اقتصاد۲۴- در حالی که چندی پیش، عربستان سعودی بهطور رسمی بهعنوان میزبان جامجهانی سال ۲۰۳۴ انتخاب شد و قطر دو سال پیش، میزبانی باشکوهی را از مسابقات جامجهانی ۲۰۲۲ داشت و مرتباً شاهد برگزاری رویدادهای بزرگ ورزشی در کشورهای آسیایی هستیم، اما در ایران، حتی زیرساختهای ورزش قهرمانی هم آماده نیست. با چهار، پنج سال تاخیر، شاهد آوردن فناوری VAR در فوتبال کشورمان هستیم که هنوز هم خیلی از ورزشگاهها از داشتن چنین امکانی برخوردار نیستند و لیگ برتر هم با چالشهای فراوان از این ظرفیت بهره میبرد. از سوی دیگر، روند بازسازی ورزشگاه آزادی بسیار طولانی شده و از آنجایی که موضوع، رنگ و بوی امنیتی به خود گرفته است، حال بناست رونمایی با ادامه بازسازی و بهسازی این ورزشگاه بزرگ از ۱۳ دیماه توامان انجام شود.
در رشتههای دیگر ورزشی هم، اوضاع تعریفی ندارد و بسیاری از ورزشکاران ملی حتی از نبود لوازم و زمین تمرین هم گله دارند چه برسد به درآمدشان.
در این باره، محمدمهدی فروردین، رییس فراکسیون ورزش مجلس گفت: در ابتدا باید قبول کنیم که ورزش بهعنوان یکی از مهمترین پدیدههای اجتماعی در همه دنیا شناخته شده است. از اینرو یکی از مولفههایی که میتواند یک کشور را نسبت به دیگر کشورها متمایز کند، نتایج ورزشی است و همین موضوع، بهتنهایی کافیست که به اهمیت این حوزه توجه کنیم.
وی افزود: موفقیت در عرصههای ورزشی زمانی بهمعنای واقعی رقم خواهد خورد که شاخصهای اساسی آن را در حد استانداردهای بینالمللی رعایت کنید. متاسفانه در این دههها و با توجه به ظرفیتهایی که در مملکت داریم به ایجاد زیرساختهای ورزشی کشور نپرداختیم.
نماینده فیروزآباد تصریح کرد: عمده مشکل ما در بخش زیرساختی ورزش، سوءمدیریتها بوده است. یعنی ناکارآمدی بسیاری از مدیران تصمیمگیر در این بخش، مشهود بوده است. اگر از مدیران کاربلد ورزشی، طی دهههای گذشته استفاده میکردیم، امروز حسرت کشورهایی مثل عربستان و قطر را در بخش ایجاد زیرساختهای ورزشی نمیخوردیم.
رییس فراکسیون ورزش مجلس اظهار داشت: بهلحاظ استعداد و نیروی انسانی، ایران جایگاه بالایی دارد، اما عدمبکارگیری حداکثری از این افراد ما را به این نقطه ناخوشایند رسانده است. اینکه برخی دائماً تحریم را بهانه عدمایجاد زیرساختها کنند، اصلاً قابل قبول نیست. گردش مالی که در بعضی قسمتهای ورزشی کشور وجود دارد حتی قابل مقایسه با برخی کشورها نیست و برای همین است که میگویم نمیتوانیم بهانه تحریم را بیاوریم. در حال حاضر، برای ساخت استادیوم، بهبود چمن ورزشگاهها، تهیه اقلام ورزشی ورزشکاران و... نقدینگی موجود است، اما باید مدیران کاربلد تصمیم بگیرند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما در مجلس یازدهم و دولت سیزدهم، اعتبارات ورزش را ویژه دیدیم و تخصیص بودجه را واقعی منظور کردیم. اینکه پول باشد، اما یک استادیوم مهم و کاربردی افتتاح نشود، هیچ ربطی به تحریمها ندارد. امیدوارم خودتحریمیها در ورزش هرچه زودتر به پایان برسد و دیگر شاهد روی کار آمد مدیران سفارشی نباشیم. ما به مدیریت آقای دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان در دولت چهاردهم اعتقاد داریم و او را فردی توانمند میدانیم که ورزش را میشناسد. از اینرو امید داریم که با حضور ایشان، شرایط حوزه ورزش کشور بهتر از گذشته شود.
منبع: نشان تجارت