تاریخ انتشار: ۰۹:۴۲ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۳
بررسی آخرین تغییرات قیمت ارز

خروج تقاضای کاذب از بازار ارز

در روز‌های میانی هفته به‌طور ناگهانی دمای معاملات ارزی و طلایی افزایش یافت. در راستای این افزایش دما قیمت سکه طلا حدود یک و نیم میلیون تومان رشد کرد و شاخص‌های ارزی نیز رشد قیمت‌هایی را تجربه کردند. بخشی از رشد نرخ‌های صورت گرفته در بازار روز سه‌شنبه جبران شد. عده‌ای از تحلیلگران رشد قیمت مذکور را ناشی از وجود یک تقاضای کاذب در معاملات می‌دانند که هم‌اکنون بازار در حال گذر از آن است.

اقتصاد ۲۴- بازار‌های ارز و طلا در روز‌هایی از سال جاری که ریسک سیاسی قابل توجهی وجود ندارد، دچار رکود می‌شوند. یکی از فعالان بازار طلا به خبرنگار «دنیای اقتصاد» می‌گوید: «در برخی از روز‌های سال جاری اگر با همکاران معامله‌ای انجام ندهیم باید مغازه را تعطیل و در خانه بمانیم، چرا که خریداری در بازار مشاهده نمی‌شود.» البته مشاهدات حاکی از آن است که کار و کاسبی فروشندگان ارز و طلا در روز‌های پرریسک بازار حسابی سکه است. اما در هفته گذشته که سیگنال‌های منفی به مرور از بازار فاصله گرفته‌اند، معاملات مجددا دچار رکود شده است.

در روز دوشنبه دنبال‌کنندگان بازار‌های طلا و ارز شاهد یک افزایش دما در این ۲ بازار بودند که با رکود روز‌های پیش از آن مغایرت داشت. سکه طلا طرح جدید در عصر روز دوشنبه حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان گران‌تر از روز یکشنبه به فروش رسید. این شرایط در معاملات دیگر قطعات خانواده سکه و همچنین شاخص‌های ارزی نیز وجود داشت.

برخی از تحلیلگران خروج یک روزه بازار از رکود را ناشی از انتشار یک خبر عجیب و جدید می‌دانند. در روز‌های اخیر خبری مبنی بر خوش‌یمنی معامله در روز ۱۳ ماه صفر در میان فعالان مجازی دست به دست می‌شد. در ابتدا کارشناسان توجهی به این خبر نداشتند، اما با شروع معاملات در روز دوشنبه تاثیر این خبر جدید در معاملات مشاهده شد. تاثیر چشمگیر یک خبر مجازی بر روند بازار ارز و طلای کشور خود مساله جالب توجهی است. اما نکته مهم‌تر آن است که به گفته یکی از کارشناسان قدیمی بازار طلا، این نخستین باری است که چنین خبری پخش می‌شود. محمد کشتی‌آرای، نایب‌رئیس اتحادیه طلا و جواهر در این رابطه گفت: «در سال‌های گذشته مطلقا چنین چیزی در بازار طلا دیده نمی‌شد و این میزان تقاضا برای خرید طلا در روز ۱۳ صفر تنها به دلیل تاثیر محتوای فضای مجازی بر روی مردم است.» فارغ از درست یا غلط بودن اتفاق مورد بحث، به‌نظر می‌رسد که بازار هم‌اکنون در حال عبور از این موج یک روزه است.


بیشتر بخوانید: پروژه یکسان سازی نرخ‌های دلار کلید خورد؟


بخشی از فشار مشاهده شده در بازار روز دوشنبه، با شروع معاملات در بازار دیروز تخلیه شد و تحلیلگران معتقدند که احتمالا بخش دیگر آن نیز به زودی تخلیه شود. البته با توجه به افت نرخ قابل توجه شاخص‌ها در بازار یک هفته اخیر می‌توان پیش‌بینی کرد که بخشی از رشد قیمت صورت گرفته جبران نشود. چرا که روند کاهشی صورت گرفته در بازار‌های ارز و طلا اصلاح نشده و بازار بلافاصله پس از افت قیمت، با تقاضای ۱۳ صفر مواجه شد. به‌طور مثال نرخ دلار آزاد که در کمتر از ۱۰ روز گذشته در کانال ۶۱ هزار تومانی نوسان می‌کرد، در بازار روز‌های ابتدایی هفته جاری به سطوح قیمتی ابتدای کانال ۵۸ هزار تومانی رسید. درصورتی که این روند کاهشی اصلاح شود می‌توان پیش‌بینی کرد بخشی از رشد قیمت صورت گرفته در روز دوشنبه در ارزش شاخص‌ها حفظ شود.

میل کاهشی بازار‌ها

همان‌طور که پیش از این ذکر شد بازار در ۲ روز گذشته دو روند متفاوت را تجربه کرد. قیمت اسکناس دلار بازار آزاد در معاملات روز دوشنبه به حوالی رقم ۵۸ هزار و ۷۰۰ تومان رسیده بود که در بازار روز سه‌شنبه نمودار نرخ این ارز تغییر فاز داد و دلار با افت ارزش ۳۰۰ تومانی خود به رقم ۵۸ هزار و ۴۰۰ تومان رسید. در بازار سکه نیز شرایط مشابه بود. هر قطعه سکه طلا طرح جدید در عصر روز سه‌شنبه حدود ۵۲۰ هزار تومان ارزان‌تر از روز پیشین در رقم ۴۲ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان به فروش رسید. نیم و ربع سکه نیز به ترتیب با افت نرخ‌های ۳۵۰ و ۱۵۰ هزار تومانی در ارقام ۲۲ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان و ۱۴ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان معامله شدند.

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر