تاریخ انتشار: ۱۲:۴۱ - ۲۵ مرداد ۱۴۰۳
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد؛

با مهمترین خواص فلفل چیلی آشنا شوید

فلفل چیلی حاوی کپسایسین است، ترکیبی که به افزایش متابولیسم بدن یاری می‌رساند. کپسایسین می‌تواند به سوزاندن چربی‌ها و کاهش اشتها کمک کند، که این موضوع در کاهش وزن  هم خودش را نشان می‌دهد.

اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: فلفل چیلی یکی از ادویه‌های پرکاربرد و محبوب در آشپزی است که به غذا‌ها طعم تند و تیز می‌بخشد. این ادویه نه تنها به خاطر طعم منحصر به فردش مورد استفاده قرار می‌گیرد، بلکه دارای خواص درمانی بسیاری نیز می‌باشد. فلفل چیلی یک ادویه پرخاصیت است که می‌تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند. از خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی گرفته تا تقویت سیستم ایمنی و بهبود سلامت قلب، این ادویه می‌تواند به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم مورد استفاده قرار گیرد. مصرف منظم فلفل چیلی به بهبود وضعیت سلامت و پیشگیری از بسیاری از بیماری‌های مزمن کمک می‌کند. با این حال، مشورت با پزشک قبل از شروع مصرف مکمل‌های فلفل چیلی، به ویژه در صورت داشتن مشکلات خاص پزشکی، توصیه می‌شود. در زیر به برخی از مهم‌ترین خواص فلفل چیلی اشاره می‌شود:

۱. کمک به کاهش وزن

فلفل چیلی حاوی کپسایسین است، ترکیبی که به افزایش متابولیسم بدن یاری می‌رساند. کپسایسین می‌تواند به سوزاندن چربی‌ها و کاهش اشتها کمک کند، که این موضوع در کاهش وزن  هم خودش را نشان می‌دهد. اضافه وزن مشکل جدی به‌حساب می‌آید که فلفل چیلی می‌تواند ریسک ابتلا به بیماری‌های مزمن مثل بیماری‌های قلبی و دیابت را کاهش اشتها و افزاسش سوخت چربی شده و از این طریق موجب کاهش وزن و دست‌یابی به تناسب اندام می‌شود. بر اساس تحقیقی مصرف ده گرم از فلفل چیلی قرمز در مردان و زنان می‌تواند موجب افزایش خاصیت چربی سوزی شود. استفاده منظم از فلفل چیلی پیش از هر وعده غذایی می‌تواند موجب کاهش کالری دریافتی شود.

۲. خواص ضدالتهابی

کپسایسین موجود در فلفل چیلی دارای خواص ضد التهابی است که می‌تواند به کاهش التهاب‌ها و درد‌های مرتبط با بیماری‌های مزمن مانند آرتریت کمک کند. کپسایسین موجود در فلفل قرمز چیلی به عنوان یک درمان مؤثر برای اختلالات رشته‌های عصب حسی، از جمله درد مرتبط با التهاب مفاصل، پسوریازیس و نوروپاتی دیابتی مورد مطالعه قرار گرفته است. کپسایسین ماده‌ای شیمیایی تند موجود در فلفل‌های چیلی است که گیاهانی از سرده کپسیکوم هستند. این ماده در فلفل‌های تند (سبز و قرمز) یافت می‌شود. علت اصلی تند بودن فلفل‌ها همین ماده است و خوردن آن باعث افزایش دمای بدن و احساس گرمی می‌شود.

۳. تقویت سیستم ایمنی

فلفل چیلی به دلیل محتوای بالای ویتامین‌ها، به ویژه ویتامین A و C به عنوان یک تقویت کننده ایمنی شناخته شده است. ویتامین A برای حمایت از بافت مخاطی از جمله مجاری تنفسی، مجاری ادراری و دستگاه گوارش بسیار ضروری است. این ویتامین‎ها، کمک به دفاع اولیه بدن در برابر عفونت‎ها و میکروب‎ها است. ویتامین C به تشکیل و حفظ بافت‎های ارتباطی و عروقی کمک می‎کند و اطمینان می‎دهد که بدن شما قوی است و گردش خون مناسب است. فلفل چیلی غنی از ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. ویتامین C نقش مهمی در تولید کلاژن، جذب آهن و بهبود عملکرد سیستم ایمنی دارد.

۴. بهبود سلامت قلب

فلفل چیلی می‌تواند به بهبود سلامت قلب کمک کند. کپسایسین می‌تواند به کاهش کلسترول LDL (کلسترول بد) و افزایش کلسترول HDL (کلسترول خوب) کمک کند و از تشکیل پلاک‌های چربی در دیواره عروق جلوگیری کند. کپسایسین به کاهش کلسترول و تری گلیسیرید کمک می‎کند که خطر تشکیل لخته خونی را کاهش می‎دهد و خطرات ناشی از حمله قلبی، سکته یا لخته خون کشنده را هم کاهش می‎دهد.

