تاریخ انتشار: ۰۹:۵۲ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۳

دولت سیزدهم چقدر فرصت شغلی در کشور ایجاد کرد؟

مطابق اظهارات وزیرکار از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ تاپایان سال ۱۴۰۲ حدود ۲میلیون و ۷۲۱ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.

اقتصاد۲۴-مطابق آخرین گزاش‌های مرکز آمار ایران بررسی نرخ بیکاری افراد ۱۵ ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که ۸.۱ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بوده‌اند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به سال قبل (۱۴۰۱)، ۰.۹ درصد کاهش یافته است.

در سال ۱۴۰۲، به میزان ۴۱.۳ درصد جمعیت ۱۵ ساله و بیش‌تر از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به سال قبل (۱۴۰۱)، ۰.۴ درصد افزایش یافته است.

آخرین آمار‌ها و به روایت مرکز آمار ایران از ثبت نرخ بیکاری ۸.۱ درصدی در سال ۱۴۰۲ حکایت دارد که کمترین میزان نرخ بیکاری سالانه در دهه‌های اخیر به شمار می‌رود. طبق اعلام معاونت اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، خالص اشتغال ایجادی در سال گذشته ۷۸۰ هزار فرصت شغلی بوده که نشانگر بهبود فضای کسب و کار است.

اگرچه به زعم برخی کارشناسان همچنان با انباشت جمعیت فارغ التحصیلان بیکار و نیرو‌های آماده به کار از سال‌های گذشته رو به رو هستیم، اما دولت سیزدهم و وزارت کار با جدیت در جهت تحقق هدف‌گذاری کاهش نرخ بیکاری و بهبود فضای کسب و کار در تلاشند هرچند تا رسیدن به نقطه مطلوب هنوز فاصله داریم، اما اقداماتی که در ۲.۵ سال گذشته توسط دولت و وزارت کار صورت گرفته در جهت تحرک بازار کار و افزایش مشارکت اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری زنان و فارغ التحصیلان بوده است.


بیشتر بخوانید:بر زمین مانده‌ها؛ مرور ۱۰ وعده اقتصادی دولت سیزدهم و وضعیت تحقق آن‌ها


مطابق گزارش سید صولت مرتضوی، وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدامات انجام شده در حوزه اشتغال شامل موارد زیر است. ایجاد ۲ میلیون و ۷۲۱ هزار و ۶ فرصت شغلی در کشور از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ تا پایان سال ۱۴۰۲، ثبت رکورد کاهش نرخ بیکاری در ۲۵ استان و کاهش نرخ بیکاری کل کشور از ۹.۲۲ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۸.۱ درصد تا پایان سال ۱۴۰۲ پرداخت و احیای بیش از ۹ هزار واحد تولیدی راکد، توسعه نظارت بر اشتغال، ابلاغ ایجاد یک میلیون شغل در سال به دستگاه‌های اجرایی، پرداخت بیش از ۱۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغال‌آفرینی، افزایش ایجاد مشاغل خانگی با تسهیل صدور مجوزها، افزایش اعلام فرصت‌های شغلی در سکو‌های داخلی، تسهیل صدور مجوز کسب و کار‌ها در درگاه ملی، مثبت شدن نرخ رشد اقتصادی و افزایش موثر حداقل دستمزد را از جمله عوامل موثر در موفقیت دولت در زمینه اشتغالزایی است.

منبع: تسنیم
ارسال نظر