تاریخ انتشار: ۰۰:۱۸ - ۰۱ دی ۱۴۰۳
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در گفت‌و‌گو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

ازدواج اتباع بیگانه با همسر ایرانی ترکیب نژادی ما را برهم می‌زند/ افغان‌ها بار مالی زیادی به دولت تحمیل کرده‌اند

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در مجلس گفت: قرار نیست میلیون‌ها اتباع بیگانه در کشور حضور داشته باشند و بدون پرداخت مالیات، از همه یارانه‌های کشور هم استفاده کنند. همچنین باید روندی را در پیش گرفت که کارفرما هم در قبال استفاده از این افراد، پاسخگو باشد. از این‌رو امیدوارم طرح تاسیس سازمان ملی مهاجرت هرچه زودتر تصویب شود تا یک بار برای همیشه این معضل که اکنون رفع آن به مطالبه عمومی مردم تبدیل شده است، حل و فصل شود.

اقتصاد۲۴- محمد آیتی: حضور گسترده اتباع افغانستانی در ایران و چالش‌های اجتماعی و اقتصادی که در پی آن ظهور و بروز داشته، همگان را نسبت به آینده کشور نگران کرده است. از قرار معلوم، دولت چهاردهم و به‌طور ویژه وزارت کشور برای نظم و نسق دادن به این دغدغه وارد میدان عمل شده است و گفته می‌شود بسیاری از این قشر در ماه‌های گذشته، راهی کشور خود شدند، اما همچنان تا سامان‌دهی کامل این چالش و رفع نگرانی مردم، فاصله زیادی مانده است.

در همین رابطه، رستگار یوسفی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در مجلس به اقتصاد۲۴ گفت: در حال حاضر در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، موضوع سازمان ملی مهاجرت در دستور کار است. از این‌رو اراده کمیسیون درنظر گرفتن همه موضوعات و دغدغه‌ها در این رابطه است و می‌خواهیم کاری متفاوت از همیشه برای سامان‌دهی در این بخش داشته باشیم.

وی افزود: دهه‌هاست که موضوع حضور اتباع غیرمجاز در ایران ریشه دوانده است. به‌طور مثال در دو مقطع، پذیرش آورگان عراقی را داشتیم که آن زمان‌ها، شرایط خاصی حکمفرما بود. کسی که آواره است، از ترس از دست‌دادن جانش به کشوری دیگر پناه می‌برد که به‌لحاظ اخلاقی باید این اتفاق را ویژه و انسانی دید، اما در خصوص تعیین تکلیف اتباع بیگانه، همه اتفاق‌نظر دارند که سازمان ملی مهاجرت شکل بگیرد و متولی مشخصی داشته باشد و معلوم باشد ذیل آن، چه دستگاه‌هایی می‌باید عمل‌کننده و پاسخگو باشند.

تا ۷ میلیون تبعه افغان در ایران حضور دارند

نماینده پاوه تصریح کرد: در عصری زندگی می‌کنیم که آمار و ارقام، حرف نهایی را برای تصمیم‌گیری می‌زند. حال با این وجود، ما به‌طور دقیق نمی‌دانیم اتباع غیرمجاز در کشور ما چه آماری دارند و از دو میلیون تا هفت میلیون، آمار به گوش ما رسیده است. واقعاً کار سختی نیست که آمار اتباع بیگانه را شفاف کرد تا با یک برنامه‌ریزی منسجم در زمانی خاص، کاری اصولی کرد.

یوسفی اظهار داشت: من هم قبول دارم که اتباع افغانستانی، نیروی کار ارزان‌قیمت با خروجی بالا هستند، اما مگر می‌شود نسبت به تبعات این چالش، بی‌تفاوت بود؟ سکونت‌گاه‌های غیررسمی، حاشیه‌نشینی و یارانه‌های پنهانی که این قشر بزرگ استفاده می‌کنند، واقعاً موضوعات و مشکلات عظیمی است که باید هرچه زودتر برای آن فکری اساسی کرد. از طرفی، وقتی فکر شما این باشد که برای کار‌های مختلف از نیروی ارزان‌قیمت که عمدتاً مردمان افغانستانی تشکیل‌دهنده آن هستند، استفاده کنید، تفکر تربیت نیروی ماهر برای آینده کشور برایتان کاهش جدی پیدا می‌کند که تاکنون هم شاهد این موضوع بوده‌ایم.


بیشتر بخوانید: نماینده ملایر: باید بین ایران و افغانستان دیوارکشی کرد، ولی با مشکلات اقتصادی روبرو هستیم


وی یادآور شد: وزیر آموزش و پرورش دولت گذشته اعلام کرده بود ۶۰۰ هزار دانش‌آموز افغانستانی در ایران تحصیل می‌کنند. همین موضوع کافیست تا پی ببریم که حضور این قشر در مملکت ما، چقدر هزینه بار دولت کرده است. از طرفی خیلی از شغل‌ها در اختیار اتباع افغانستانی قرار گرفته که در این وضعیت بیکاری، باعث شده خیلی از مردم خودمان از داشتن شغل و درآمد محروم شوند.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها گفت: حضور گسترده اتباع بیگانه غیرمجاز در کشور، خطرات امنیتی را هم متوجه ما کرده است که شاید در آینده اثرات منفی و پررنگ‌تر آن را شاهد باشیم. ما چاره‌ای نداریم جز اینکه سریع‌تر سازمان ملی مهاجرت را تاسیس کنیم تا با نقشه راه، از بروز خطرات احتمالی جلوگیری کنیم.

یوسفی افزود: همه کشور‌ها در حدی پذیرش مهاجرین دارند، اما معنی این پذیرش این نیست که مرز‌ها باز باشد و این افراد به‌راحتی وارد کشور شوند و سیستم زندگی اجتماعی و اقتصادی مملکت ما را تحت تاثیر قرار دهند. ما نباید ترکیب جمعیتی استان‌ها را نامتوازن کنیم. به‌طور مثال باید برنامه داشت و گفت فلان استان که دو میلیون جمعیت دارد، نهایتاً سه درصد مهاجر را پذیرش کند. نمی‌توان فضا را کاملاً باز گذاشت تا اتباع بیگانه با حضور گسترده در یک استان خاص، شکل زندگی را تغییر دهند. وقتی چند میلیون اتباع بیگانه در کشور حضور دارند، بسیاری از این افراد به‌دنبال ازدواج با همسر ایرانی می‌روند و این موضوع حتی ترکیب نژادی ما را برهم می‌زند که اصلاً قابل قبول نیست.

وی در پایان خاطرنشان کرد: قرار نیست میلیون‌ها اتباع بیگانه در کشور حضور داشته باشند و بدون پرداخت مالیات، از همه یارانه‌های کشور هم استفاده کنند. همچنین باید روندی را در پیش گرفت که کارفرما هم در قبال استفاده از این افراد، پاسخگو باشد. از این‌رو امیدوارم طرح تاسیس سازمان ملی مهاجرت هرچه زودتر تصویب شود تا یک بار برای همیشه این معضل که اکنون رفع آن به مطالبه عمومی مردم تبدیل شده است، حل و فصل شود.

ارسال نظر