اقتصاد۲۴- به نقل از اکونومیمیدلایست، ذخایر ارزی چین در پایان ژوئن ۲۰۲۴ به ۳.۲۲۲۴ تریلیون دلار رسید. طبق گزارش اداره ارز دولتی (SAFE) این میزان نسبت به ماه قبل ۰.۳ درصد کاهش یافته است. اداره ارز دولتی این کاهش را به تأثیر ترکیبی تبدیل ارز و تغییرات قیمت دارایی نسبت داد. اقتصاد چین شتاب بهبود و رشد با کیفیت بالا را حفظ کرده است و از ذخایر ارز خارجی باثبات حمایت میکند.
عوامل مؤثر بر ذخایر ارزی و ذخایر پایدار طلا
اداره ارز دولتی توضیح داد که شاخص دلار آمریکا و قیمت داراییهای مالی جهانی در ماه ژوئن افزایش یافتند که تحت تأثیر عواملی مانند سیاستهای پولی اقتصادهای بزرگ، انتظارات بازار و دادههای اقتصاد کلان قرار گرفت. با این حال، اقتصاد چین در موضوع بهبود شتاب خود را حفظ کرده و به توسعه باکیفیت خود ادامه داده است. این توسعه برای حفظ مقیاس پایدار ذخایر ارزی این کشور مفید است.
طبق گزارش بانک خلق چین، ذخایر طلای چین در ماه ژوئن بدون تغییر در ۷۲.۸ میلیون اونس، معادل حدود ۱۶۹.۷ میلیارد دلار باقی ماند.
رشد سریع در تجارت خدمات
در پنج ماه اول سال ۲۰۲۴، تجارت خدمات چین به رشد سریع خود ادامه داد. ارزش کل واردات و صادرات خدمات به ۳.۰۲ تریلیون یوان (۴۱۵.۶ میلیارد دلار) رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶ درصد افزایش داشت. صادرات به حدود ۱.۲۲ تریلیون یوان، ۱۱ درصد افزایش یافت، در حالی که واردات به ۱.۸ تریلیون یوان، با رشد قوی ۱۹.۶ درصد رسید. این منجر به کسری تجاری خدمات حدود ۵۸۰ میلیارد یوان شد.
بیشتر بخوانید:رشد اقتصادی چین چه میزان است؟
کاهش سرمایهگذاری مستقیم خارجی
با این حال، در همین دوره، سرمایهگذاری مستقیم خارجی (FDI) در چین با ۲۸.۲ درصد کاهش به ۴۱۲.۵ میلیارد یوان (۵۷.۹۴ میلیارد دلار) در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رسید. بهرغم کاهش سرمایهگذاری مستقیم خارجی، وزارت بازرگانی چین گزارش داد که ۲۱ هزار و ۷۶۴ شرکت سرمایهگذاری خارجی جدید در سراسر چین تأسیس شده است که نشاندهنده افزایش ۱۷.۴ درصدی است.
ثبات در لجستیک
بخش لجستیک چین در دوره ژانویه تا مه ثبات خود را حفظ کرد و روند بهبود صعودی را گسترش داد. لجستیک بخش اجتماعی نسبت به سال گذشته ۵.۹ درصد رشد کرد و به ۱۳۵.۳ تریلیون یوان (تقریباً ۱۸.۶۲ تریلیون دلار) رسید. لجستیک محصولات صنعتی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵.۷ درصد افزایش یافت، در حالی که تولیدات صنعتی ۶.۱ درصد افزایش یافتند. لجستیک کالاهای وارداتی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵.۹ درصد افزایش داشته است که ۰.۹ واحد درصد کمتر از دوره ژانویه تا آوریل بود.