تاریخ انتشار: ۲۰:۱۸ - ۲۷ تير ۱۴۰۳
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد؛

با مهمترین خواص پودر هل آشنا شوید

هل نقش مهمی در مبارزه با علائم آسم از جمله خس‌خس، سرفه، تنگی نفس و احساس گرفتگی در قفسه‌ی سینه دارد. این ادویه از طریق بهبود جریان خون در ریه‌ها تنفس را آسان‌تر می‌کند.

اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: پودر هل یکی از ادویه‌های معطر و محبوب است که از دانه‌های گیاه هل تهیه می‌شود. این ادویه نه تنها در آشپزی استفاده می‌شود، بلکه به دلیل خواص دارویی‌اش نیز مورد توجه قرار گرفته است. از خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی گرفته تا تقویت سیستم ایمنی و بهبود هضم غذا، هل می‌تواند به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و یا به عنوان یک درمان طبیعی مورد استفاده قرار گیرد. مصرف منظم هل به بهبود وضعیت سلامت و پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها کمک می‌کند. با این حال، در صورت داشتن هرگونه مشکل خاص پزشکی، مشورت با پزشک قبل از شروع مصرف مکمل‌های هل توصیه می‌شود. در زیر به مهم‌ترین خواص پودر هل اشاره می‌کنیم:

۱. خواص هل در تقویت دستگاه گوارش

هل از گذشته‌های دور در آیورودا (علم باستانی هندی درباره پزشکی و سبک زندگی)، پزشکی چینی و پزشکی یونانی به عنوان درمانی برای اختلالات گوارشی مورد استفاده بوده است. عصاره متانولی گرفته شده از هل جزئی است که به کنترل اختلالات گوارشی مانند اسیدیته، نفخ شکم، و گرفتگی معده کمک می‌کند. پودر هل به تحریک تولید صفرا کمک می‌کند که باعث بهبود هضم چربی‌ها و جذب مواد مغذی می‌شود. روغن‌های فرار استخراج شده از هل آثار مثبت بر اختلالات دستگاه گوارش را نشان داده اند. کاهش نفخ و سوء هاضمه: هل می‌تواند به کاهش نفخ و تسکین سوء هاضمه کمک کند و از بروز مشکلات گوارشی جلوگیری کند.

۲. خواص هل در مبارزه با التهابی

کاهش التهاب‌ها: ترکیبات ضد التهابی موجود در هل می‌توانند به کاهش التهاب‌های بدن کمک کنند.

تسکین درد‌های مفصلی و عضلانی: مصرف هل یا استفاده موضعی از روغن هل می‌تواند به کاهش درد‌های مفصلی و عضلانی کمک کند.

۳. خواص هل در مبارزه با آسم 

هل نقش مهمی در مبارزه با علائم آسم از جمله خس‌خس، سرفه، تنگی نفس و احساس گرفتگی در قفسه‌ی سینه دارد. این ادویه از طریق بهبود جریان خون در ریه‌ها تنفس را آسان‌تر می‌کند. علاوه بر این هل از طریق تسکین غشای مخاطی با التهاب مرتبط با آسم مبارزه می‌کند. یک مطالعه به این نتیجه رسید که خواص هل سبز می‌تواند در درمان آسم، برونشیت و سایر مشکلات تنفسی اثرگذار باشد.

۴. خواص هل در بهبود سلامت دهان و دندان

بهبود سلامت دهان و دندان را هم می‌توانیم از جمله خواص هل بدانیم. هل خواص ضدمیکروبی دارد و به همین علت سلامت دهان و دندان را افزایش می‌دهد. بر اساس نتایج یک مطالعه هل می‌تواند از دهان و دندان در برابر عوامل بیماری‌زا (پاتوژن‌ها) محافظت کند. طعم هل جریان بزاق را تحریک می‌کند که این موضوع می‌تواند در پیشگیری از پوسیدگی دندان اثرگذار باشد. علاوه بر این هل در از بین بردن بوی بد دهان مفید است؛ به ویژه زمانی که با ادویه‌های دیگر مانند زیره مخلوط شود.

۵. خواص هل در بهبود سلامت قلب

افزایش قلب سلامت را هم می‌توانیم در لیست خواص هل قرار دهیم. هل خواص آنتی‌اکسیدانی دارد و به همین علت برای قلب مفید است. این ادویه همچنین فیبر دارد. فیبر یک ماده‌ی مغذی است که می‌تواند به کاهش سطح کلسترول خون کمک کند و سلامت قلب را بهبود دهد. هل همچنین می‌تواند سطح فشار خون را پایین بیاورد که این موضوع در افزایش سلامت قلب اثرگذار است. به یک فنجان آب هلو یک قاشق چای‌خوری گشنیز و نوک قاشق چای‌خوری هل اضافه کنید و آن را بنوشید. این نوشیدنی برای سلامتی قلب مفید است. به نظر می‌رسد هل سیاه برای سلامت قلب بهتر است. یک مطالعه روی بیماران مبتلا به بیماری ایسکمیک قلبی به این نتیجه رسید که مصرف هل سیاه به بهبود بیماری آن‌ها کمک کرد.

