تاریخ انتشار: ۰۱:۵۳ - ۲۵ آذر ۱۴۰۳

نظریه‌های دانشمندان درباره ریشه‌های بوسیدن

پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد که ممکن است ریشه‌های بوسیدن بسیار فراتر از عشق و محبت باشد و حتا به عاداتی بهداشتی و اجتماعی در دوران اولیه بشریت برگردد.

اقتصاد۲۴- بوسیدن، یکی از رفتارهای مرسوم انسانی، همیشه برای انسان‌ها جذاب و پررمز و راز بوده است. اما این رفتار رمانتیک از کجا سرچشمه گرفته؟ پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد که ممکن است ریشه‌های بوسیدن بسیار فراتر از عشق و محبت باشد و حتی به عاداتی بهداشتی و اجتماعی در دوران اولیه بشریت برگردد.

در ادامه، به بررسی نظریه‌هایی پرداخته می‌شود که منشا بوسیدن را در رفتارهای ابتدایی انسان و دیگر نخستی‌ها توضیح می‌دهند.

بوسیدن؛ رفتاری مشترک بین انسان و نخستی سانان

بر اساس مطالعات دکتر آدریانو لامیرا، نخستی‌شناس و روان‌شناس تکاملی از دانشگاه وارویک، بوسیدن ممکن است بخشی از عادات نظافت در نخستی سانان اولیه بوده باشد. در این حالت، زمانی که یک نخستی پوست دیگری را تمیز می‌کرد و با آلودگی یا انگل مواجه می‌شد، از لب‌های خود برای مکیدن و برداشتن آن استفاده می‌کرد. این نظریه نشان می‌دهد که بوسیدن می‌تواند بقایای همین رفتار باشد.

راهی برای آرامش و تقویت پیوند‌ها

لامیرا معتقد است بوسیدن می‌تواند به‌عنوان راهی برای القاب حس اطمینان و آرامش افراد به یکدیگر شکل گرفته باشد. نخستی‌ها برای ایجاد پیوند‌های اجتماعی یکدیگر را تمیز می‌کنند، و این رفتار منجر به ترشح اندورفین و کاهش استرس می‌شود. به همین ترتیب، بوسیدن می‌تواند به‌عنوان یک عادت باقی‌مانده از این رفتار‌های تقویت‌کننده پیوند اجتماعی باشد.  


بیشتر بخوانید: استفاده زیاد از ایموجی نشانه چیست؟


ارتباط بوسیدن با نظافت و روابط اجتماعی

لامیرا بیان می‌کند که در طول تکامل، اهمیت نظافت به دلیل کاهش مو‌های بدن انسان کاهش یافت، اما بخشی از این رفتار به شکل بوسیدن باقی ماند. این عادت به صورت یک مرحله نهایی در جلسات نظافت باقی ماند و بعد‌ها به نمادی از تقویت پیوند‌های اجتماعی و خانوادگی تبدیل شد.

نظریه‌های دیگر درباره منشا بوسیدن

برخی پژوهشگران معتقدند که بوسیدن ممکن است از رفتار‌های دیگری مثل تغذیه نوزادان با غذای جویده‌شده یا حتی از بوییدن برای ارزیابی اجتماعی دیگران سرچشمه گرفته باشد. با این حال، لامیرا این نظریه‌ها را رد می‌کند، زیرا بوسیدن با جمع کردن لب و مکیدن همراه است، در حالی که تغذیه نوزاد نیازمند گذاشتن غذا به دهان آنهاست، نه مکیدن.

منبع: روزیاتو
ارسال نظر