اقتصاد ۲۴- در حالی که نامهایی مانند ایلان ماسک، جف بزوس و بیل گیتس صدرنشین فهرست میلیاردرهای جهان هستند شخصیتی کمتر شناخته شده وجود دارد که بیش از هر یک از آنان به مدیریت ثروت مشغول است. لری فینکT مدیر عامل شرکت خدمات مالی چند ملیتی امریکایی بلک راک، بر دارایی خیره کننده ۱۱.۵ تریلیون دلاری نظارت دارد.
بلک راک که توسط فینک و شرکای او در سال ۱۹۸۸ تأسیس شد، بزرگترین شرکت مدیریت دارایی در جهان است. این شرکت مجموعهای از سرمایههای عمومی بزرگتر از تولید ناخالص داخلی بسیاری از کشورها و نزدیک به نیمی از تولید ناخالص داخلی ایالات متحده را کنترل میکند. بلک راک از سال ۲۰۲۱، مالک ۷٫۵ درصد از سهام HSBC Holdings plc است که باعث شده آن شرکت به دومین سهامدار بزرگ بعد از شرکت بیمه "پینگ آن" تبدیل شود. بلک راک با دارایی حدود ۱۰ تریلیون دلاری صد و دومین شرکت با ارزش در سطح جهانی قلمداد میشود.
فینک از طریق بلک راک تقریبا در هر شرکت بزرگی در سراسرجهان دارای سهام است. براساس گزارش نشریه "فوربز" علیرغم مدیریت چنین ثروت عظیمی، دارایی خالص شخصی فینک در آوریل ۲۰۲۲ یک میلیارد دلار برآورد شد، زیرا پولی که بلک راک مدیریت میکند متعلق به مردم است.
فینک چگونه به ثروت فعلی دست یافت؟
لری فینک فارغ التحصیل مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی از دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس با تمرکز بر املاک و مستغلات بوده است. او پیش از تاسیس بلک راک مدیر عامل شرکت "فرست بوستون" بود. او در طول سالیان متمادی نفوذ خود را گسترش داد و در مجامعی مانند مجمع جهانی اقتصاد و مرکز پزشکی NYU Langone خدمت کرد. علاوه بر این، او در هیئت مدیره موزه هنرهای مدرن و شورای روابط خارجی امریکا نیز عضویت دارد. فینک همچنین در هیئت مشاوران دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه تسینگ هوا در پکن و در کمیته اجرایی مشارکت برای شهر نیویورک خدمت میکند.
نقش فینک بهعنوان دروازه بان ثروت عمومی، که اغلب "صاحب نیمی از آمریکا" نامیده میشود، او را به یکی از تأثیرگذارترین شدهترین چهرهها در امور مالی تبدیل کرده است. فینک از طریق بلک راک تصمیماتی را شکل میدهد که بر اقتصاد، شرکتها و میلیونها سرمایه گذار در سراسر جهان تأثیر میگذارد. او و هفت شریک دیگرش بلک راک را در سال ۱۹۹۸ تاسیس کردند و تحت رهبری اش این شرکت به یک رهبر جهانی در راه حلهای سرمایه گذاری و فناوری تبدیل شده است تا به سرمایه گذاران کمک کند تا تصمیمات مالی بهتری را اتخاذ کنند. فینک از سوی نشریه "فورچون" به عنوان یکی از بزرگترین رهبران جهان معرفی شده و نشریه "بارون" او را به مدت ۱۴ سال متوالی به عنوان یکی از "بهترین مدیران عامل جهان" معرفی کرده است.
بیشتر بخوانید: ۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادتها میتواند به موفقیتتان کمک کنند
شاید جالب باشد که بدانید لری فینک، بنیانگذار بلک راک، پیش از تأسیس آن شرکت با شکست شدیدی مواجه شد. او در سال ۱۹۸۶ در جریان سرمایه گذاری در بانک سرمایه گذاری "فرست بوستون" متحمل ضرری میلیون دلاری شد. این ضرر منجر به ترک اجباری آن شرکت از سوی او شد. علیرغم این شکست، اما فینک شرکت بلک راک را تاسیس کرد شرکتی که بیش از هفت تریلیون دلار را در مدیریت مستقیم و ۲۰ تریلیون دیگر را از طریق نرم افزار اختصاصی خود مدیریت میکند.
