اقتصاد۲۴-معاملات روز یکشنبه بازار سرمایه با کندل منفی بسته شد. شاخص کل در پایان معاملات این روز در سطح دو میلیون و ۲۱ هزار واحدی ایستاد. در کنار این ریزش، ارزش معاملات روز یکشنبه عدد بسیاری کوچکی را نسبت به هفته گذشته ثبت کرد.
مبین ناظمی، کارشناس بازار سرمایه، در گفتگو با تجارتنیوز در رابطه با علت کاهش ارزش معاملات و ایجاد صفوف فروش مکرر در بورس گفت: «بازار روز یکشنبه در حالی پایان یافت که ارزش معاملات خرد، زیر دو همت قرار داشت. دلیل اصلی این اتفاق ریسکهای سیستماتیک و غیرسیستماتیک تحمیل شده به بازار است.»
وی ادامه داد: «شدت تنشها و هیجان منفی، سرمایهگذاران قدیمی و جدید را از بورس دلسرد کرده و محدودیت دامنه نوسان نیز به این اتفاقات شدت داده است.»
افزایش نرخ نیما و خرید سهام توسط صندوقهای درآمد ثابت به تنهایی برای نجات بازار سرمایه کافی نیست
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: «در چند روز گذشته اخباری مبنی بر افزایش نرخ نیما و کاهش اختلاف آن با قیمت بازار آزاد، همچنین کاهش حد نصاب خرید سپرده از سوی صندوقهای درآمدثابت منتشر شد که اگر تمامی این رخدادها را کنار یکدیگر قرار دهیم، اخبار مثبتی است که میتوانست به بازار جان تازهای بخشد. اما ریسکهای ژئوپلتیک این خبرها را خنثی کرد.»
پولهای بورس به سمت بازار طلا و دلار رفت
ناظمی گفت: «بازار ارز و طلا که جزو بازارهای رقیب محسوب میشوند در شرایط فعلی همچنان پیشتاز هستند و از فرصت تنشها استفاده کردند. از عمده دلایل خروج پول از بورس میتوان به رونق گرفتن این بازارها و جابهجایی سرمایه به دلار و طلا به ویژه صندوقهای طلا اشاره کرد.»
وی ادامه داد: «در کنار بیرمقی بازار سرمایه در سوی دیگر صندوقهای طلا رکوردهای جدیدی از ورود پول ثبت کردند. روز شنبه حدود یک همت پول به صندوقهای طلا رقم خورد که عدد بالا و شگفتانگیزی است.»
این کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: «مدیریت بازار سرمایه با توجه به این تنشها کار دشواری است. انتظار میرفت در نیمه دوم سال بازار رنگ و بوی سرسبزی به خود بگیرد. اما با وجود این بحرانها و تنشها رقم نخورد.»
با توجه به اظهارات ناظمی و فرآیندی که این روزها بازار سهام سپری میکند، به نظر میرسد بازار سهام در معاملات روز آینده هم تحت تاثیر تلاطم قیمتی بازارهای رقیب قرار گیرد و در سایه ناامیدی از بهبود وضعیت سرمایهگذاری مولد در کشور، همچنان معاملات در محدوده منفی انجام شود.