اقتصاد ۲۴- ۳ جفت جوراب ۱۰ هزار تومان! به محض ورود به مترو تهران با صدای فروشندگان سیار در مترو متوجه فروش جورابهایی میشوید که دست کم از بین هر ۳ تا فروشنده یکی از آنها در حال داد زن و تبلیغش است.
پوشاک یکی از زیرمجموعههای صنعت نساجی است که خود به تنهایی یکی از حوزههای مهم و تاثیرگذار در دنیا محسوب میشود. سال هاست که ایران در صنعت نساجی صاحب نام است و با توجه به تولید نخ پنبه حداقل تا ۳۰ سال پیش حرفی برای گفتن داشت. انواع نخ در صنعت نساجی مصارف زیادی در تولید پوشاک دارد که جوراب یکی از آنهاست.
جوراب جزو کالاییها محسوب میشود که قیمت آن با هیچ پارامتری قابلیت دستهبندی ندارد و تقریبا با هر رقمی ممکن است فروخته شود.
بیشتر بخوانید: فروش پیراهن مردانه با چک کارمندی!/ افزایش ۶۰ درصدی قیمت لباس مردانه
با گذر از بازار و پاساژها جورابهای رنگارنگ با مدلها و طراحیهای عجیب و غریب چشم هر مشتری را خیره میکند، اما نکته جالب در رُخ نمایی این محصول در فروشگاهها قیمت باورنکردنی آنهاست.
جورابهای بی کیفیت ارزان در بازار
همانطور که گفته شد، فروش جورابهای ارزان و چند جفت، شاید مشتریان خودش را داشته باشد و استقبال خوبی از آن شود، اما در نهایت باز هم مردم مصرف کننده متضرر اصلی آن هستند؛ چراکه کیفیت پایین این جورابها تعداد دفعات خرید جوراب در سبد خانوارها را چند برابر کرده است.
جورابها را میتوان بر اساس معیارهای مختلفی دستهبندی کرد. یکی از رایجترین دستهبندیها بر اساس جنس جوراب است. جوراب نخی، جوراب پنبهای، جوراب پشمی، جوراب ورزشی، جوراب فانتزی که علاوه بر جنس، جورابها را میتوان بر اساس ساق بلند یا کوتاه بودن، ضخیم یا نازک بودن و نوع کاربرد نیز دستهبندی کرد.
امروزه مردم به دنبال خرید اجناس مصرفی با کیفیت بالا هستند هرچند قیمت هم برای آنها حائز اهمیت است؛ اما نه قیمتهای نجومی و فضایی آن هم برای یک جفت جوراب!
جورابها با برندهای مختلف ایرانی در بازار هر کدام قیمتهای خاص خود را دارند و مردم بی اطلاع از کیفیت نیز تنها به حرف فروشندگان اکتفا کرده و خرید را بدون تضمین انجام میدهند. در نهایت مصرف کننده تنها با گذشت چند بار شستشو و پوشیدن برخی از این محصولات، تازه متوجه بی کیفیتی برخی از این محصولات میشوند.
جولان جورابهای تولید داخل، جفتی ۳ هزار تومان در بازار از یک سو و عرضه جورابهایی با رنگ و طرحهای متفاوت تا مرز ۵۰۰- ۶۰۰ هزار تومان از سوی دیگر بازار این محصول را متنوع کرده است.
با گشت و گذاری در بازار متوجه قیمت جورابهای تولید داخل با قیمتهای متفاوت که از جفتی ۴۰- ۵۰ هزار تا نزدیک به کانال یک میلیون تومان، مشتریان با هر نوع سلیقه و مقدار پول در حساب بانکی را میطلبد! البته اگر برای خرید به سراغ جورابهای وارداتی بروید که تا مرز ۳ میلیون تومان هم باید پرداخت کند.
هزینه بالای خرید جورابهای خارجی
از جورابهای تولید داخلی که بگذریم به سراغ جورابهای وارداتی رفتن دل شیر میخواهد که علاوه بر اینکه هر کسی ندارد بلکه باید پول هنگفتی برای خریدش در نظر داشت.
جورابهای ترک، آلمانی و چینی بیشترین تنوع را در بازار مصرف کشور دارند، البته مشتریان خاصی را هم دارند که قیمت یک جفت جوراب ترک با طرح و رنگ ۲۰۲۳ از جفتی ۷۰۰ هزار تومان شروع و به دو-سه میلیون تومان میرسد.
جورابهای آلمانی در برخی از فروشگاههای صاحب برند عرضه با قیمت یک میلیون به بالا را دارند که با توجه به نوع، جنس، کیفیت و بزرگسال و کودک و نوزاد رقمهای مختلفی دارند که در نهایت، قیمتهای بسیار بالایی دارند که به طبع خریداران خاص خود را نیز دارد.
گرانی بی سرو صدای جوراب
به گزارش اقتصاد ۲۴، تنوع جورابهای ایرانی در بازار کم نیست، اما با اشاره به آمارهای رسمی عملکرد صنایع نساجی و پوشاک، میتوان به روند سهمگیری آن از ارزشافزوده صنعتی کشور اشاره داشت که از حدود ۲۵ درصد در سال ۱۳۷۰، هم اکنون به کمتر از ۵ درصد رسیده است.
همین موضوع بازار جوراب خارجی و یا نخ تولید این محصول را بسیار داغ کرده است. اگر به سراغ سایتهای اینترنتی رفته باشید تا نرخ جورابهای مختلف را ببینید متوجه گرانی بی سرو صدای جوراب خواهید شد.