۶. خواص هل در مبارزه با سرطان

مطالعات نشان دادندکه هل یک ترکیب طبیعی برای درمان سرطان به شمار می‌رود. بعضی از مطالعات حیوانی به این نتیجه رسیده‌اند که می‌توان از این ادویه برای پیشگیری و به تأخیر انداختن شکل‌گیری سرطان استفاده کرد. یک مطالعه‌ی عربی نشان داد که پودر هل بروز تومور را کاهش داد. علاوه بر این هل التهاب را کاهش می‌دهد که این موضوع در جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی و از بین بردن آن‌ها اثرگذار است. یک مطالعه‌ی دیگر به این نتیجه رسید که هل به درمان سرطان معده کمک می‌کند. در یک مطالعه‌ی حیوانی نشان داده شد که این ادویه اثر مثبتی روی سرطان روده‌ی بزرگ می‌گذارد.

۷. خواص هل در درمان سکسکه 

می‌توانید برای از بین بردن سکسکه از خواص هل بهره ببرید. هل عضلات را ریلکس می‌کند که این موضوع می‌تواند در رفع سکسکه اثرگذار باشد. برای درمان سکسکه تنها کاری که باید بکنید این است که یک قاشق چای‌خوری پودر هل را به مقداری آب داغ اضافه کنید. مخلوط را به مدت ۱۵ دقیقه کنار بگذارید تا کمی خنک شود. سپس مخلوط را از صافی رد کرده و آن را به‌آرامی مصرف کنید.

۸. خواص هل در درمان گلودرد 

مخلوط هل، دارچین و فلفل سیاه می‌تواند در درمان گلودرد اثرگذار باشد. هل گلودرد را تسکین می‌دهد. دارچین خواص ضدباکتریایی دارد و فلفل سیاه هم زیست‌فراهمی دو ادویه‌ی دیگر را بهبود می‌بخشد. یک گرم از هر کدام از پودر هل و دارچین را به همراه ۱۲۵ میلی‌گرم فلفل سیاه با یک قاشق چای‌خوری عسل مخلوط کنید. ترکیب به دست آمده را سه بار در روز بمکید. نشان داده شده که هل حالت تهوع را کاهش می‌دهد و از استفراغ جلوگیری می‌کند. در یک مطالعه نشان داده شد شرکت‌کنندگانی که پودر هل مصرف کردند، کاهش تعداد دفعات و طول حالت تهوع را تجربه کردند.

۹. خواص هل در بهبود سلامت جنسی

دانه معطر هل به عبارتی ۱ افرودیازیک است. این ماده کمک می‌کند که میل جنسی شما افزایش پیدا کند. همچنین در ترشح کردن محرک‌های عصبی نیز تاثیر بسزایی دارد. برخی از محققان بر این باورهستند که دانه هل می‌تواند ناتوانی جنسی شما را درمان کند. البته این موضوع نیاز به تحقیقات گسترده‌تر و بیشتری دارد.

۱۰. خواص هل در بهبود دیابت

یکی دیگر از خواص هل تاثیرگذاری آن روی سندرم متابویک است. سندرم متابولیک سلامتی بدن را از جهات مختلفی تحت تاثیر قرار می‌دهد و از بروز بیماری‌های قلبی و دیابت نوع ۲ پیشگیری می‌کند. این مشکل شامل چند شرایط سلامتی، چاقی، قند خون بالا، تری گلیسیرید بالا، کلسترول بالا و سطح پایین کلسترول خوب است که مصرف هل می‌توانند روی برخی موارد نام برده شده اثر گذار باشد. به عنوان مثال، به خانم‌های دارای اضافه وزن برای پیشگیری از دیابت و کلسترول بالا پیشنهاد می‌شود، هل را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

نحوه مصرف پودر هل

افزودن به غذاها: پودر هل را می‌توان به انواع غذاها، دسرها، نوشیدنی‌ها و حتی نان و کیک‌ها اضافه کرد تا علاوه بر طعم مطبوع، از خواص دارویی آن نیز بهره‌مند شوید.

دمنوش هل: برای تهیه دمنوش، یک قاشق چای‌خوری پودر هل را در یک فنجان آب جوش بریزید و پس از ۵-۱۰ دقیقه صاف کرده و مصرف کنید.

مصرف با چای: افزودن پودر هل به چای نیز می‌تواند طعم و عطر آن را بهبود بخشد و خواص دارویی هل را به نوشیدنی شما اضافه کند.

ارسال نظر