اقتصاد۲۴- در یک ماه اخیر یعنی از ۱۲ مهر تا ۱۳ آبان بیش از هشت هزار تومان افزایش ارزش داشته است. این اسکناس در مدت یاد شده ۱۴ درصد گران شده و اکنون در کریدور هفتم معامله میشود.
سیر صعودی قیمت دلار در مدت یاد شده به صورت پلکانی با تلورانسهای ۵۰۰ تا هزار و ۲۰۰ تومانی رخ داده و منطقه تعادلی این اسکناس را بالاتر برده است.
با وجود اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون کشور درگیر رخدادهای بزرگ و بیشماری بوده، اما سیاستگذار همواره به هر طریقی چه با ارزپاشی، چه خبردرمانی و چه با زور و دستور، مانع جهشهای قابل توجه قیمت دلار شده است.
اکنون که در ۶ ماهه دوم سال قرار داریم و انتخابات آمریکا نیز در کمتر از دو روز دیگر برگزار میشود، قیمت دلار در کریدور هفتم در حال معامله است و سقف قیمتی جدیدی را فتح کرده است.
هرچند پیش از این کارشناسان اقتصادی نسبت به واکنش دلار به رخدادهای سیاسی و ورود به کریدور مذکور هشدار داده بودند، اما به نظر میرسد معاملهگران نسبت به جهش بیشتر قیمت دلار نگرانند و همین مساله تقاضای جدیدی را نیز وارد بازار ارز خواهد کرد.
به نظر میرسد موضوع افزایش احتمال پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا از یک سو و اخبار پراکنده در خصوص تدارک ایران برای حمله به رژیم صهیونیستی، به پرشهای پلکانی قیمت دلار در هفته اول و دوم آبان کمک کرده است.
بیشتر بخوانید: چرا قیمت دلار رکورد زد؟
سقف قیمت دلار بالا رفت؟
کارشناسان اقتصادی کف قیمت دلار را با وجود ریسکهای سیاسی موجود، نیمه کریدور ششم میدانند و سقف این اسکناس را کانال اول و دوم کریدور هفتم در نظر میگیرند. به اعتقاد آنها ارزش ذاتی قیمت دلار، کانال چهارم از کریدور هفتم است و تحرکات قیمتی به سمت این محدوده، غیرمنطقی نیست.
باید در نظر داشت موضوع کسری بودجه و افزایش نرخ رشد پایه پولی و نقدینگی از دلایل ریشهای رشد قیمت دلار در بلندمدت است.