تاریخ انتشار: ۱۶:۲۰ - ۲۲ آذر ۱۴۰۳

گردوی خارجی یا ایرانی کدام گردو چرب‌تر و خوشمزه‌تر است؟

معمولا گردو‌های خارجی تفاوت ظاهری زیادی با گردوی ایرانی دارند، اما گردوی چینی شباهت زیادی دارد و تشخیص آن به ویژه در حالت مغز شده برای کسی که در این زمینه تجربه ندارد، سخت است که راه حل آن خرید گردو از مراکز معتبر است.

اقتصاد ۲۴ - فاخره بهبهانی: گردو‌های موجود در بازار به دو دسته گردو‌های ایرانی و خارجی تقسیم می‌شوند و بیشتر افراد در زمان خرید گردو بین انواع ایرانی و خارجی آن بر سر دو راهی قرار می‌گیرند و نمی‌توانند تصمیم درستی بگیرند. برخی هم اصلا تفاوت میان گردوی ایرانی و خارجی را نمی‌دانند و گاهی هم به دلیل اقبال زیادی که مردم به خرید گردو‌های ایرانی دارند و همین‌طور کم بودن گردوی ایرانی خوب و تازه در بازار، برخی از سودجویان گردوی ایرانی و خارجی را مخلوط می‌کنند و آن را با نام گردوی ایرانی و با قیمت بالاتر به مردم می‌فروشند و یا کلا گردوی خارجی را با اسم گردوی ایرانی معرفی می‌کنند. اما چگونه تفاوت گردوی خارجی و ایرانی را متوجه شویم؟

زمانی که صحبت از گردوی خارجی می‌شود، صرفا یک مدل گردو مدنظر نیست. گردو‌های خارجی خودشان انواع مختلفی دارند که می‌توان به گردوی چینی، بلغاری، افغانی، شیلی و آمریکایی اشاره کرد. خود گردو‌های خارجی در برخی خصوصیات با هم متفاوتند ولی در مجموع مهم‌ترین تفاوت‌هایی که گردو‌های خارجی با گردوی ایرانی دارند در رنگ، طعم، چربی، شکل ظاهری، پوست چوبی و قیمت شان است.

معمولا گردو‌های خارجی تفاوت ظاهری زیادی با گردوی ایرانی دارند، اما گردوی چینی شباهت زیادی دارد و تشخیص آن به ویژه در حالت مغز شده برای کسی که در این زمینه تجربه ندارد، سخت است که راه حل آن خرید گردو از مراکز معتبر است.

معمولا گردو‌های خارجی به روش غیرسنتی به عمل آمده و با دستگاه، پوست گیری می‌شوند و به اصطلاح مسواک خورده و پوست تمیز و صیقلی و سبکی دارند، اما با وجودی که گردو‌های ایرانی پوست تمیز و مشتری پسندی ندارند، قیمت بسیار بالاتری دارند.

رنگ گردو

مغز گردو‌های ایرانی معمولا کرم یا قهوه‌ای است، اما گردو‌های خارجی نسبت به انواع ایرانی رنگ بسیار روشن‌تری داشته و سفید رنگ‌اند و اگر رنگ آنها متمایل به قهوه‌ای تیره شده باشد نشانه کهنگی آنهاست.

طعم، مزه و چربی گردو

تفاوت اصلی گردوی ایرانی و خارجی بعد از شکل ظاهری آنها در طعم، مزه و چربی گردو است. گردو‌های ایرانی طعم و مزه بی‌نظیری دارند و به اصطلاح روغنی هستند در حالی که گردو‌های خارجی مزه خاص و مشخص گردو را ندارند. طعم و مزه گردوی ایرانی در غذا، دسر و شیرینی بسیار بهتر از گردوی خارجی است. گردو‌های خارجی موجب تلخ شدن و تغییر رنگ غذا می‌شوند، اما گردوی ایرانی اگر چند روز در غذا بماند به هیچ عنوان موجب افت کیفیت غذا نخواهد شد. با وجود اینکه گردوی خارجی قیمت مناسب‌تر و ظاهر بهتری نسبت به گردوی ایرانی دارد، اما چربی بالا و طعم گردوی ایرانی را نمی‌توان انکار کرد.

مغز و پوست گردو

گردو‌های ایرانی اغلب پوست ضخیم دارند و در هر یک کیلو بین ۳۷ تا ۵۰ درصد مغز دارند، اما گردو‌های خارجی در هر یک کیلو حدود ۴۶ تا ۶۳ درصد مغز دارند. به همین دلیل خرید گردوی خارجی مقرون به صرفه‌تر از گردوی ایرانی است. گردو‌های خارجی پوست نازک تری دارند و به اصطلاح پوست کاغذی هستند. اما باید بدانید که این نوع گردو‌ها بیشتر هم در معرض فاسد شدن قرار دارند. در میان گردو‌های خارجی، گردوی شیلی چربی کمتری دارد.

نحوه انتخاب گردو

برای اینکه گردوی پوک کمتری در کیسه خریدتان باشد به دنبال گردو‌های متوسط و کوچک و نه درشت باشید و چندتایی را با دست وزن کنید. در هنگام وزن کردن، هرچه گردو سنگین‌تر باشد پرتر و کیفیت بالاتری دارد.

بد نیست بدانید به طور میانگین هر کیلو گردو حدود ۹۰ تا ۱۰۰ عدد می‌شود و هر عدد گردو وزنی بین ۱۰ تا ۱۲ گرم دارد و یک کیلو گردوی با پوست حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم مغز دارد و هر ۱۰۰ گرم مغز گردو تقریباً ۶۰۰ کالری است.

بهترین مغز گردو

بر اساس طعم، چربی و ظاهر گردو، کیفیت مغز تعیین می‌شود. هرچه گردو چرب‌تر، سفیدتر و تازه‌تر باشد از جمله بهترین‌ها خواهد بود. معمولا در میان گردو‌های ایرانی، گردوی تویسرکان، لواسان، دماوند، همدان، آذرشهر و… از جمله گردو‌های باکیفیت محسوب می‌شود.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر