت به این شاخص ارزیابی معاملات در تاریخ مشابه سال گذشته، افتی ۸۷ درصدی پیدا کرده است.
کارشناسان معتقدند روند فرسایشی بازار سهام، نتیجه سیاستهای پولی بانک مرکزی و چشمداشت دولت به سود تولید است. کوره انتقادات به سمت عملکرد دولت و بانک مرکزی جایی بالا میگیرد که نه تورم و نه نرخ ارز هیچکدام به سمت اهداف این دو نهاد نیل نکردهاند. در این میان، بورس تهران و سهامداران آن تنها بازنده میدان بودند.
با وجود اینکه در شروع معاملات، خریداران کمی چاشنی مثبت به نقشه معاملات دادند، بهمرور عرضهها بیشتر شد و بازار نتوانست گرد نشسته بر سهام را بتکاند. ارزش معاملات در محدودههای بسیار پایینی قرار گرفته که نمایی از احساسات سرمایهگذاران و اهالی تالار شیشهای در مقطع فعلی است.
نقشه بازار قراردادهای اختیار معامله نیز نشان از تعدیل انتظارات مثبت نسبت به چشمانداز کوتاهمدت بازار میدهد. از این رو، در راستای پیش بینی بورس دوشنبه به نظر میرسد ارزش معاملات در همین سطوح باقی بماند و قدرت عرضهکنندگان در شروع بازار بیشتر باشد.