۵. کنترل قند خون

مصرف فلفل چیلی می‌تواند به بهبود حساسیت به انسولین و کاهش سطح قند خون کمک کند. این خاصیت می‌تواند به کنترل دیابت نوع ۲ کمک کند. تحقیقات نشان داده است که خوردن غذا‌های حاوی فلفل چیلی می‌تواند برای افرادی که از دیابت رنج می‌برند، بسیار مفید باشد. به نظر می‌رسد که چیلی مقدار انسولین مورد نیاز برای هضم غذا، تبدیل به سطح کلی قند خون را کاهش می‌دهد. این کاهش در تولید انسولین نیز به کاهش فشار کبد کمک می‌کند. حتی افزودن مقدار کمی فلفل چیلی به رژیم غذایی شما می‌تواند منجر به بهبودی تدریجی و، اما چشمگیری در وضعیت سلامتی شود. با فلفل ملایم شروع کنید وبعد انواع تندترش را امتحان کنید.

۶. فلفل چیلی برای گرفتگی بینی و سینوس‌ها

از دیگر خواص کپسایسین موجود در فلفل چیلی می‌توان به برطرف شدن احتقان اشاره کرد. کپسایسین با تحریک ترشحات، مخاط بینی را دفع می‌کند. این ترکیب حاوی خواص ضد باکتریایی بود و به همین دلیل می‌تواند با عفونت‌های مزمن سینوسی به مبارزه بپردازد.

۷. خواص ضدسرطانی

برخی از مطالعات نشان داده‌اند که کپسایسین ممکن است دارای خواص ضد سرطانی باشد. این ترکیب می‌تواند به کاهش رشد سلول‌های سرطانی و جلوگیری از گسترش آن‌ها کمک کند. فلفل چیلی حاوی ماده کپسایسین است که این ماده دارای خواص آنتی‌اکسیدانی قوی بوده و برای پیشگیری و درمان انواع مختلف سرطان‌ها مفید و موثر است. فلفل چیلی قاتل سلول‌های سرطان پروستات است در واقع کپسایسین با خواص خود سلول‌های سرطان پروستات را مجبور به خودکشی یا آپوپتوز می‌کند، همچنین فلفل چیلی می‌تواند موجب نابودی ژن‌های مسئول ایجاد غده پروستات شده و از این طریق به درمان سرطان پروستات کمک کند.

۸. کاهش درد

کپسایسین موجود در فلفل چیلی می‌تواند به عنوان یک مسکن طبیعی عمل کند. این ترکیب می‌تواند به کاهش درد‌های مختلف از جمله درد‌های عضلانی، درد‌های مفصلی و سردرد‌ها کمک کند. مصرف این ماده موجب بروز حس سوزش شده که این حس سوزش واقعی محسوب نمی‌شود. البته باید توجه کنید که نصرف بی‌رویه فلفل چیلی در طولانی مدت ممکن است موجب بی‌حسی گیرنده‌های درد شده و توانایی فرد را برای تشخیص حس سوزش از طعم چیلی و حساسیت این گیرنده‌های عصبی نسبت به سایر درد‌ها از جمله سوزش ناشی از رفلاکس معده کاهش داده شود یا بی حس شود. همچنین این گیرنده‌ها نسبت به دیگر درد‌ها مثل حس سوزش ناشی از رفلاکس معده نیز بی‌حس می‌شوند.

۹. بهبود سلامت چشم

همانطور که قبلا ذکرشد، ویتامین A موجود در فلفل چیلی برای ایجاد سیستم ایمنی قوی مهم است. با این حال، در حفظ بینایی سالم و قوی نیز مهم است. پزشکان برای جلوگیری از شب کوری و تحلیل چشمی مصرف آن را توصیه می‌کنند. یک قاشق غذاخوری فلفل چیلی در رژیم غذایی شما حاوی ۹ درصد نیاز روزانه توصیه شده شما به ویتامین A است.

۱۰. مو و پوست شما را سالم نگه می‌دارد

ویتامین C موجود در فلفل چیلی فقط سیستم ایمنی بدن شما را تقویت نمی‌کند. همچنین کلاژن را که یک پروتئین کلیدی در مو و پوست سالم است، ایجاد و حفظ می‌کند.

نحوه مصرف فلفل چیلی

به عنوان ادویه در غذاها: می‌توانید فلفل چیلی را به غذا‌های مختلف از جمله سوپ‌ها، خورش‌ها، سالاد‌ها و گوشت‌ها اضافه کنید.

چای فلفل چیلی: تهیه چای فلفل چیلی با ترکیب فلفل چیلی، آب داغ و عسل یکی از راه‌های مصرف این ادویه است.

مکمل‌های فلفل چیلی: در صورت تمایل می‌توانید از مکمل‌های فلفل چیلی که به صورت کپسول یا پودر موجود هستند، استفاده کنید.

ارسال نظر