تاریخ انتشار: ۰۵:۰۰ - ۲۱ مهر ۱۴۰۳

رویکرد جامع ژاپن برای تأمین مواد غذایی اضطراری

برنامه ژاپن درخصوص منابع غذایی اضطراری شامل اقلام بادوام، مغذی و خوشمزه برای آمادگی در برابر بلایا می‌شود.

اقتصاد۲۴-برنامه ژاپن درخصوص منابع غذایی اضطراری شامل اقلام بادوام، مغذی و خوشمزه برای آمادگی در برابر بلایا می‌شود.

در مواجهه با بلایای ناگهانی و شرایط اضطراری، منابع غذایی لازمه بقا خواهند بود. ژاپن به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود همواره در برابر بلایای طبیعی مانند زلزله و سونامی آسیب‌پذیر بوده است. از این‌رو، تقریباً همه خانواده‌های ژاپنی منابع غذایی اضطراری دارند.

حتی اگر در کشوری زندگی نمی ‏کنید که در برابر بلایای طبیعی آسیب ‏پذیر است، هنوز می ‏توانید طوری برنامه ‏ریزی کنید که در شرایط اضطراری برای مدتی کوتاه ذخیره مواد غذایی داشته باشید.

در ژاپن، بسیاری از مواد غذایی به‌طور مشخص جهت آمادگی در برابر بلایا طراحی شده‌اند. این غذا‌ها به شکل ویژه فراوری می‌شوند تا بدون آن‌که طعم‌شان را از دست بدهند برای یک مدت طولانی ذخیره شوند. این کار باعث می‌شود که چالش پیدا کردن غذا در زمان فاجعه به حداقل برسد.

براساس دستورالعمل‌های دولت ژاپن، معمولاً بیش از یک هفته طول می‌کشد تا امکانات اولیه زندگی پس از بروز فاجعه به حالت اول بازگردند. تحویل بسته‌های کمکی ممکن است سه روز یا بیشتر طول بکشد. با توجه به کمبود مواد غذایی در سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌ها در جریان فاجعه، به خانواده‌ها توصیه می‌شود که بسته به تعداد اعضای خانواده خود برای دست‌کم سه روز تا یک هفته غذا ذخیره کنند.

منابع غذایی اضطراری شامل آب، وعده‌های غذایی آماده، وسایل آشپزی، کنسرو و تنقلات می‌شود. با داشتن این اقلام بادوام، خانواده‌ها می‌توانند خودشان را برای شرایطی مانند قطعی برق، کمبود آب و اختلال در تأمین گاز که ممکن است در زمان بلایای بزرگ رخ بدهد، آماده کنند.

منابع آب آشامیدنی

آب لازمه بقا است. درصورت بروز فاجعه ممکن است با کمبود آب مواجه شوید. توصیه می‌شود روزانه ۳ لیتر آب آشامیدنی تهیه کنید که برای سه روز دست‌کم به ۹ لیتر می‌رسد. می‌توانید نوشیدنی‌های مرسوم مانند نوشیدنی‌های انرژی‌زا را نیز ذخیره کنید.
اقلام غذایی اضطراری ضروری

در شرایط بلاتکلیفی، داشتن رژیم غذایی متعادل و سطح انرژی کافی برای بقا و تندرستی حائز اهمیت است. از این‌رو، در تهیه مواد غذایی اضطراری به ترکیبی متعادل از مواد مغذی از جمله کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و ویتأمین‌ها توجه کنید و برای سالم ماندن از تأمین کالری کافی روزانه مطمئن شوید.

کنسرو نان

نان اضطراری ژاپنی بافت نرمی دارد و پف‌دار است که آن را از نان خشک و ترد معمولی که در دیگر بسته‌های اضطراری مرسوم یافت می‌شود متمایز می‌کند. اگر کنسرو نان در دسترس نیست می ‏توان نان حشک ذخیره کرد.

کنسرو ماهی

ماهی کنسروی غنی از پروتئین و چربی‌های سالم است و بافت لطیفی دارد که می‌توانید آن را مستقیماً از داخل قوطی میل کنید. ماهی کنسروی با نان، برنج یا سوپ قابل خوردن است. کنسرو‌های ماهی معمولاً تا سه سال ماندگاری دارند.

برنج فوری

برنج فوری نیم‌پزشده که برای ماندگاری بالا خشک می‌شود، یکی از بی‌دردسرترین غذا‌های اضطراری است.

در ژاپن بسته ‏های برنج فوری ارائه می ‏شود. برای تهیه برنج فوری کافی است داخل بسته برنج آب داغ بریزید، درب آن را ببندید و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا برنج خیس بخورد. اگر آب داغ در دسترس نداشتید، می‌توانید از آب سرد استفاده کرد که تهیه برنج در این حالت حدود ۶۰ دقیقه طول می‌کشد. بسته‌ها یک قاشق همراه خود دارند تا برنج را راحت‌تر میل کنید. در خارج از ژاپن، می ‏توان بسته ‏های برنج فوری را از فروشگاه‌های ژاپنی تهیه کرد.

سوپ سبزیجات

داشتن یک رژیم غذایی متعادل در زمان‌های دشوار بسیار حائز اهمیت است. کنسرو سوپ سبزیجات به این هدف کمک می‌کند:

ترکیبات متنوع اعم از گوجه فرنگی، کدو، حبوبات و قارچ
تأمین فیبر خوراکی
بسته‌بندی مخصوص برای ماندگاری تا ۵.۵ سال

مواد غذایی مرتبط با مراقبت تغذیه‌ای

این غذا‌های ویژه برای سالمندان، کودکان و بیمارانی که شرایط خاصی در جویدن یا بلعیدن غذا دارند عرضه می‌شوند. غذا‌های مرتبط با مراقبت تغذیه‌ای شامل گزینه‌های مختلف اعم از حلیم آلو، پوره سبزیجات، سوپ تخم‌مرغ، سوپ ذرت و کوفته می‌شوند. این غذا‌ها که بیش از یک سال ماندگاری دارند، برای مصرف در زمان قطعی آب و برق پس از بروز فاجعه مناسب هستند.

برگه خشک

از جمله برگه آلو یا زردآلو یا میوه ‏های خشک شده دیگر

شیر خشک مایع

برای نوزادانی که تغذیه اصلی آن‌ها با شیر مادر یا شیر خشک است، کنسرو شیر خشک مایع چندین مزیت دارد:

به‌طور مستقیم و بدون نیاز به آماده‌سازی قابل مصرف است
در زمان قطعی برق یا آب مفید است
اگر در دمای اتاق نگهداری شود، یک سال ماندگاری دارد

دستورالعمل تهیه غذای اضطراری

هنگام جمع‌آوری مواد غذایی اضطراری:

اقلامی را انتخاب کنید که بتوانید آن‌ها را برای مدتی طولانی در دمای اتاق نگه‌دارید
اقلامی را انتخاب کنید که مصرف آن‌ها برای اکثر افراد آسان است
نیاز‌های غذایی ویژه اعضای خانواده از جمله خانم‌های باردار، نوزادان، سالمندان مبتلا به مشکلات بلع و کسانی که حساسیت غذایی دارند را در نظر بگیرید

توجه داشته باشید که کسب آمادگی بسیار مهم است. ذخیره کردن منابع غذایی می‌تواند از گرسنگی کشیدن جلوگیری کند و ترس و وحشت را در دوران فاجعه به حاقل برساند و امنیت بیشتری را برای شما و خانواده‌تان فراهم کند.

ارسال نظر