تاریخ انتشار: ۲۰:۳۰ - ۱۴ مهر ۱۴۰۳
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار:

بورس رشد خواهد کرد

رئیس سازمان بورس گفت: یکی از اولین کارهایی که در سازمان انجام دادیم، فهرست کردن مشکلات بازار سرمایه و سازمان بود. در حال حاضر، ۱۷ اقدام نهایی شده است که باید در ۶ ماه نخست سال اجرایی شوند تا بازار سرمایه روی رشد را ببیند.

اقتصاد۲۴- حجت‌الله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، در مراسم بزرگداشت روز کارگزار به مسائل و چالش‌های موجود در بازار سرمایه پرداخت و بر تعامل با سیاست‌گذار پولی و ضرورت رفع اختلالات بازار تأکید کرد.

صیدی با اشاره به لزوم همکاری بهتر بین بازار سرمایه و بازار پول اظهار داشت: تعامل با سیاست‌گذار پولی یکی از مسائلی است که باید در آن بهتر یکدیگر را درک کنیم تا کار‌ها بهتر پیش برود. باید باهم بر روی مسائلی که بر بازار پول و بازار سرمایه تأثیر می‌گذارند کار کنیم؛ از جمله تفاوت نرخ ارز نیمایی و آزاد و افزایش نرخ بهره بدون ریسک که اثرات مهمی بر بازار سرمایه داشته‌اند.

وی توجیه سرمایه‌گذاران و ایجاد آرامش در بازار را از جمله عوامل مهم برای بهبود شرایط بازار دانست و افزود: باید به سرمایه‌گذاران آرامش دهیم و به بازار کمک کنیم تا مشکلات آن برطرف شود. در مواقع حساس مانند اتفاقات اخیر، نهاد تنظیم‌گر و ناظر باید با صبر و تحمل بیشتری تصمیم‌گیری کند.

رئیس سازمان بورس با تأکید بر اهمیت بهبود وضعیت بازار اظهار کرد: ما باید کم‌هزینه‌ترین و پربازده‌ترین راهکار‌ها را انتخاب کنیم. در عمل، هر تصمیمی که می‌گیریم مزایا و معایبی دارد، اما مهم این است که مزایای آن بیشتر از معایب باشد. همچنین باید بازار سرمایه جذاب باشد تا هیچ‌کس از سرمایه‌گذاری در بورس هراس نداشته باشد.

لزوم رشد سالانه ۶.۵ درصدی تا سال ۱۴۱۰

حجت‌الله صیدی در ادامه سخنان خود به لزوم حفظ جایگاه فعلی بازار سرمایه تا سال ۱۴۱۰ اشاره کرد و گفت: براساس محاسبات، برای حفظ جایگاه فعلی بازار سرمایه، باید سالانه به‌طور متوسط ۶.۵ درصد رشد داشته باشیم که نیازمند حدود ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری سالانه است. این سرمایه‌گذاری باید با همکاری بازار پول و بازار سرمایه تسهیل شود. برای اینکه سرمایه‌گذاری‌ها شکل بگیرد، باید از حقوق سرمایه‌گذاران صیانت شود و جذابیت بازار سرمایه حفظ شود.

وی با اشاره به اهمیت توسعه بورس‌های کالایی عنوان کرد: ما باید بورس‌های کالایی را توسعه دهیم. بحث ناترازی انرژی و درآمد نفت که همه از آن گلایه دارند، یکی از راه‌حل‌هایش در بازار سرمایه، یعنی بورس انرژی و بورس کالا نهفته است.

رئیس سازمان بورس بر لزوم تسهیل فرآیند دریافت مجوز‌ها تأکید کرد و گفت: برای ما به‌عنوان نهاد تنظیم‌گر و ناظر، افتخار نیست که فرآیند صدور مجوز‌ها سخت و زمان‌بر باشد. باید شرایطی را فراهم کنیم که هر فردی که شرایط لازم را دارد، به‌راحتی مجوز دریافت کند و سپس موفقیت آن شرکت به عملکرد خود آن بستگی داشته باشد.


بیشتر بخوانید: پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۱۵ مهر ماه ۱۴۰۳


بازار سرمایه باید روی رشد را ببیند

صیدی با اشاره به برنامه‌های سازمان برای بهبود وضعیت بازار سرمایه اظهار داشت: حدود ۳۲ سال پیش بازار سرمایه را از طریق کارگزاری شناختیم و در آن زمان سازمان کارگزاران بورس و اوراق بهادار فعالیت داشت که آقای رجایی سلماسی دبیری آن را برعهده داشتند. یکی از اولین کار‌هایی که در سازمان انجام دادیم، فهرست کردن مشکلات بازار سرمایه و سازمان بود. در حال حاضر، ۱۷ اقدام نهایی شده است که باید در ۶ ماه نخست سال اجرایی شوند تا بازار سرمایه روی رشد را ببیند.

وی همچنین با اشاره به برگزاری جلسه مهمی در صبح روز برگزاری این مراسم عنوان کرد: مردم، نمایندگان مجلس و مسئولین همگی دغدغه رشد اقتصاد را دارند و سازمان بورس نیز به‌عنوان بخشی از اقتصاد کشور باید نقش و مسئولیت خود را به‌درستی انجام دهد.

رئیس سازمان بورس عنوان کرد: برای محقق شدن مسائل باید دست به دست هم دهیم. کسی نمیتواند کارایی بازار را مانند ولوم ضبط افزایش دهد. همه این‌ها برآیند یک سری اقدامات است. برای تسریع تشکیل سرمایه همگی از جمله شرکت‌های کارگزاری باید کار کنیم.

وی با بیان اینکه «صندوق توسعه و تثبیت بازار، ابزار‌های آرامش در بورس هستند.»، خاطرنشان کرد: حدود ۴۰ سال پیش در بازار از پدران خود یاد گرفتیم که برای افزایش سود باید بازار را گسترش دهیم. خواهش اولم این است که همه دست به دست هم دهیم تا از این حالت دنباله رو بودن به حالت پیش رو بودن حرکت کنیم. دوم اینکه این جلسات را بیشتر کرده و موارد را یکی یکی مطرح کنیم و کمک کنیم تا حل شوند.

صیدی ادامه داد: مقررات زدایی از بازار سرمایه یکی از نتایجی است که به آن رسیده ایم؛ باید سامانه‌ها را توسعه دهیم تا سرعت بالا برود. حقوق مالکانه معادن، نرخ خوراک و قیمت‌گذاری دستوری؛ همه این‌ها مواردی هستند که در بازار کالا اختلال ایجاد کرده‌اند که آثارش در بازار سرمایه مشخص است.

رئیس سازمان بورس، «اطلاعات» را رکنی مهم در بازار سرمایه دانست و گفت: در بازار سرمایه آن چیزی که حرف می‌زند اطلاعات است. باید کیفیت و کمیت آن را بهبود ببخشیم که این فقط برعهده ناشر و حسابرس نیست. اطلاعات را هر چه قابل اتکا‌تر و تحلیل شده تحویل جامعه دهیم، جامعه بهتر درک می‌کند و پیش می‌رود.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: ان‌شاءالله روزی شود که با کمک هم، بازاری چند برابر بازار فعلی (۱۴۰ میلیارد دلاری) داشته باشیم. ما باید هم اندازه بازار پول نقش آفرینی داشته باشیم.

ارسال نظر