تاریخ انتشار: ۰۱:۴۲ - ۰۱ آبان ۱۴۰۳

تفاوت غذاهای فراسودمند و غذاهای دارویی

کارشناس غذایی سازمان غذا و دارو گفت: غذاهای فراسودمند و غذاهای دارویی هر دو نقش مهمی در ارتقاء سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها دارند؛ اما باید توجه داشت که این دو دسته غذا از نظر هدف و نحوه مصرف تفاوت‌های اساسی با یکدیگر دارند.

اقتصاد۲۴- مهندس زهره پوراحمدی اظهار داشت: غذا‌های فراسودمند، غذا‌هایی هستند که علاوه بر تأمین نیاز‌های تغذیه‌ای روزانه، خواص بهداشتی و درمانی دارند و می‌توانند به پیشگیری از بیماری‌ها کمک کنند. به برای نمونه محصولات پروبیوتیک، ماهی‌های چرب و مغز‌های خشک (مانند گردو) نمونه‌هایی از این غذا‌ها هستند. این نوع غذا‌ها به دلیل ترکیبات مفیدشان می‌توانند به بهبود عملکرد سیستم ایمنی، کاهش التهاب و سلامت قلب و عروق کمک کنند.

وی همچنین افزود: غذا‌های دارویی به طور خاص برای درمان بیماری‌ها یا کاهش علائم آن‌ها طراحی شده‌اند. این غذا‌ها معمولا حاوی ترکیبات فعال هستند که تأثیر مستقیمی بر روی بیماری‌های خاص دارند. برای مثال، زردچوبه به خاطر خاصیت ضد التهابی‌اش در درمان برخی بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دسته از غذا‌ها ممکن است به عنوان مکملی برای درمان‌های دارویی تجویز شوند و نیاز به مشاوره با پزشک یا متخصص تغذیه دارند.

پوراحمدی در ادامه توضیح داد: هدف اصلی غذا‌های فراسودمند، حفظ و ارتقاء سلامت عمومی است؛ در حالی که غذا‌های دارویی برای درمان و مدیریت بیماری‌ها مصرف می‌شوند.


بیشتر بخوانید: ۵ خواص فراسودمند از مصرف هویج در رژیم غذایی


بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، او به اهمیت مشورت با متخصصان در مورد مصرف غذا‌های دارویی تأکید کرد و گفت: این غذا‌ها ممکن است عوارض جانبی داشته باشند یا با دارو‌های دیگر تداخل کنند، بنابراین مصرف آن‌ها باید تحت نظر پزشک باشد.

پوراحمدی خاطرنشان کرد: درک صحیح تفاوت‌های بین این دو نوع غذا می‌تواند به افراد کمک کند تا انتخاب‌های بهتری در رژیم غذایی خود داشته باشند و از خواص سلامتی آن‌ها بهره‌مند شوند.

او همچنین توصیه کرد که افراد به ترکیب مناسبی از هر دو نوع غذا در رژیم غذایی خود توجه داشته باشند تا از فواید هر دو بهره‌مند شوند.

منبع: ایسنا
ارسال نظر