اقتصاد۲۴-در میادین ترهبار، پایتختنشینان به ازای هر کیلوگرم گوسفند زنده بین ۲۹۰ هزار تا ۳۱۰ هزار تومان و به ازای هر کیلوگرم گوساله زنده مبلغی بین ۱۸۰ هزار تا ۲۰۰ هزار تومان متحمل میشوند.
در استان اصفهان، متقاضیان این محصول آلی را با میانگین قیمت ۲۴۴ هزار تومان تهیه میکنند.
گوسفند زنده در پایتخت هنر و فرهنگ بین ۲۹۵ هزار تا ۳۱۰ هزار تومان خریدوفروش میشود و گوساله زنده از ۱۸۰ هزار تا ۱۹۰ هزار تومان نوسان دارد
در استان خراسانرضوی با توجه به بالا بودن میزان تقاضا دام، گوسفند زنده بین ۲۹۰ هزار تا ۳۰۵ هزار تومان و گوساله زنده بین ۱۷۰ هزار تا ۱۸۰ هزار تومان معامله میشود.
ساحلنشینان استان فارس، گوسفند زنده را همچون روز گذشته همسان با استان مرکزی با نرخ بین ۲۹۵ هزار تا ۳۰۰ هزار تومان خریداری میکنند. گوساله زنده در سطح این استان همسان با اصفهان عرضه میشود.
استان همدان با نازلترین قیمت دام زنده در سطح کشور خودنمایی میکند. در این استان گوسفند زنده با کمترین قیمت از ۲۷۵ هزار تا ۳۰۰ هزار تومان توزیع میشود.
در استان قم، دام زنده به عنوان محصولی گرانبها نسبت به استانهای دیگر شناخته میشود. گوساله زنده در این استان بین ۱۹۰ هزار تا ۲۰۰ هزار تومان متغیر است و گوسفند زنده با نرخ بین ۳۰۰ هزار تا ۳۱۰ هزار تومان ارزشگذاری شده است.
دو استان مرکزی و چهارمحالوبختیاری به عنوان استانهایی با مقرون به صرفهترین نرخ، گوسفند زنده را به ترتیب از ۲۹۵ هزار تا ۳۰۰ هزار تومان و ۲۸۰ هزار تا ۳۰۰ هزار تومان دادوستد میشود.
افزایش شکاف قیمتی گوشت تنظیم بازار و تولید داخلی
گزارشها در بازار دام زنده حاکی از کاهش چشمگیر قیمتها در ماه جاری نسبت به ماههای گذشته است.
در این راستا منصور پوریان، رئیس شورای تامین دام کشور به تسنیم گفت: قیمت هر کیلوگرم دام زنده درجه یک سبک به طور میانگین بین ۲۵۰ تا ۲۷۰ هزار تومان است.
بیشتر بخوانید:اعلام قیمت جدید دام زنده در بازار
منصور پوریان از کاهش قیمت دام زنده سبک و سنگین در کشور خبر داد و گفت: اکنون جمعیت دام زنده و عرضه گوشت قرمز به گونهای است که وضعیت بازار این محصول در حال متعادل شدن است.
پوریان با بیان اینکه گوشت منجمد وارداتی در بازار تهران والبرز به وفور یافت میشود، تصریح کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله و گوسفندی منجمد وارداتی در بازار ۳۰۰ هزار تومان است که گوشت به صورت روزانه در حال توزیع است.
وی با اشاره به اینکه فاصله قیمتی گوشت تنظیم بازاری و گوشت داخلی بسیار زیاد است، گفت: این در حالی رخ میدهد که با عرضه گسترده دام داخلی روبرو هستیم.
رئیس شورای تامین دام کشور با بیان اینکه گرایش مردم به سمت گوشتهای تنظیم بازاری بالاست، بیان کرد: با عرضه بالای حجم گوشت وادراتی، بازار در حال کنترل است.
پوریان اظهار داشت: در کنار عرضه گوشت داخلی، تامین و واردات گوشت منجمد و گرم و تامین دامهای پرواری تولید و عرضه منظم گوشت مرغ، موجب تنظیم بازار این محصول شده است، زیرا بخشی از مردم به سمت مصرف گوشت مرغ روی آوردهاند؛ بنابراین افزایش بخشی از مصرف به سمت گوشت مرغ، موجب تعادل بازار گوشت قرمز در کشور شده است.