تاریخ انتشار: ۱۴:۲۲ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۳
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

مسعود پزشکیان کیست؟/ او کاندیدای نهایی اصلاح طلبان می‌شود؟

مسعود پزشکیان، یک سیاستمدار اصلاح‌طلب است که نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس یازدهم بوده است. پزشکیان در انتخابات زود هنگام سال ۱۴۰۳ ریاست جمهوری ثبت نام کرده است. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا با کارنامه کاری و بیوگرافی مسعود پزشکیان بیشتر آشنا شوید.

اقتصاد۲۴-  مهدی توفیقی: مسعود پزشکیان در دهمین دوره مجلس، به عنوان نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی انتخاب شد. همچنین در دوره‌های هشتم، نهم، دهم و یازدهم، نماینده همین حوزه انتخابیه بود و در دولت هشتم، وزیر بهداشت بود. پزشکیان در انتخابات یازدهم مجلس شورای اسلامی، بیشترین آرا را در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو به خود اختصاص داد.

بیوگرافی مسعود پزشکیان

مسعود پزشکیان، سیاستمدار اصلاح‌طلب، در تاریخ هفتم مهر ماه سال ۱۳۳۳ در شهرستان مهاباد از توابع آذربایجان غربی به دنیا آمد.

تحصیلات ابتدایی خود را در مهاباد گذراند و سپس در مقطع هنرستان، رشته کشاورزی را انتخاب کرد. دیپلم خود را در رشته صنایع غذایی، از هنرستانی در آذربایجان غربی دریافت کرد.

در سال ۱۳۵۲، برای خدمت سربازی به زابل اعزام شد. در طی دوران سربازی، به پزشکی علاقه‌مند شد و در سال ۱۳۵۴، دیپلم دیگری در رشته علوم تجربی اخذ کرد. نهایتاً در سال ۱۳۵۵، در رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز پذیرفته شد.

در سال ۱۳۶۴، پزشکی عمومی را به پایان رساند و به عنوان استاد فیزیولوژی در دانشکده پزشکی به تدریس پرداخت. پنج سال بعد، در سال ۱۳۶۹، توانست تخصص جراحی عمومی را از دانشگاه علوم پزشکی دریافت کند.

در سال ۱۳۷۲، پزشکیان فوق‌تخصص جراحی قلب گرفت و در بیمارستان قلب شهید مدنی تبریز استخدام شد. همچنین به عنوان رئیس این بیمارستان انتخاب شد.

تاسیس انجمن اسلامی توسط مسعود پزشکیان

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷، دکتر مسعود پزشکیان در دانشکده پزشکی اقدام به تاسیس انجمن اسلامی کرد. همچنین وی در این دانشکده اقدام به برگزاری انواع کلاس‌های قرآنی و نهج‌البلاغه نمود. این اقدامات وی در راستای ترویج فرهنگ و ارزش‌های اسلامی در محیط دانشگاهی بود.

سابقه حضور مسعود پزشکیان در جبهه جنگ ایران و عراق

در دوران جنگ تحمیلی هشت ساله علیه ایران، دکتر مسعود پزشکیان نقش فعالی ایفا کرد. وی مسئولیت اعزام اکیپ‌های پزشکی به جبهه‌های جنگ را بر عهده داشت. علاوه بر این مسئولیت، دکتر پزشکیان خود نیز به عنوان پزشک و همچنین رزمنده در جبهه‌های جنگ حضور یافت و به ارائه خدمات پزشکی و حضور در میدان نبرد پرداخت.

همسر مسعود پزشکیان کیست؟

دکتر مسعود پزشکیان در دوران حضور در دانشگاه و فعالیت در انجمن اسلامی، نقش فعالی در بحث و مناظره ایفا می‌کرد. در همین زمان، وی با همسرش که هم‌رشته و هم‌دانشگاهی بودند، آشنا شد.

در سال ۱۳۵۸، پس از آنکه چپی‌ها مراسم سخنرانی آقای هاشمی رفسنجانی را در دانشکده پزشکی به هم زدند، درگیری فیزیکی میان دانشجویان مخالف نظام و طرفداران آن رخ داد. در نهایت، در پی این حوادث، دانشگاه بسته شد. در همین زمان، امام خمینی دستور بسته‌شدن دانشگاه‌ها را صادر کردند که منجر به آغاز انقلاب فرهنگی شد.


بیشتر بخوانید: وحید حقانیان کیست؟ / غافلگیرکننده‌ترین کاندیدای انتخابات ۱۴۰۳


در این دوران، دکتر پزشکیان و همسرش ازدواج کردند و چهار فرزند حاصل این پیوند شد. متأسفانه در سال ۱۳۷۳، همسر دکتر پزشکیان به همراه یکی از فرزندانشان در یک تصادف درگذشت.

او در مورد ازدواجش می‌گوید: «با همسرم هم دانشگاهی و هر دو عضو انجمن اسلامی بودیم، آن زمان فقط دو نفر از دانشجویان دختر در دانشگاه چادری بودند و یکی از آن‌ها همسرم بود. وقتی با انقلاب فرهنگی دانشگاه‌ها تعطیل شد، از او خواستگاری کردم و خیلی راحت و ساده با مهریه یک جلد قرآن مجید، یک جلد مفاتیح الجنان و یه شاخه نبات ازدواج کردیم و زندگی دانشجویی خود را ادامه دادیم.» نایب رئیس مجلس با اشاره به مرگ زودهنگام همسرش گفت: «برای من که یک دختر و دو پسر داشتم، خیلی سخت بود ادامه زندگی پس از مرگ همسرم، اما به خاطر بچه‌ها تصمیم گرفتم تنها بمانم. چون بچه‌ها ممکن بود راحت با این موضوع کنار نیایند.»