سفر فینک در دهه ۱۹۶۰ در کالیفرنیا آغاز شد زمانی که تغییرات سیاسی قابل توجهی در امریکا در جریان بود. او پس از اخذ مدرک کارشناسی ارشد به عنوان معامله گر اوراق قرضه به فرست بوستون پیوست. فینک در میانه جهش اقتصادی دهه ۱۹۸۰، نقشی کلیدی در نوآوری اوراق با پشتوانه رهنی ایفا کرد و به سودآوری فرست بوستون کمک نمود. با این وجود، او در سال ۱۹۸۶ ضرر قابل توجهی به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار را متحمل شد که منجر به تغییر مسیر شغلی اش شد. لری فینک، در سن ۳۶ سالگی، پس از ترک شغل قبلی خود در یک بانک سرمایه گذاری، به دلیل شهرت لکه دار شده اش با بیکاری مواجه شد. فینک، اما تسلیم نشد و مصمم بود که کسب و کار خود را راه اندازی کند، اما شهرت آلوده شده او جذب سرمایه گذاران را دشوار کرد.
آشنایی با استفان شوارتزمن کارآفرین؛ نقطه عطفی در کارنامه فینک
موفقیت فینک منجر به اختلاف نظر او با شوارتزمن بر سر ارائه گزینههای سهام بیشتر برای جذب افراد با استعداد شد و ماهیت رقابتی رابطه آن دو با یکدیگر را برجسته ساخت. از آنجایی که شوارتزمن کارآفرینی محافظه کار بود، پیشنهاد فینک را رد کرد. در نتیجه، اختلاف نظر میان آن دو بالا گرفت. فینک که مصمم به قطع روابط با بلک استون بود، خریدار را در بانک PNC پیدا کرد که در سال ۱۹۹۱ در حال خرید سهام بود و آن را به یک خریدار عالی برای مالکیت بلک استون تبدیل میکرد. شوارتزمن علیرغم تردیدهایش در نهایت با فروش کسبوکار مدیریت دارایی بلک استون به PNC موافقت کرد.
چگونگی موفقیت شرکت بلک راک
فینک پس از جدا شدن از بلک استون، شرکت "بلک راک" را با درآمد ثابت کوچک مدیریت کرد، اما تخصصص او در مهندسی مالی و فرصت غیرمنتظره از سبد اوراق قرضه سمّی جنرال الکتریک منجر به ظهور لحظهای کلیدی برای بلک راک شد.
موفقیت بلک راک در کمک به جنرال الکتریک در ارزیابی و بسته بندی مجدد داراییهای سمّی (به آن دسته از داراییهای مالی گفته میشود، که قابلیت نقدشوندگی آن از دست رفته و بازار ثانوی برای معامله آن داراییها نیز بدلیل کمبود تقاضا، دیگر موجود نیست) موفقیت شهرت لری فینک را به عنوان یک فرد پیشرو در امور مالی تثبیت کرد و بلک راک را به عنوان یک بازیگر پیشرو در مهندسی مالی مطرح نمود. بخش مدیریت ثروت بلک راک با شرکت مادرش PNC ادغام شد که منجر به دستیابی آن شرکت به مجموع دارایی ۱۵۴ میلیارد دلار شد.
سرمایه گذاری فینک در عرصه هنر و املاک
لری فینک، مدیر عامل بلک راک، به هنر و املاک به عنوان دو منبع ثروت معتقد بوده است. او از سرمایه گذارانی با سبد بیش از ۱۰۰ هزار دلار حمایت میکند تا هنر را به عنوان یک محافظ سرمایه بهتر از طلا در برابر تورم در نظر گیرند. اکنون شرکت Masterworks.io با مشارکت فینک این امکان را برای سرمایه گذاران فراهم کرده که نقاشیهای چند میلیون دلاری از هنرمندان مشهوری مانند "باسکیات" و "بنکسی" را خریداری کنند. آنان ۱۱۰ میلیون دلار سرمایه در سری A را جمع آوری کرده و یک پلتفرم خلاقانه برای سرمایه گذاری در هنر ارائه دادهاند. بلک راک، تحت رهبری لری فینک رشد کرد و به پنجمین مدیر داراییهای سهامی عام در آمریکا تبدیل شد و برای تبدیل شدن به رتبه اول بر رشد بیشتر متمرکز شده است.
