تاریخ انتشار: ۱۱:۵۸ - ۱۰ تير ۱۴۰۳

چرا یانگوم از زندگی ما ایرانی‌ها بیرون نمی‌رود؟

به تازگی سریال «جواهری در قصر» از تلویزیون در حال بازپخش است. این سریال شاید نخستین اثر از کره جنوبی بود که در ایران و خاورمیانه مورد توجه قرار گرفت. ​


اقتصاد۲۴- به تازگی سریال «جواهری در قصر» از تلویزیون در حال بازپخش است. این سریال شاید نخستین اثر از کره جنوبی بود که در ایران و خاورمیانه مورد توجه قرار گرفت. ​ظاهرا دنباله سریال هم قرار است ساخته شود. طرفداران این سریال هم به قدری با فضای جواهری در قصر خاطره دارند که باز هم با اشتیاق تماشایش کنند. خب یانگوم زمانی به یک الگوی شخصیتی برای بخشی از دختران ایران هم تبدیل شد. در این مطلب به سراغ برخی نکات می‌رویم که یانگوم را در بین ایرانی‌ها ماندگار کرده. با ما همراه باشید.

جلوه تازه‌ی زیبایی

پس از اوشین و هانیکو، یانگوم تازه‌ترین شخصیت زن شرقی بود که مورد توجه ایرانیان قرار گرفت. شاید نکته‌ای که او را خاص‌تر جلوه می‌داد زیبایی چهره او نسبت به تمام شخصیت‌هایی‌ست که تا کنون در آثار شرق آسیا دیده‌ایم. البته «سوسانو» و «دونگ یی» هم پس از یانگوم ظهور کردند و به محبوبیت هم رسیدند، اما خب یانگوم شاید فراموش‌نشدنی‌ترین اسم در میان همه آن‌هاست.

قرائتی تازه از آثار شرقی

غالب آثار پخش شده از شرق آسیا به جز مواردی معدود (سال‌های دور از خانه و داستان زندگی) با سویه‌های جنگجویانه و فنون رزمی همراه بودند. شاید با ورود جواهری در قصر، فرهنگ لطیف شرق آسیا بیشتر نمود پیدا کرد. برای مثال، آشپزیِ کره و به طور کلی فرهنگ غذایی آن قسمت از آسیا یا به طور کلی سبک زندگی شرقی به شکلی ملموس‌تر به چشم بیننده ایرانی رسید و خب با استقبال ویژه‌ای هم همراه شد

نمادی از سیاست‌های زنانه

یانگوم، روایتی از نخستین و احتمالاً تنها زنی‌ست که نامش در تاریخ به‌عنوان پزشک خصوصی پادشاه ثبت شده‌است. ماجرا در زمان دودمان چوسان می‌گذرد زمانی که جامعه مشخصاً سیستم طبقاتی دارد و سنت‌های مردسالارانه بر آن حکم‌فرماست. اما او با سیاست‌ورزی خود به خصوص پس از رانده شدن از دربار، به جایگاهی می‌رسد که کسی هم فکرش را نمی‌کرد. معجونی از صبوری، هوش و سیاست که هر جا که نیاز به تصمیم گیری دارد، با آرامش بی نظیری به تفکّر می‌پردازد و اصولاً برای این تفکر و تعمق، به دامن طبیعت پناه می‌برد؛ گاه به کنار دریا می‌رود و گاهی در جنگل‌های سرسبز و مراتع وسیع، قدم می‌زند و همواره حاصل این تفکر، نتیجه‌های مثبت است.

یانگوم به انتقام فکر نمی‌کرد

یانگوم این موضوع را به خوبی می‌دانست و مطمئن بود افرادی که به او ظلم کرده بودند به زودی نتیجه رفتار بدشان را خواهند دید، ولی او در عین اقتدار، آن‌ها را می‌بخشید و به انسان‌های اطرافش توجه بیشتری می‌کرد. بانو چویی و هم دستانش، افراد خانواده و استاد یانگوم را به قتل رساندند، اما او در حساس‌ترین لحظه‌هایی که حتی امکان انتقام نیز داشت، چنین کاری نکرد. اما در آخر این یانگوم بود که بالاترین مقام در دربار رسید.

کلاس درس یانگوم برای دختران ایران

گسترش فرهنگ و بیشتر شدن طرفداران سریال‌های کره‌ای در ایران بدون شک اولین هدف پخش این سریال بود که با موفقیت کامل به نتیجه رسید. این روز‌ها جامعه هواداری سریال‌های کره‌ای تبدیل به طیف خاصی شده‌اند که چشم‌پوشی از آن‌ها غیرممکن است. کاراکتر یانگوم برای جامعه ایران ثمراتی داشت. اگر تا به امروز به تماشای این سریال نشسته باشید حتما متوجه شده‌اید که «جواهری در قصر» برای دخترانی که با معنای جاه‌طلبی در جامعه سنتی غریب هستند، رنگ و بویی تازه دارد. الگویی که برای رسیدن به اهداف خود می‌جنگد و رویا‌های خود را دنبال می‌کنند، تاثیر بسیار خوبی در مخاطبان به ویژه دختران و زنان دهه ۷۰ و ۸۰ ایجاد کرد که در زمان خود ساختارشکنی کرد.

منبع: برترین ها
ارسال نظر