تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۳

محک عدالت در رسانه ملی؛ صداوسیما اجازه پاسخگویی به فاضلی نداد و میکروفن‌ها را قطع کرد

«اعتماد» ابعاد گوناگون تشنج در میزگرد فرهنگی پزشکیان در صدا و سیما را بررسی می‌کند

اقتصاد ۲۴- انتقادپزشکیان به کارشناس برنامه: نباید اینجا مسائل شخصی را مطرح می‌کردید، نوع گفتگو را بلد نیستید، اول خودتان را باید اصلاح کنید
گروه سیاسی| بسیاری از تحلیلگران از قبل تذکار داده بودند که رویکرد جانبدارانه صدا و سیما، دولت و بسیاری از رسانه‌های حاکمیتی نسبت به نامزد‌های اصولگرا از یک طرف و رفتار تخریبی و توهین‌های دامنه‌دار علیه مسعود پزشکیان، باعث شکل‌گیری تضاد‌ها و تنازعات بسیاری در فضای عمومی کشور می‌شود.

این تضاد‌ها سرانجام در جریان میزگرد فرهنگی دیروز مسعود پزشکیان ظهور و بروز پیدا کرد. در میزگرد فرهنگی دیروز مسعود پزشکیان، تهمت اسفندیاری کارشناس نزدیک به جلیلی به فاضلی مشاور پزشکیان باعث بروز حاشیه‌هایی شد. کارشناس نزدیک به جلیلی خطاب به فاضلی گفت: «آقای پزشکیان، کسی که کنار شما نشسته است به‌دلیل تخلف از دانشگاه اخراج شده است. این‌ها بازی‌های سیاسی است مقهور بازی‌های سیاسی نشوید.»

در پی این اظهارات تشنجی شکل گرفت که صداوسیما اجازه پاسخگویی به فاضلی نداد و میکروفن را قطع کرد. شهاب‌الدین اسفندیاری کارشناس صدا و سیما که قبلا در جریان میزگرد مصطفی پورمحمدی هم قصد حاشیه‌سازی داشت و باعث ایجاد تشنج در روند عادی برنامه پورمحمدی شد، این بار اتهامات عجیبی را متوجه فاضلی مشاور پزشکیان کرد.

او با اشاره به اینکه اخراج ۵ استاد (که فاضلی هم ذیل آن‌ها قرار داشت) باعث ایجاد تنش در کشور شد، تلاش کرد برنامه را به برخورد شخصی با مشاور پزشکیان تنزل دهد. بلافاصله پس از این تنش، هشتگ محمود فاضلی به ترند اصلی توییتر بدل شد. بسیاری از کاربران با اشاره به اینکه صدا و سیما و کارشناس آن که از طرفداران یکی از نامزد‌های اصولگرا بود حرمت مهمان را نگه نداشت؛ نوشتند: «وقتی اسفندیاری کارشناس برنامه اتهام می‌زد، فاضلی سکوت کرد. اما وقتی فاضلی جواب می‌داد، اسفندیاری میان حرف‌هایش می‌پرید. در نهایت هم بسیاری از کاربران به این نکته اشاره کردند که «صدا و سیما به اتهام زننده تریبون داد، اما به متهم فرصت دفاع نداد.»

پزشکیان در پایان این برنامه با انتقاد ازکارشناس برنامه، خطاب به او گفت: نباید اینجا مسائل شخصی را مطرح می‌کردید؛ نوع گفتگو را بلد نیستید، اول باید خودتان را اصلاح کنید.


بیشتر بخوانید:  مناظرات بی رمق؛ بررسی میزان اثرگذاری برنامه‌های تبلیغاتی نامزد‌های انتخابات ریاست‌جمهوری از صدا و سیما


علی ربیعی یکی از چهره‌هایی بود که به سرعت نسبت به قطع میکروفن محمد فاضلی در تلویزیون واکنش نشان داد و نوشت: «لّا یُحِبُّ‌الله الْجهْر بِالسُّوءِ مِن الْقوْلِ إِلّا من ظُلِم وکان‌الله سمِیعًا علِیمًا. خدا بلند کردن صدا را به بدگویی دوست ندارد، مگر از آن کس که به او ستمی شده باشد، و خدا شنوا و داناست. سوره نساء آیه ۱۴۸». این پایان ماجرا نبود، طیف‌های رادیکال و لشکر سایبری برخی جریانات توییتی جعلی به نفع فاضلی انتشار دادند. فاضلی، اما در واکنش به این توییت دروغ نوشت: «من هیچ توییتی نزده‌ام. صبر می‌کنم و در آرامش خواهم نوشت.»

مجید تفرشی فعال مسائل تاریخی نیز به موضوع واکنش نشان داد و نوشت: «می‌گویند فاضلی باید عذرخواهی کند. ‏از کی عذرخواهی کند؟ ‏از مجری معرض؟ ‏از بازجو/ کارشناس؟ ‏از بسته شدن میکروفن؟ ‏از عدم رعایت حق پاسخ؟ ‏از سه سال ظلم و عدم پیگیری، از دو بار اخراج ظالمانه از دانشگاه؟ ‏از صحنه‌آرایی غیرمنصفانه؟ ‏»

شبکه دانشگاه تهران هم با انتشار یک نظرسنجی از مخاطبان خواست تا به این پرسش پاسخ دهند که در تشنج دیروز میزگرد فرهنگی چه کسی مقصر بوده است؟ مجری برنامه، مشاور فرهنگی نامزد؟ یا کارشناس برنامه؟ در نهایت ۷۳ درصد پاسخ‌دهندگان مجری و کارشناس صدا و سیما را مقصر اعلام کردند. در واقع ۵۴ درصد پاسخ‌دهندگان اسفندیاری کارشناس برنامه را مقصر اعلام کردند. ۲۷ درصد مشاور فرهنگی نامزد را و ۱۹ درصد مجری برنامه را در ظهور این تشنج مقصر اعلام کردند.

گروهی از کاربران و فعالان سیاسی، اما بهترین راه ایستادگی دکتر پزشکیان در دفاع از دکتر فاضلی را تحریم صدا و سیما دانستند. آن‌ها اعلام کردند، صدا و سیما و مجری حاشیه‌ساز رسما باید از پزشکیان و فاضلی عذرخواهی کنند. نهایتا باید دید صدا و سیما و سایر رسانه‌ها و برخی نهاد‌های حاکمیتی تا چه زمانی این رویکرد جانبدارانه خود را ادامه داده و حقوق طبیعی یکی از نامزد‌ها را پایمال می‌کنند؟

منبع: روزنامه اعتماد
ارسال نظر