دهه ۱۹۹۰ میلادی شاهد بهبود اقتصادی قوی در ایالات متحده بود. با دوره دوم ریاست جمهوری "بیل کلینتون رشد در بازار سهام و انقلاب فناوری رخ داد. این دوره همچنین شاهد توسعه مشتقات مالی بود که بعدا با بحران مواجه شد. قانون نوسازی معاملات آتی کالا در سال ۲۰۰۰ مقررات مربوط به اوراق مشتقه را حذف کرد که منجر به درآمد میلیاردی بانکهای سرمایهگذاری از طریق اوراق بهادار شد. با این وجود، این وضعیت یک بحران مالی در سالیان آتی ایجاد کرد.
در نتیجه آن وضعیت، قیمت املاک و مستغلات افزایش یافت و منجر به بحران بازار و فروپاشی موسسات مالی مانند "بِر استرنز" پنجمین سرمایه گذار بزرگ در وال استریت نیویورک در آن زمان شد. در نتیجه، از شرکت خدمات مالی و بانکداری چند ملیتی امریکایی "جی پی مورگان چیس" خواسته شد تا با مشارکت چهرههای کلیدی مانند "جیمی دایمن" بازرگان و مدیر ارشد اجرایی آن شرکت و "لری فینک"، بیر استرن را نجات دهد.
بیشتر بخوانید: ثروتمندترین افراد تاریخ کدامند؟
ایفای نقش مهم فینک در جریان بحران مالی ۲۰۰۸
لری فینک در طول بحران سال ۲۰۰۸ نقش مهمی در صنعت مالی ایفا کرد و از نزدیک با چهرههای کلیدی مانند "هِنری پالسون" بانکدار و "جیمی دایمون" همکاری داشت تا طرح نجات قابل توحهی را برای صنعت مالی مهندسی کند. بحران مالی این فرصت را به فینک داد تا موقعیت خود را به عنوان یک بازیگر اصلی در وال استریت، به ویژه پس از بحران مسکن در سال ۲۰۰۸ تقویت کند. فینک در آن دوره ظرفیت بالقوه رسانههای اجتماعی و اینترنت را تشخیص داد و اذعان داشت که این امر اساساً بخش مالی را تغییر میدهد و منجر به رشد انفجاری ETFها (صندوقهای قابل معامله در بورس) میشود. در نتیجه، بلک راک با خرید استراتژیک صندوقهای قابل معامله و درک این موضوع که بهره برداری از حجم سرمایه گذاران کوچک تر، آینده سرمایه گذاری خواهد بود، خیلی زود با کنترل تقریبا نیمی از صندوقهای قابل معامله در آمریکا تا سال ۲۰۱۴ به یک بازیگر اصلی تبدیل شد.
اهمیت قائل شدن برای محیط زیست و تغییرات اقلیمی
او در نامه سرگشاده خود در سال ۲۰۲۲ اظهار داشت:"هر شرکت و هر صنعتی با گذار به دنیای به صفر رساندن آلایندههای کربنی متحول خواهد شد. سوال این است که آیا شما آن دوره گذار را رهبری خواهید کرد یا رهبری خواهید شد"؟
انعطاف پذیری و اراده؛ نکته کلیدی موفقیت فینک
نفوذ بلک راک فراتر از صنعت مالی گسترش یافت، زیرا آن شرکت به سهامدار شرکتهای دولتی متعددی تبدیل شد که به فینک قدرت بالقوه بیسابقهای برای تأثیرگذاری بر اقتصاد ایالات متحده میداد. بلک راک تحت رهبری فینک با ایفای نقشی فعال، با مشارکت بیشتر در هیئت مدیره شرکتهایی که در آنها سرمایه گذاری شده بود، شروع به اعمال قدرت خود کرد و برای برنامه ریزی بلندمدت و بازنگری استراتژی به اعضای هیئت مدیره فشار آورد.
سفر فینک در حوزه مالی از شکست تا تاسیس بلک راک به عنوان یک نیروگاه ملی گواهی بر تاثیرگذاری انعطاف پذیری و اراده در موفقیت افراد است. نفوذ فینک به شکل دهی به صنعت مالی ادامه میدهد و او را به چهرهای محوری در امور مالی تبدیل کرده است.