اقتصاد۲۴-قاسم پیشهور، رئیس نظام صنفی کشاورزی، گفت: بارشهای اخیر ارتباطی به کاهش یا افزایش تولید برنج ندارد، از این رو امیدواریم در استانهای شمالی هوا گرم شود و به طور کلی بارندگیهای فصلی باید پشت سد جمع شود.
به گفته او، تدابیر لازم برای تولید برنج همچون طرح ملی جامع آب و آب بندانها باید انجام شود تا تولید برنج افزایش یابد، به طور کلی اگر زیرساخت در استانهای شمالی فراهم شود به طوریکه ۵۰ درصد منابع واردات برنج به تولید داخل تخصیص شود تا زیرساختهای لازم همچون زهکشی کانالها یا لایروبی آب بندها فراهم شود، به سهولت امکان تامین برنج از استانهای شمالی وجود دارد.
پیشهور ادامه داد: بنابر اعلام وزارت جهاد سالانه به واردات ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزارتن برنج برای ذخایر استراتژیک نیاز داریم در حالیکه سنوات گذشته یک میلیون و ۷۰۰ هزارتن تا ۲ میلیون تن برنج وارد شد که آسیب جدی به تولید داخل وارد کرد.
رئیس نظام صنفی کشاورزی با بیان اینکه امکان توسعه کشت برنج در استانهای شمالی وجود ندارد، افزود: با معرفی ارقام جدید و آموزش و ترویج کشاورزان و بکارگیری اقدامات دانش بنیان امکان افزایش تولید در واحد سطح وجود دارد به طوریکه دیگر نیازی به واردات برنج نداریم.
بیشتر بخوانید:برنج وارداتی هم از سفره مردم پر میکشد؟
او گفت: برآوردها حاکی از آن است که در صورت حمایتهای مناسب از شالیکاران امسال تولید برنج به بالای ۲ میلیون و ۵۰۰ هزارتن میرسد.