اقتصاد۲۴-عبدالرضا فولادوند روز یکشنبه در جمع خبرنگاران درباره اقدامات این سازمان برای بیسوادان در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال، اظهار کرد: در تلاشیم که بتوانیم مدرکی برای افراد آموزش ناپذیر صادر کنیم، وقتی این افراد از این چرخه خارج شوند، قدری از آمار بیسوادی کاهش مییابد.
وی افزود: همچنین در حال امضای تفاهمنامه با سازمان آموزش و پرورش استثنایی هستیم تا افراد دارای معلولیت را آموزش دهیم.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی درباره برنامههای آینده برای بازماندگان از تحصیل توضیح داد: در حوزه سوادآموزی دخترانی که تا ششم ابتدایی درس خواندهاند و خانوادهها اجازه ادامه تحصیل به آنها را نمیدهند، تا کلاس نهم آنها را تحت پوشش قرار میدهیم که درس بخوانند.
فولادوند یادآورشد: در واقع هدف تحت پوشش قراردادن دخترانی است که به دلایل مختلف از آموزش بازمیمانند.
وی درباره اقدامات سازمان برای آموزش کودکان کار گفت: مدارس بزرگسال را در حوزه متوسطه اول و دوره ابتدایی تاسیس میکنیم، اما شورای عالی انقلاب فرهنگی و آموزش و پرورش باید فکری به حال مدرک آنها کنند چراکه اجازه صدور مدرک تحصیلی نداریم.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ادامه داد: مدرکی که نهضت صادر میکند برای آموزش غیررسمی است و آموزش رسمی یعنی در مدارس دوره متوسطه دوم بزرگسالان باید ثبت نام کرده و مدرک رسمی دریافت کنند.
فولادوند یادآورشد: نهضت در حوزه ابتدایی مدرک میدهد و فقط برای ادامه تحصیل اعتبار دارد و مثلا فرد نمیتواند با آن به خارج از کشور برود. در این شرایط افراد برای دوره متوسطه دوم باید به مدارس بزرگسال بروند.
وی با بیان اینکه پس از انقلاب حدود ۴۸ درصد افزایش باسوادی داشتیم، خاطرنشان کرد: اکنون باید ماموریت جدیدی را تعریف کنیم که آموزش عمومی بزرگسالان یادگیری مهارتهای فردی و اجتماعی باشد.
بیشتر بخوانید:آموزشوپرورش: معدل ۱۰ دانشآموزان نشاندهنده بحران نیست
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی افزود: اگر بتوانیم جامعه هدف را در بحث خود مراقبتی آموزش دهیم، چقدر از هزینه درمان جامعه کمتر میشود یا اگر بتوانیم آموزش شهروندی و همان مسائلی که همه در شبکههای اجتماعی نقد میکنند را در دستور کار قرار دهیم، آسیبهای اجتماعی کمتر میشود.
فولادوند تاکید کرد: محورهایی برای این آموزشها داریم و در حال تهیه محتوا در حوزه ۴۰ مهارت از جمله زندگی آپارتمان نشینی هستیم.
وی عنوان کرد: اکنون به دنبال ارائه این مهارتها در قالب نظام آموزش بزرگسالان هستیم که نهایی شده است و حکم برنامه هفتم است و اگر در کمیته اقدام آموزش و پرورش تصویب شود به مجلس ارسال میشود.
۲۶ هزار آموزشیار داریم
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی درباره مطالبات آموزشیاران نهضت سوادآموزی گفت: براساس قانون بودجه ۱۴۰۳ افرادی که در ۵ سال گذشته حداقل یک سال هفتهای ۲۴ ساعت با نهضت همکاری کردهاند، میتوانند به صورت معلم حق التدریس به کار گرفته شوند.
فولادوند خاطرنشان کرد: ۲۶ هزار آموزشیار این شرایط را دارند و ۲ سالی است که سازمان آموزشیار جدید نگرفته است.
در ۴۰ سال گذشته رشد باسوادی در دنیا ۱۸ درصد و در ایران ۵۰ درصد بود و ۲.۵ برابر دنیا شتاب در روند باسوادی داشتیم.