پزشکیان در مورد همسر از دست رفته‌اش می‌گوید: «من و همسرم مسئول اکیپ‌های اضطراری لشگر عاشورا بودیم. هر عملیاتی لشگر عاشورا می‌کرد، ما بچه‌ها را جمع می‌کردیم و می‌بردیم به جبهه. با سختی‌ها پیش بردیم. بعد از این که جنگ تمام شد بحث سر این بود که ما بتوانیم مشکل مردم را حل کنیم و برای همین هم انقلاب کردیم. برای این که این کار را کنیم باید مهارت کسب می‌کردیم. وقتی در دانشگاه کار تمام می‌شد، امکان نداشت در دانشکده و بیمارستان بمانم. به خانه می‌آمدم تا خانمم هم درس خود را بخواند. بعد از اتمام جنگ برای درس وقت بیشتری گذاشتیم. در امتحانات کتبی من نفر دوم کشور و همسرم نفر اول شد. ایشان جراح زنان شدند و ما هم جراح قلب. تمام تلاشمان هم این بود که مشکل مردم را حل کنیم.»

در حال حاضر، دکتر مسعود پزشکیان سه فرزند به نام‌های یوسف، مهدی و زهرا دارد. در سال ۱۳۹۶، موضوع دستمزد و شغل دخترشان مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت و مباحث گسترده‌ای در این زمینه مطرح شد.

شغل زهرا پزشکیان چیست؟

در سال ۱۳۹۶، ماجرایی پیرامون استیضاح وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی در مجلس شورای اسلامی رخ داد. در این راستا، برخی نمایندگان مجلس به موضوع شغل و دستمزد دختر دکتر مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز، اشاره کردند و او را متهم به رانت‌خواری کردند.

در پاسخ به این مسائل، دکتر پزشکیان توضیح داد که دختر ایشان فوق‌لیسانس پتروشیمی از دانشگاه شریف است و در شرکت پتروشیمی جم مشغول به کار بوده و حقوق ماهانه‌اش ۴ میلیون تومان است. وی تأکید کرد که این موضوع ربطی به استیضاح وزرا ندارد و نخواسته است به خاطر آن مانع استیضاح شود.

در این میان، نکته قابل توجه این است که در سال ۱۳۹۶، پایه حقوق یک کارمند ساده بیش از ۶ میلیون تومان بوده و اینکه چگونه ممکن است فردی با مدرک فوق‌لیسانس از دانشگاه شریف به حقوق ۴ میلیون تومان بسنده کرده باشد.

ورود مسعود پزشکیان به دنیای سیاست

مسعود پزشکیان نخستین گام‌های ورود به سیاست را پس از پیروزی انقلاب اسلامی در دانشکده پزشکی تبریز آغاز کرد و در آنجا انجمن اسلامی را راه‌اندازی نمود. این انجمن شامل انواع کلاس‌های قرآنی و نهج‌البلاغه بود.

با آغاز جنگ، وی مسئولیت اعزام اکیپ‌های پزشکی به جبهه‌ها را برعهده داشت و خود نیز در جبهه، هم به عنوان رزمنده و هم به عنوان پزشک حضور داشت.
او در سال‌های ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۹ ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز را برعهده داشت، اما سپس به سمت معاون سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منصوب شد و به همین دلیل به تهران آمد. در کابینه دوم سید محمد خاتمی، وی به عنوان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مجلس رأی اعتماد گرفت و وزیر بهداشت شد.

ردصلاحیت مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲

مسعود پزشکیان در ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ و در آخرین روز ثبت‌نام انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، با حضور در وزارت کشور در این انتخابات نام‌نویسی کرد، اما صلاحیت وی تأیید نشد.

همچنین، پزشکیان در ۷ اسفند ۱۳۹۴ و همزمان با برگزاری انتخابات مجلس دهم، توانست با کسب ۲۶۱،۳۹۴ رأی از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو، به عنوان نخستین نامزد پیروز انتخابات در این حوزه، راهی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی شود. در این انتخابات، وی همچنین توانست رکورد رأی مردم تبریز در انتخابات مجلس شورای اسلامی را بشکند.

در این انتخابات، پزشکیان در لیست امید در انتخابات شورا‌های شهر و روستا نیز قرار داشت.

مسعود پزشکیان به عنوان نایب رییس اول مجلس دهم

مسعود پزشکیان در انتخابات هیئت رئیسه موقت مجلس دهم، به عنوان نامزد فراکسیون امید برای نایب ریاست، نام‌نویسی کرد. وی توانست با به‌دست‌آوردن ۱۵۸ رأی، نایب رئیس اول دهمین دوره مجلس شورای اسلامی شود.

کاندیداتوری مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳

مسعود پزشکیان، نماینده تبریز، برای حضور در ستاد انتخابات کشور به همراه دخترش در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ نام‌نویسی کرد.

مسعود پزشکیان، نماینده مجلس پس از ثبت‌نام در ستاد انتخابات وزارت کشور گفت: «ضمن ابراز تاسف از حادثه ایجاد شده برای رئیس جمهوری، برای کمک به افزایش مشارکت، وارد صحنه رقابت شدیم. آنچه باید انجام دهیم، ارائه حرف‌ها و راه‌های جدید نیست، مشکل این است که حرف‌های رهبری و قانون برنامه را می‌گذاریم یک طرف و از خودمان حرف جدید می‌زنیم. آنچه من می‌گویم، سیاست‌های کلی ابلاغی از سوی رهبری است و آنچه عمل می‌کنیم، همین است».

ارسال نظر