تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۳
کارشناسان بازار سرمایه:

تعیین‌تکلیف بورس بعد از دو انتخابات ایران و امریکا

حسن حسین نیا: هفته آینده مناظره‌های انتخاباتی و نتایج نظرسنجی در نوسانات بازار سهام تاثیرگذار خواهد بود و البته بعد از بر گزاری انتخابات ریاست‌جمهوری تکلیف سهامداران با بورس مشخص‌تر خواهد شد و تصمیم‌گیری بر مبنای اتفاق‌های پایدار صورت خواهد گرفت.

اقتصاد ۲۴- حسن حسین‌نیا با اشاره به اینکه هفته کاری اخیر بورس، تداوم کاهش ارزش معاملات و افت قیمتی در بخش بزرگی از سهام شرکت‌ها بود که با گزارش‌های زیان‌سازی سنگین در نماد‌های دو خودروساز بزرگ همراه شد، گفت: دو اتفاق مهم این هفته ابلاغ افزایش دامنه‌نوسان سهام به مثبت و منفی ۶‌درصد از روز ۹تیرماه و همچنین تمدید فرصت یکساله ایران‌خودرو و سایپا برای خروج از ماده‌۱۴۱ بود.

وی ادامه‌داد: همچنین نبود مشوق در کنار فضای مبهم انتخاباتی باعث‌شده تا بورس در یکی از رکودی‌ترین دوره‌های خود قرار گیرد، انفعال در عملکرد مدیریت سازمان بورس و طولانی‌شدن کاهش دامنه‌نوسان سهام به مثبت و منفی ۲‌درصد نیز در تعمیق رکود موجود تاثیرگذار بود؛ چراکه خود القا‌کننده شرایط بحرانی در معاملات بورس است.

حسین‌نیا افزود: با این‌وجود در روز کاری پایانی هفته اخیر بازار شرایط نسبتا بهتری را تجربه کرد که شاید تزریق نقدینگی در صندوق تثبیت در وقوع آن بی‌تاثیر نبوده و البته نماد‌های صندوق اهرمی که اخیرا چندین مجوز تاسیس نیز صادر شده‌است با اقبال سهامداران مواجه شد، در هفته‌های گذشته صندوق‌های اهرمی ریزش سنگینی را تجربه کردند.

این تحلیلگر بیان‌کرد: هفته آینده مناظره‌های انتخاباتی و نتایج نظرسنجی در نوسانات بازار سهام تاثیرگذار خواهد بود و البته بعد از بر گزاری انتخابات ریاست‌جمهوری تکلیف سهامداران با بورس مشخص‌تر خواهد شد و تصمیم‌گیری بر مبنای اتفاق‌های پایدار صورت خواهد گرفت.


بیشتر بخوانید: نامزد‌های انتخابات برای ۱۲۰ میلیارد دلار سرمایه سوخته مردم در بورس چه برنامه‌ای دارند؟


بورس چشم‌انتظار انتخابات ایران و آمریکا

مریم محبی، دیگر تحلیلگر بازار سرمایه گفت: به‌رغم اینکه اخبار بسیار خوبی مثل گزارش‌های مطلوب از برخی نمادها، معامله‌شدن بسیاری از نماد‌ها در قیمت‌های بسیار ارزنده با ارزش‌هایی معادل سال‌۹۸، حمایت بسیار مشخص نامزد‌های ریاست‌جمهوری از بازار سرمایه، افزایش نرخ کرک‌اسپرد جهانی، کاهش نرخ اخزا تا محدوده ۳۱‌درصد، افزایش نرخ دلار نیما و بسیاری از عوامل دیگر که خود به تنهایی برای تغییر روند بازار سرمایه از منفی به مثبت کافی هستند، به گوش می‌رسد، ولی بازار سرمایه رویکرد مثبتی نداشت و در محدوده رِنج و منفی معامله شد.

وی ادامه‌داد: بازار سرمایه را در آخرین روز معاملاتی هفته روی کانال دومیلیون و ۴۰ هزار واحد دیدیم که این عدد اصلا عدد مثبتی نیست و نشان می‌دهد میانگین وزنی معاملات بازار سرمایه همچنان قدرت رشد را ندارند و شاهد خروج پول از بازار هستیم، کاهش حجم معاملات را می‌بینیم و تمامی این‌ها صرفا یک سیگنال را به بازار مخابره می‌کند و آن‌هم عدم‌اطمینان سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری مجدد در بازار سرمایه است.

تحلیلگر بورس گفت: بازار این هفته کاملا تحت‌تاثیر رویکرد نامزد‌های مختلف ریاست‌جمهوری ایران بود و تمامی افراد حاضر در مناظره اقتصادی به‌گونه‌ای بر لزوم حمایت از بورس تاکید کردند، ولی بازار سرمایه واکنش مثبتی به این رویکرد نیز نداشت. به‌نظر می‌رسد که بورس نیم‌نگاهی نیز به انتخابات آمریکا که مناظره آن در هفتم تیرماه سال‌جاری برگزار می‌شود، دارد تا ببیند چه دیدگاهی در آمریکا بر سر کار خواهد آمد، بنابراین انتظار نمی‌رود هفته آینده متفاوت باشد و انتظار می‌رود شاهد نوسانات جان‌دار و پررمقی در بازار سرمایه، چه به سمت مثبت و چه منفی نباشیم. بازار سرمایه در هفته آینده هم در همین مناطق رنج خواهد بود و منتظر است تا ببیند هفتم و هشتم تیر چه اتفاقی در جهان و ایران رقم خواهد خورد.

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر